Copy
Nieuwsbrief 14: VICA Innovatie brochure
View this email in your browser

Innovatiebrochure 3 : Service Design Thinking
 
Download de brochure hier!
What can your company deliver? 
Het VICA project, een samenwerking tussen de BAAV en Thomas More Hogeschool Mechelen, is halfweg en bracht de sector een stand van zaken voor wat betreft de innovatiestatus van de sector (Innovatiebrochure 1.0) en een aantal nieuwe inzichten op het vlak van trends, maar ook eerste concrete ideeën over hoe de sector kan inspelen op deze trends (Informatiebrochure 2.0). In deze derde informatiebrochure werpen we een blik op hoe niet-gebruikers van de autocar kijken naar de autocar als vervoersmiddel enerzijds, en anderzijds wat hun houding is ten aanzien van de autocarreis als conceptueel toeristisch product.

Waarom de niet-gebruiker?
We weten uit ander onderzoek dat er wat schort aan het imago van de autocar bij niet-gebruikers. Het zijn net deze criticasters die ons leren wat de echte drempels en hindernissen zijn om voor de autocar te kiezen. Eens we de drempels en hindernissen kennen, kunnen ze als opportuniteiten bekeken worden waar innovatie net nodig is, in de zoektocht naar nieuwe doelgroepen voor autocarreizen. Daarnaast organiseerden we brainstormsessies met jongvolwassenen (tussen 19 en 21 jaar) om creatieve ideeën te verzamelen omtrent het concept van de autocar.

We hanteren het zogenaamde ‘service design thinking’, als kader waarbinnen we dit projectonderdeel hebben uitgevoerd.
 
Service Design Thinking? 
Deze methodiek wordt al enige tijd gebruikt om de kwaliteit van dienstverlening te verbeteren, niet alleen voor de klant maar ook in functie van interne optimalisatie. Het uitgangspunt daarbij is dat innovatie vertrekt vanuit een mensgerichte manier van design thinking. We kijken dus naar de noden en verwachtingen van de gebruiker, en zoeken van daaruit naar oplossingen, samen met andere stakeholders. Dat is precies wat we met het VICA project doen.
Het brainstormen met niet-gebruikers (of: potentiële klanten) is dus één onderdeel van het totale service design thinking proces dat we doorlopen. De conclusies uit dit projectonderdeel vormden de basis voor een creatieve oefening met de stakeholders.

Benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek?
Innovatiebrochure 3 is vanaf nu beschikbaar op onze website !

 
Download de brochure hier!
Save the dates!

21 Juni 2016
Gebruikersgroepvergadering 4 (enkel voor de gebruikersgroep)

25 Augustus 2016
Workshop 4 Financiëringsmogelijkheden

Wilt u graag actief deelnemen aan het VICA-project en lid worden van onze gebruikersgroep?

Contacteer ons dan vandaag nog via info@vica-project.be of bel ons op 051/22.60.60

 
Groetjes,

Sofie Ghesquiere
Uw VICA Contact
Ik wil lid worden van de gebruikersgroep !
Voor meer informatie bezoek onze website
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
VICA · Moorseelsesteenweg 2 · Roeselare 8800 · Belgium

Email Marketing Powered by MailChimp