Copy
Uitnodiging Workshop: Innovatie toolkit
View this email in your browser
Website
Website
Facebook
Facebook
Workshop Innovatietoolkit voor bedrijven
GENT
Donderdag 2 februari 2017 

Innovatietoolkit voor autocarbedrijven
 
Uit een bevraging van potentiële autocarklanten is gebleken dat het autocarproduct een verouderd imago heeft. Mensen die niet met een autocar reizen weten niet hoe een moderne autocar eruit ziet en welke diensten of kwaliteitsniveau’s wij kunnen aanbieden.

Maar tegelijk is ook ons reisproduct vaak niet aangepast aan de wensen van mogelijke nieuwe doelgroepen : jongeren, woon-werkverkeer, gezinnen met kinderen, reizigers met speciale behoeften, … Bedrijven die zichzelf nooit in vraag stellen, zijn zich hier vaak ook niet van bewust.
Zich afvragen wat de klanten of mogelijke nieuwe klanten willen, is de start om tot innovatie te komen… en dit duidelijk met de bedoeling om het zakencijfer te verhogen.

Continu innoveren is van essentieel belang om vooruit te komen. Wie niet innoveert staat stil en zal uiteindelijk verdwijnen. Dat is zo in alle sectoren en dus ook in de onze. Ter illustratie verwijzen we naar de snelle opkomst van de lange afstandslijnen, de elektronische bookingplatforms, de evolutie naar lage emissies, etc. Wie hierin niet meespeelt, zal dit zwaar betalen.

Maar we kunnen niet allemaal koplopers zijn. De publieke maatschappijen en de ‘groepen’ hebben hiervoor een grotere overhead. Kmo’s behoren vaak niet tot de ‘early adapters’ … en dat hoeft ook niet altijd. Laat de nieuwe technologieën of concepten eerst maar een ‘proof of concept’ krijgen. Maar ooit moet iedereen mee. No way to avoid it !

Innoveren is niet alleen – zelfs vaak niet – een kwestie van opportunisme … een kans zien en erop springen. Het is een proces waarbij een aantal stappen worden doorlopen. Bij de meest innoverende bedrijven wordt productvernieuwing geïntroduceerd in kleine stappen; vaak door de dingen nét iets anders te bekijken … én door goed te luisteren naar kritieken op hun manier van werken of op het product dat ze aanbieden.

Algemeen wordt aangenomen dat er vijf stappen nodig zijn om een nieuw product of een nieuwe dienst in de markt te introduceren:
  1. Ken uw klant
  2. Genereer ideeën
  3. Maak die ideeën zichtbaar
  4. Vertaal uw idee in een project
  5. Blijf innoveren en dus groeien
Op basis van deze vijf stappen heeft VICA een toolkit ontwikkeld, die voor elk bedrijf bruikbaar is. Je kan hier zelf mee aan de slag of je kan een VICA-consulent vragen om je hierin te begeleiden. De toolkit bevat trendrapporten, brainstormtechnieken, selectie criteria, etc. Het is een proces dat je zal leiden tot resultaten waarvan je zelf versteld zal staan.

Het VICA team stelt deze toolkit graag voor en nodigt je uit voor een speciale workshop hieromtrent op donderdag 2 februari om 18 u in Gent Meeting Center (Holiday Inn Express langs de E17, afrit UZ Gent). Centraal thema is het bewijs dat gebrek aan tijd of middelen innovatie niet in de weg hoeft te staan.
 
SAVE THE DATE! 

Donderdag 2 februari | 18:00 | Gent Meeting Center ( bij Holiday Inn Express Gent, Akkerhage 2, 9000 Gent)

Deelname is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk
Ik schrijf me in!
Facebook
Facebook
Vernieuwde Website
Vernieuwde Website

Wilt u graag actief deelnemen aan het VICA-project en lid worden van onze gebruikersgroep?

Contacteer ons dan vandaag nog via 
info@vica-project.be of bel ons op 051/22.60.60

 
 
Groetjes,


Sofie Ghesquiere
Uw VICA Contact
Ik wil lid worden van de gebruikersgroep !
Voor meer informatie bezoek onze website. 
Copyright © 2016 VICA, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp