Copy
Težave s prikazom? Oglejte si to sporočilo v brskalniku.
20. december 2021

Razpis Erasmus+ 2022

 
Evropska komisija je novembra 2021 objavila razpis Erasmus+ 2022. Na spletni strani razpisa preverite razpisno dokumentacijo in roke za prijavo ter skrbno preberite vodnik za prijavitelje, kjer boste našli vse potrebne informacije. Za morebitna dodatna vprašanja in pomoč pa smo seveda vedno na voljo. Znani so tudi že datumi seminarjev za prijavitelje, na katerih vam bomo podrobno predstavili možnosti in podrobnosti razpisa. Lepo vabljeni k prijavi, saj boste tako dobili največ informacij iz prve roke! Za lažjo pripravo pa smo za vas zbrali tudi ključne tehnične novosti, ki jih je prineslo novo programsko obdobje.
Nova doživetja se začnejo tukaj.  
 

Jabolka kakovosti 2021

Pa je za nami še ena – tokrat že 16. podelitev priznanj kakovosti mednarodnim projektom, ki so izkazali pomemben doprinos slovenskemu izobraževalnemu prostoru. Čisto vsi, ki so sodelovali pri nagrajenih projektih, so izkazali srčnost, pogum in neomajno voljo, za kar jim tudi po tej poti čestitamo. Prireditev, ki je letos že drugič potekala virtualno, si lahko ogledate tukaj, več o zmagovalcih pa preberete tudi na naši spletni strani
Iskrena hvala vsem, ki ste sodelovali na prireditvi in želimo vam uspešno delo še naprej ter čim več projektov, ki orjejo ledino, postavljajo nove standarde kakovosti in spreminjajo učence, učitelje in učilnice.
TCA na temo medijske pismenosti
Nemška nacionalna agencija organizira seminar »Media Literacy and Disinformation«, ki bo potekal prek spleta, 16. in 17. februarja 2022, namenjen pa je vsem učiteljem, ki delajo z otroki med 10. in 15. letom starosti. Na seminarju boste med drugim spoznali najboljše prakse programa Erasmus+ na področju medijske pismenosti, prejeli pedagoški material za ozaveščanje učencev ter spoznali, kako se vodi virtualne projekte. Seminar bo tudi izvrstna priložnost za povezovanje z učitelji iz drugih držav, ki so zainteresirani za skupni projekt. Slovenija ima rezervirani 2 mesti za udeleženca iz šolskega področja. Program in več informacij o dogodku najdete tukaj. Rok prijave je še do 7. januarja 2022.
Digitalizacija mobilnosti
Digitalizacija igra pomembno vlogo v evropskih strateških načrtih. Med drugim je izpostavljena tudi v sporočilu Komisije Evropskemu parlamentu, Svetu, Evropskemu ekonomsko-socialnemu odboru in odboru regij o uresničitvi evropskega izobraževalnega prostora do leta 2025. Pomembni orodji doseganja tega cilja sta tudi sistem Erasmus brez papirja in Evropska študentska izkaznica. Prvo orodje omogoča digitalizacijo upravljanja z mobilnostmi, drugo pa olajša in poenostavi uporabo študentske avtentikacije v času mobilnosti. Vse višje in visokošolske organizacije vabimo, da čim prej aktivno pristopijo k uporabi orodij in s tem poskrbijo za uresničevanje skupnih strateških ciljev.

Podaljšan rok za evropsko jezikovno priznanje

Rok prijave na razpis za evropsko jezikovno priznanje smo podaljšali do konca februarja.
Ste svojo prijavo že oddali?
Priznanje lahko pridobijo vsi projekti, ki so med drugim vzpostavili oziroma razvili dobre jezikovne prakse. Ne gre torej le za čiste jezikovne projekte, pač pa vse, ki spodbujajo javni interes za učenje jezikov in naslavljajo eno od treh prioritet, opisanih tukaj
Nagrajeni projekti bodo prejeli priznanje, podpisano s strani evropske komisarke, pristojne za večjezičnost, ter slovenske ministrice za izobraževanje, znanost in šport. Podelitev priznanj bo potekala na osrednji prireditvi ob evropskem dnevu jezikov, predvidoma septembra 2022. Vabljeni k prijavi!
 
Nova mobilna aplikacija EPALE
Z mobilno aplikacijo EPALE bo dostop do vašega profesionalnega razvoja na področju izobraževanja odraslih še enostavnejši!
Aplikacija, na voljo za iOS in Android, bo začela delovati v začetku prihodnjega leta in z njo boste EPALE ter njegove številne vsebine vedno nosili v žepu. Aplikacija bo brezplačna in je del zaveze Evropske komisije za podporo in opolnomočenje skupnosti za učenje odraslih. Več informacij kmalu na spletni strani in FB profilu EPALE.
 
Priročnik za vključujoče projekte
Sestrska agencija Movit, ki pokriva projekte iz področja mladine, je pripravila priročnik za vključujoče projekte. Ta je namenjen vsem institucijam, ki si prizadevajo za bolj vključujoče projekte, predvsem pa je zelo praktične narave, saj pokriva vse - od tega, zakaj je potrebno tudi projekte pripraviti vključujoče, do tega, na kaj je potrebno pomisliti, ko gre za nastanitev, delovno okolje in tako naprej. In čeprav gre za priročnik, ki je namenjen delu z mladimi, smo prepričani, da so v njem uporabni nasveti tudi za področje terciarnega izobraževanja, projekte mobilnosti in širše.
Zeleno praznično obdarovanje

Namen zelenega Erasmus+ ni samo v zelenih mobilnostih in projektih ampak tudi v tem, da posameznike opolnomoči za doseganje širše zastavljenih ciljev na področju trajnostnega razvoja in okolju prijaznih praks. Za to si prizadevamo tudi na CMEPIUS-u, zato smo - času primerno - za vas pripravili top 10 predlogov za zelena darila, s katerimi boste razveselili svoje bližnje in okolje. Veselo obdarovanje!
CMEPIUS Facebook
CMEPIUS Youtube
CMEPIUS spletišče
CMEPIUS info e-mail
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »sprememba nastavitev prejemanja in odjava«.


 
CMEPIUS
2021
Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja Ob železnici 30a Ljubljana 1000 Slovenia
Dodajte nas v imenik
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si