Copy
Productinnovatie in de Autocar sector
View this email in your browser
Website
Facebook

Productinnovatie in de Autocar sector

Het VLAAMS INNOVATIE CENTRUM VOOR DE AUTOCAR is een initiatief van BAAV, VRA en Thomas More/Memori dat met de financiële steun van het IWT op 1 januari 2015 boven de doopvont werd gehouden.

Benieuwd naar de innovatiestatus van de Autocarsector? 
U herinnert zich vast wel de enquête die we begin dit jaar bij heel wat autocarondernemingen afnamen?  In deze enquête peilden we naar uw visie op innovatie & uw innovatienoden, met als doel de innovatiestatus van de autocar sector in kaart te brengen.

Met enige trots stelt het VICA-team u nu het resultaat van deze bevraging voor: De eerste VICA Innovatie brochure!

Deze brochure geeft u een zicht op de inspanningen die geleverd worden in autocarbedrijven met de bedoeling om nieuwe producten of services aan te bieden, of om productieprocessen aan te passen met de bedoeling om efficiëntie & kostprijs te beïnvloeden. Hoe groot zijn die inspanningen? Uitgedrukt in man-uren of kost? Op welke terreinen wordt innovatie gezocht? etc.

 
Download de "Innovatie brochure" hier!
 
 VICA-traject

Zoals eerder al vermeld volgt VICA een bepaald traject dat ervoor moet zorgen dat de deelnemers op het einde een innovatief project opstarten.

Concreet betekent dit dat we u eerst willen informeren over de trends in onze en andere sectoren. Daarna willen we aan ideeën generatie gaan doen en ten slotte willen we samen met 10 bedrijven de stap zetten naar effectieve realisatie van 10 vernieuwende producten of processen. 

 
Stap 1: Waarom is innovatie belangrijk? Hoe kan service design uw onderneming vooruit helpen? (Workshop door Remco Lenstra, Flanders Inshape) 

Stap 1 gemist? Vind het verslag en de power point van de workshop hier terug.


Stap 2: Trends & Tendensen waar we ons van bewust moeten zijn. Hiervoor hebben we reeds een workshop voorzien die doorgaat op 8 oktober. Meer info hierover volgt nog, hou alvast 8 oktober vanaf 18u hiervoor vrij!

Stap 3, 4 & 5 : Van trends, over concrete ideeën voor productvernieuwing, naar het effectief opstarten van een innovatieproces. Bedoeling is om - begeleid door VICA, de regionale innovatiecentra en het IWT- 10 autocarbedrijven volledige steun te bieden bij de lancering van een nieuw product of proces. Als u hiervoor vandaag al wil inschrijven met een idee, contacteer info@vica-project.be

Stap 6: Hoe van een idee of studie naar een project voor uw onderneming? En welke subsidies kunt u daarvoor aanspreken?

 
Dit wil natuurlijk niet zeggen dat u moet wachten tot het einde van het project om aan de slag te gaan als u nu al een idee heeft!

Al een idee? Wacht er niet mee! 
 
Heeft u al een innovatief idee, maar weet u niet hoe u aan de uitvoering ervan moet beginnen? Contacteer Sofie via info@vica-project.be, die uw idee, samen met u, zal voorleggen aan het regionaal innovatiecentrum. 

VICA en het innovatiecentrum zullen uw bedrijf, via 1 op 1 begeleiding, wegwijs maken in het oerwoud van onderzoeksinstellingen en je informeren over mogelijke subsidiekanalen.

Voor meer informatie over het innovatiecentrum, bezoek: http://www.innovatiecentrum.be/
 
Workshop Trends
 
In de vorige nieuwsbrief maakten we al de datum voor de tweede workshop rond Trends bekend. Deze zal doorgaan op 8 oktober om 18u te Gent. Inschrijven kan nu al via info@vica-project.be. Er wordt een drankje en een hapje voorzien.
Save the date: Donderdag 8/10 vanaf 18u

VICA Workshop: Trends 
te Gent
Voeg toe aan mijn kalender

 
Innovatiebeurs op 8 oktober te Gent

Niet toevallig gaat op die dag in Gent ook de Innovatiebeurs door, georganiseerd door het Innovatiecentrum. Dit geeft u de kans om vóór de VICA workshop deze interessante beurs te bezoeken. U kunt er vernieuwende ideeën op te doen of uw bestaand idee al eens aftoetsen. Geïnteresseerden kunnen een kijkje nemen op: http://innovatiebeurs.be/.


Wilt u graag actief deelnemen aan het VICA-project en lid worden van onze gebruikersgroep?

Contacteer ons dan vandaag nog via 
info@vica-project.be of bel ons op 051/22.60.60

 
 
Groetjes,


Sofie Ghesquiere
Uw VICA Contact
Ik wil lid worden van de gebruikersgroep !
Voor meer informatie bezoek onze website. 
Copyright © 2015 VICA, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp