De laatste ontwikkelingen van ZorgRie!
Lees dit bericht in uw webbrowser

KMO Solutions kijkt samen met Octaaf advies terug op een geslaagd vijftal symposia!

Meer dan 200 organisaties hebben het symposium Hoe blijf je ‘in control’? bezocht! Aanleiding voor het organiseren van de symposia is dat in de huidige RI&E niet alleen arbo-onderwerpen, maar ook brandveiligheid- en gebouw veiligheid onderwerpen uitgevraagd worden.

Verslag: Symposia Arbo- en brandveiligheidrisico's in de zorg

De focus lag  gedurende de middagen op het effectiever gebruik maken van het RI&E instrumenten door niet alleen de RI&E met ZorgRie uit te voeren, maar door dit uit te breiden (of te combineren) met brandveiligheid. De titel duidt het doel van de middag: Hoe blijf je ‘in control’? Na een kopje koffie en een plak cake konden de bezoekers plaats nemen in de zaal. Het spit werd afgebeten door Ruben Boes, hij gaf een korte inleiding en vertelde hoe de middag eruit zou gaan zien.
Lees verder

Nieuwe prijzen 2015

Voor het komende jaar zijn de prijzen voor ZorgRie weer geïndexeerd. U vindt de nieuwe prijzen op de website van ZorgRie.
 
 

Wijzigingen in de ZorgRie vragendatabase

In 2012 is ZorgRie overgegaan op een nieuwe structuur van de vragendatabase. Een gedeelte van de oude vragenlijst is destijds nog beschikbaar gebleven om reeds gestarte RIE’s nog af te kunnen ronden. Deze zullen vanaf 1 februari 2015 verwijderd worden.

Het betreft 2 groepen uit de vragendatabase:
 
  • 2. Zorgrie – Beleidsbelevingsvragen (RI&E)
  • 4. Zorgrie – Medewerkersvragen (ENQUÊTE)
Alle overige groepen blijven uiteraard tot uw beschikking. Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de ZorgRie servicedesk op 055-5383415.
 

Cursus agenda ZorgRie

Op onze website vindt u het actuele cursusaanbod van ZorgRie. De eerstvolgende Workshop voor kleine Zorginstellingen (max. 25 medewerkers) waar één organisatie aan kan deelnemen vindt plaats op 27 januari. Op 23 december zijn er nog plaatsen beschikbaar voor cursus coördinator ZorgRie. Verder staan er nog verschillende cursussen gepland welke in company worden verzorgd.
Informatie over de cursussen of wilt u deelnemen? Ga dan naar ons volledige overzicht.
Lees verder

Terugblikken en vooruit kijken met ZorgRie!

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur, dat betekent dat het tijd is om terug te blikken en ook om vooruit te kijken. Terugkijkend op 2014 kunnen we stellen dat veel zorgorganisaties de nodige inspanningen hebben verricht om de RI&E uit te voeren en zo de arborisico’s terug te dringen. Een groeiend aantal kleine zorgorganisaties weet de weg naar KMO Solutions te vinden om tijdens de ééndaagse workshop de RI&E uit te voeren. Inmiddels hebben 124 instellingen de RI&E op orde gemaakt tijdens de workshop. Maar ook grote zorginstellingen laten zich niet onbetuigd. Al 29 organisaties zijn overgestapt van de standaard ZorgRie licentie naar een eigen ZorgRie licentie om de strijd met de arborisico’s nog effectiever aan te gaan.

2015 lijkt voor veel zorgorganisaties een spannend jaar te worden met veel veranderingen. Maar wat er ook voor u gaat veranderen? Eén ding blijft het zelfde; ook in 2015 zal ZorgRie uw betrouwbare partner zijn voor het inventariseren van de arborisico’s!
 

Arbo en Zorgnieuws

Meerderheid zorgmedewerkers kampt met arbeidsbeperking!

Lees het hele artikelVan de Nederlandse zorgmedewerkers heeft 85 procent last van fysieke klachten. Dit uit zich vooral in rug-, nek- en schouderklachten. Bijna een kwart van de medewerkers kan door deze klachten zijn eigen werk niet meer uitvoeren. Zorgmedewerkers ervaren dat hun werk veel impact heeft op hun privéleven, zo blijkt uit onderzoek van Stichting IZZ en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Dit heeft volgens de onderzoekers direct gevolgen voor hun gezondheid en verzuim.
Lees verder
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Website
Website
LinkedIn
LinkedIn
Copyright © 2014 KMO Solutions, All rights reserved.