Copy
CMEPIUS
22. februar 2021
Nagrade za najbolj inovativne učitelje v mednarodnih projektih
Z novim Erasmus+ programom prihaja tudi Evropska nagrada za inovativno poučevanje, ki bo predstavila izjemne prakse poučevanja v programu Erasmus+. Od drugih podobnih nacionalnih in mednarodnih nagrad za poučevanje se bo razlikovala predvsem s poudarjanjem vrednosti evropskega sodelovanja na področju izobraževanja in vzpostavitvi evropskega izobraževalnega prostora.
Nagrada se bodo podeljevale letno (prvič že letos) in sicer v štirih kategorijah (predšolska vzgoja, osnovnošolsko izobraževanje, splošno srednješolsko izobraževanje, poklicno srednješolsko izobraževanje). Nagrajence bomo predlagale in izbrale Nacionalne agencije programa Erasmus+, ki tudi sodelujemo pri oblikovanju pobude. Vsako leto bo izbrana posebna tematika, za leto 2021 je to učenje na daljavo in kombinirano učenje.
Več o sami pobudi bo znano v kratkem, zato spremljajte naše objave.


 
Zaključni dogodek programa Evropa za državljane 2014-2020
17. marca 2021 se bo odvil zaključni spletni dogodek, ki bo prikazal številne pozitivne učinke in rezultate uspešnega 7 letnega sodelovanja v tej generaciji programa Evropa za državljane.
Dogodek, na katerem se projektom dobrih praks in zgodb uspeha pridružuje tudi Evropska komisija, bo obogatil osrednji govorec z neprofitnega zavoda Državljan D. Naslovil bo tematike človekovih pravic v informacijski družbi, medijsko pismenost in aktivno državljanstvo.
Na dogodku bomo podali tudi oris programa, ki bo nasledil EZD v letih, ki prihajajo. Več informacij o dogodku in povezavo na prijavo najdete na naši spletni strani.
Vljudno vabljeni!

Divider

Webinar o spletnem nadlegovanju v šolah

Evropska platforma šolskega izobraževanja (SEG) organizira spletni dogodek, ki bo obravnaval pomembno in aktualno tematiko. Dobrodošli 25. februarja 2021, da prisluhnete strokovnjakom. 

Rezultati Erasmus+ strateških partnerstev

Iskrene čestitke vsem 11 projektom dodatnega razpisa Erasmus+, ki je bil namenjen projektom strateških partnerstev na področju digitalnega poučevanja in učenja ter ustvarjalnosti.

Nova spletna stran Izvajalske agencije

Izvajalska agencija, kamor se obračate pri prijavi na centralizirane akcije programa Erasmus+ ima novo spletno stran. Trenutno je na voljo angleška, pričakujemo pa tudi slovensko.

border
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.
CMEPIUS Ob železnici 30a
1000 Ljubljana, Slovenia
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si