Copy
Productinnovatie in de Autocar sector
View this email in your browser
Website
Facebook

Productinnovatie in de Autocar sector

Het VLAAMS INNOVATIE CENTRUM VOOR DE AUTOCAR is een initiatief van BAAV, VRA en Thomas More/Memori dat met de financiële steun van het IWT op 1 januari 2015 boven de doopvont werd gehouden.
 
VICA & Busworld Academy slaan de handen in elkaar!

19-20 Oktober: High Level Debates: Bus & Coach in a Smart Mobility Plan, Scoop 2025 - 2030 @ BUSWORLD Kortrijk

Tijdens Busworld Kortrijk is VICA medeorganisator van 3 High Level Debates. Een voor Fabrikanten, Exploitanten en Autoriteiten. 

 

Hoe zal de toekomst van de bussen en touringcars eruitzien? En komen de opinies van fabrikanten,  exploitanten en organiserende instanties overeen of verschillen ze? Welke aandrijflijnen en energiebronnen hebben de voorkeur van elk van de stakeholders? Is er een levensvatbaar business model zonder subsidies? Zijn er verbanden met andere vervoerswijzen? En vele andere gelijkaardige onderwerpen zullen worden besproken, telkens vanuit het perspectief van één van de drie belangrijkste groepen stakeholders: Manufacturers,  Authorities en Operators. 


Deelname aan deze High Level Debates is volledig gratis. We vragen enkel om u te registreren via het online formulier dat u kunt vinden op http://kortrijk.busworld.org/events/seminars 
 

Vind het volledige programma hier.

 
Workshop 8 oktober : “TRENDS – en hoe bedrijven aan de hand van trends een omzetstijging hebben gerealiseerd”

Graag herinneren we u aan de tweede workshop “TRENDS – en hoe bedrijven aan de hand van trends een omzetstijging hebben gerealiseerd”, op donderdag 8 oktober om 19u in Gent Meeting Center, Akkerhage 2 te Gent (afrit UZ op de E17). We bekijken een aantal maatschappelijke “trends” en geven zeer concrete voorbeelden hoe bedrijven hierop inspelen en er een effectieve omzetstijging door realiseren. Harde realiteit ! 

Het is een eerste stap in het verwerven van inzichten aan de hand van voorbeelden uit andere sectoren.  

We voorzien een “input”-fase tot februari 2016, waarbij elk idee voor een innovatie opgelijst en gescreend zal worden.   Elk idee waarmee u  speelt, en waarvoor u de implementatie in uw bedrijf ondersteund wil zien, kan u hiervoor aanbrengen.  
De volgende stappen zijn de analyse van de omzetcijfers uit de autocarsector, en de toelichting van de resultaten van een gestructureerde bevraging van mensen die bewust niet voor de autocar kiezen.  Na deze stappen worden de hier uit volgende ideeën voor innovatieprojecten opgelijst en gescreend.

In een samenspraak tussen autocarbedrijven, constructeurs, ICT-bedrijven, toeristische attracties, … worden 10 innoverende producten in de markt gezet.  Het betreft nicheproducten, al dan niet gericht op nieuwe doelgroepen, kostenbesparende procesinnovaties en verkoopondersteunende initiatieven.  Rond elk van deze innovaties zal een consortium opgezet worden, bestaande uit 1 of 2 autocarbedrijven en de nodige bedrijven uit andere sectoren (constructeur, ICT, multimedia, toeristische bestemming, etc.), afhankelijk van de aard van het project.

 Voor bedrijven die de mogelijkheid willen open houden om in één van deze consortia een rol te spelen is het noodzakelijk deze voorbereidende stappen mee te maken.


Graag tot 8 oktober in Gent !!
Donderdag 8/10 19u
VICA Workshop: Trends & Tendensen
Gent Meetingcenter, Akkerhage 2, Gent
Ja, ik schrijf mij in!

 
Innovatiebeurs op 8 oktober te Gent

Niet toevallig gaat op die dag in Gent ook de Innovatiebeurs door, georganiseerd door het Innovatiecentrum. Dit geeft u de kans om vóór de VICA workshop deze interessante beurs te bezoeken. U kunt er vernieuwende ideeën op te doen of uw bestaand idee al eens aftoetsen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op: http://innovatiebeurs.be/.


Wilt u graag actief deelnemen aan het VICA-project en lid worden van onze gebruikersgroep?

Contacteer ons dan vandaag nog via 
info@vica-project.be of bel ons op 051/22.60.60

 
 
Groetjes,


Sofie Ghesquiere
Uw VICA Contact
Ik wil lid worden van de gebruikersgroep !
Voor meer informatie bezoek onze website. 
Copyright © 2015 VICA, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp