Copy
P E R S U I T N O D I G I N G
Op zondagmiddag 19 oktober 14.30-15.30u voorafgaand aan de feestelijke presentatie van nieuwe Social label-productlijnen, bieden we de mogelijkheid om in gesprek te gaan met betrokken ontwerpers en initiatiefnemers. Aanwezig zijn Dick van Hoff, Haiko Meijer, Marc Mulders, Roderick Vos en de samenstellers van de Collectie Social label – Socio economics; Petra Janssen en Simone Kramer.

Mocht je hierbij aanwezig willen zijn dan kun je je tot 15 oktober aanmelden via mail@sociallabel.nl
Locatie: Social label is tijdens DDW te gast in de werkplaats van PHE,
halvemaanstraat 30, Eindhoven

PERSBERICHT 
 
Stichting Social label:
Dutch Design Week, Eindhoven 18-26 oktober 2014
Collectie Social label – Socio economics
by Petra Janssen & Simone Kramer
               
Een Social label is het mooie en waardevolle product dat ontstaat als makers  - met afstand tot de arbeidsmarkt- samenwerken met ontwerpers en kunstenaars. Na >HOUT ism Piet Hein Eek en makers van Houtwerkplaats Woodworks en >VAAS ism Roderick Vos en creatieve werkplaats Artenzo, presenteren we tijdens Dutch Design Week 2014 de Collectie Social label – Socio economics. Initiatiefnemers Petra Janssen en Simone Kramer ontwikkelen nieuwe productlijnen en koppelen werkplaatsen (zorgorganisaties of bedrijven) aan ontwerpers voor een product op maat om kwetsbare groepen kansen te bieden. Er is ’nieuw werk op maat’ nodig voor mensen die te goed zijn voor de zorg en uitvallen bij regulier werk.

Drie nieuwe productlijnen
Tijdens Dutch Design Week (18 t/m 26 oktober) zijn drie prototypen te bewonderen in het tijdelijke Werkwarenhuis midden in de fabriek van Piet Hein Eek (Strijp-R, Eindhoven). Het publiek kan daar kennis maken met de mensen achter de nieuwe Social labels en alvast intekenen op de waardevolle producten.
 
> VEEG is een samenwerking tussen buurtbeheerbedrijf Cambio (Deventer) en ontwerper Dick van Hoff. Van Hoff werd voor zijn ontwerp geïnspireerd door de mentaliteit ‘Samen de mouwen opstropen voor schone en betrokken buurten in Deventer’. Van dit Social label product wordt de wereld op meerdere manieren mooier want oude fietsframes worden opnieuw hergebruikt voor een zelfgemaakte schoonmaak-collectie.
 
> MASK is een samenwerking tussen kunstenaarsduo Marc Mulders en Ria Mul van Artenzo (werkplaats voor mensen met een beperking in Tilburg). Via >MASK kijken we door de ogen van Ria die autistisch is. Het publiek kijkt mee in haar belevingswereld en zij wordt door deze samenwerking juist uitgenodigd om een stukje in de buitenwereld te komen. Deze samenwerking vormt de basis voor kussens met dessins uit de schilderijen die ze samen maakten.

> STILL is een samenwerking tussen De Verbinding BV (Groningen) en Haiko Meijer (Onix architecten), ondersteund door Start Foundation. Bij De Verbinding, fabriek waar kozijnen en dakkapellen worden gemaakt, werken dove mensen. Dat gegeven inspireerde Haiko tot het ontwerp van >STILL. Een ‘stiltekast’ om je in terug te trekken, een klein kamertje dat je naar eigen gevoel, interesse of behoefte aan kunt passen. Een bouwpakket zonder schroeven.  Met Social label >STILL krijgt De Verbinding een eerste maatwerk-product voor de consumenten- en onderwijsmarkt erbij.

Werk en doorstroom creëren
Naast deze prototypen wordt aan >HOUT en >VAAS elk een nieuw product toegevoegd. In de serie >HOUT ism Piet Hein Eek is dat de loungebank. Het naaiatelier van Citydwellers (Eindhoven) kreeg opdracht voor het maken van bijpassende kussens van de unieke stof >MASK. Van de co-creatie >VAAS ism Roderick Vos heeft Social label een ‘industrial’ laten maken. Cor Unum (Den Bosch) kreeg hiervoor een maak-opdracht waarbij ook de verbinding met werkplaats Artenzo wordt gestimuleerd met oog op vakmanschap en doorstroom.
 
Design thinking
Stichting Social label ontwikkelt waardevolle producten om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een podium, uitdagend werk en nieuwe kansen te bieden (socio economics). Design, kunst en communicatie als 'opener' om processen rond participatie(wet), zorg en werk anders vorm te geven. Via concrete designproducten creëren we nieuw werk en gaan met zorgprofessionals, sociaal ondernemers, overheden en ontwerpers het gesprek aan voor een inclusieve wereld. Stichting DOEN, Start Foundation en Provincie Noord-Brabant ondersteunen Social label.
              
------------------------------------------------------------------------------
Twee tijdelijke locaties: PHE/Strijp-R en Festival Open up/Space-S, Eindhoven
Social label is dit jaar tijdens de DDW aanwezig op twee plekken: in het tijdelijke werkwarenhuis bij Piet Hein Eek op Strijp-R showen we de nieuwste prototypen. Daar zijn ze ook op intekening verkrijgbaar. Op Strijp-S (space-S terrein) zijn we onderdeel van festival OPEN UP ism Woonbedrijf Eindhoven. Op beide locaties zijn Social label-producten te zien en te koop.

Meer informatie op www.sociallabel.nl
of via Simone Kramer en Petra Janssen

Tel: 06 126 96 417
mail@sociallabel.nl

Voor HR-beeldmateriaal van de Collectie Social label – Socio economics kun je contact opnemen met mail@sociallabel.nlStichting Social label krijgt ondersteuning van de provincie Noord-Brabant (leefbaarheidsfonds), Start Foundation (sociaal ondernemerschap) en Stichting DOEN.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Copyright © 2014 Social label / Socio economics, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp