Copy
Nieuwsbrief 12: VICA
View this email in your browser

Ideeën verzamelen: ✔

Op woensdag 13 januari vond de derde workshop van VICA plaats. Tijdens deze interessante workshop gingen we opzoek naar concrete innovatie initiatieven voor de sector.

In totaal werden 41 (!) ideeën genoteerd op fiches en uitgehangen. Deze ideeën  werden vervolgens door de deelnemers gerangschikt met behulp van gekleurde stickers. Ook konden de deelnemers een post-it met de naam van hun onderneming kleven bij die ideeën waarvan zij deel willen uitmaken van een projectconsortium.

Daarna begon voor ons de uitdaging, we selecteerden enkele ideeën om in het teken van  het VICA project uit te werken. Sommige ideeën brachten we samen onder een groter idee. Hieronder een overzicht van deze nieuwe VICA initiatieven.

TOP 10 Innovatieve Ideeën.

1. Boekingsplatform
2. Track & Trace
3. Travel in Business
4. Scrapbook App
5. Verstelbare zetels
6. Tool voor attracties/organisatoren/ reisleiders
7. Flexibele reisplanning
8. Samenwerking met de camping sector
9. Reisgids App
10. BeschikbaarheidsplatformDe PowerPoint en het volledige verslag van deze workshop kunt u hier terugvinden.

Volgende stap: Innovatiescans!

Ieder project moet echter nog een 'Innovatiescan' ondergaan. Dit houdt in dat we, samen met de bedrijven die op de workshop reeds hun interesse geuit hebben (= post-it gekleefd hebben tijdens de workshop), het project gaan formuleren naargelang de verwachtingen van de ondernemingen en gaan evalueren op de haalbaarheid.

Deze bedrijven zullen automatisch een uitnodiging voor deze Innovatiescan ontvangen.

Kon u niet aanwezig zijn op de workshop, maar bent u toch geïnteresseerd in een project, of zit u nu pas de meerwaarde van een bepaald project? Dan bent u natuurlijk ook van harte welkom op de innovatiescans. Contacteer Sofie via info@vica-project.be.

 

BOOKINGSPLATFORM & ONLINE COMMUNITY

Datum: Donderdag 10 maart, 17:00
Locatie: Thomas More Mechelen, Campus De Vest lokaal C1.23

Bookingsplatform (+ Beschikbaarheidsplatform)
Platform waar het aanbod van de verschillende ondernemingen kan gebundeld worden en waar de beschikbaarheden op zichtbaar zijn. Zowel voor puur vervoer als voor programmareizen, voor individuele zitplaatsen en groepen.

Online Community (+ review site)
Reizigers kunnen elkaar online leren kennen op voorhand. Ze kunnen op de Community ook hun ervaringen delen en tips met elkaar uitwisselen. Mensen die zich ingeschreven hebben voor een bepaalde reis, kunnen met elkaar in contact gebracht worden. 

|| Deze vergadering staat enkel open voor autobus of autocarondernemers .||
 
Ik kom!
COMMUNICATIETOOL
(+ waar is de bus nu, Reisgids app, Track & Trace)

Datum: Dinsdag 15 maart, 18:00
Locatie: Thomas More Mechelen

Communicatie naar thuisblijvers toe (“is mijn kind goed aangekomen? Wanneer komt de bus terug aan?” etc) en naar reizigers tijdens de reis (“waar is de bus? wijn we dicht bij bezienswaardigheden? wanneer moeten we op de afgesproken plaats zijn?” etc)

|| Deze vergadering staat enkel open voor autobus of autocarondernemers .||
Ik kom!
SCRAPBOOK TOEPASSING

Datum: Dinsdag 22 maart, 18:00
Locatie: Holiday Inn Express, Gent 

Een app of onlineplatform waar de autocarondernemer op voorhand het programma kan in steken, samen met standaard foto’s & tekstjes/informatie over de verschillende bezienswaardigheden. Tijdens de reis (of daarna) kan elke reiziger daar dan zijn persoonlijke foto’s hier in steken en ook zelf tekstjes en commentaren toevoegen. Het eindresultaat is dan een digitaal, maar ook een printbaar, persoonlijk reisverslag. 

|| Deze vergadering staat enkel open voor autobus of autocarondernemers .||
Ik kom!
TRAVEL IN BUSINESS

Datum: Donderdag 21 April, 16:00
Locatie: Thomas More Mechelen
Doelgroep: Autocarondernemingen die beschikken over een VIP-autocar

Ontwikkeling van een dedicated platform voor business, verenigingen, groepen, serviceclubs, eventbureaus,…
Het platform biedt (in de begin fase) een 10-tal high end reizen aan. Waarin het vervoer of de bestemming ondergeschikt is aan de activiteit. Er zal dus m.a.w. niet gesproken worden over een busreis of autocar. De bedrijven kunnen deze reizen aanbieden als incentive aan hun werknemers, of als relatiegeschenk aan hun partners.
Bedoeling is om de non-believers een total experience te geven en hen hierdoor een compleet andere beleving te geven wat betreft busreizen.

|| Deze vergadering staat enkel open voor autobus of autocarondernemers .||
Ik kom!

Reeds gestarte VICA-projecten

De Kantoorbus
Het aanbieden van een hoogwaardige busverbinding naar met OV slecht bereikbare  bedrijventerreinen. Een belangrijk voordeel hierbij vormt de garantie op een comfortabele zitplaats met de faciliteiten van een werkplaats aanwezig in de bus. Aan de hand van een betrouwbare internetverbinding kan al bij het begin van de rit – van zodra neergezeten - contact gezocht worden met het bedrijf. Het project gaat zelfs nog een stap verder door de werktijd van de passagiers, in samenwerking met de werkgevers, al te laten starten bij het begin van de rit (of vanaf inloggen op de server). We willen namelijk bedrijven die meewerken aan het project overtuigen om deze reistijd mee te tellen in de effectieve werktijd van de medewerkers.

Bus-Online
In een BAAV-onderzoek is vastgesteld dat de (potentiële) klant van vandaag de toegang tot het internet én een persoonlijke benadering als uiterst belangrijke criteria beschouwt in de keuze van zijn vervoersmodus. Zowel de spoorwegen als de luchtvaart maken hiervan op vandaag al werk. Tegelijk zien we dat ook vele buitenlandse autobusondernemers op vandaag al wifi aanbieden in hun voertuigen, zeker als het gaat om langere afstanden. BUS-ONLINE wil hieraan tegemoet komen door de introductie van WIFI en gepersonaliseerd infotainment in de Vlaamse bus-vloot te faciliteren, met het oog op een verbetering van de marktpositie van de autobusondernemingen. 

Samenwerking met de Campingsector

Tot op heden is de samenwerking tussen de autocar- en campingsector nog niet onderzocht. Nochtans kunnen we veel van elkaar leren. Zo spreekt de campingsector een doelgroep aan die wij tot op heden zelden bereiken, namelijk gezinnen met kinderen. Om deze samenwerking te testen organiseren 6 autocarondernemingen (Mandelcar, Heyerick-Keolis, Coach Partners, Demerstee, Begonia & Adventure-Lines) in samenwerking met Vacansoleil, 6 Disneyweekendjes in Parijs voor gezinnen met jonge kinderen. Op het programma staat een bezoek aan Disneyland Parijs en een begeleid bezoek aan Parijs, gericht op jonge kinderen. Hiernaast wordt ook gezorgd voor animatie op de autocar. 
Elke autocarist zal 1 van de uitstappen uitvoeren, en er worden verschillende formules uitgetest.


Wilt u graag actief deelnemen aan het VICA-project en lid worden van onze gebruikersgroep?

Contacteer ons dan vandaag nog via info@vica-project.be of bel ons op 051/22.60.60

 
Groetjes,

Sofie Ghesquiere
Uw VICA Contact
Ik wil lid worden van de gebruikersgroep !
Voor meer informatie bezoek onze website
Facebook
Website