Copy
Težave s prikazom? Oglejte si to sporočilo v brskalniku.
20. maj 2022

Razpis Erasmus+ 2022

 
Z veseljem sporočamo, da smo na naši spletni strani danes objavili sklepe o izboru projektov mobilnosti iz prvega razpisa KA1 v letu 2022, ki se je zaključil februarja letos.
V prihodnjih dneh boste dobili obvestila tudi na e-poštni naslov, ki ste ga navedli ob prijavi.

Iskrene čestitke vsem izbranim, veselimo se snidenja z vami na uvodnem srečanju pogodbenikov! 
Pogumno naprej pa želimo vsem, ki tokrat niste bili izbrani. Več sreče in tudi razpisov že čaka za vogalom!
Konferenca VIP - podaljšan rok
Še sedem dni za oddajo prispevka!
Kot smo že napovedali, 27. in 28. septembra na Brdu pri Kranju soorganiziramo konferenco Vključevanje, inkluzivnost in pravičnost v vzgoji in izobraževanju, pri kateri si želimo tudi vašega sodelovanja. Prispevke na temo iz naslova konference lahko oddate do 27. maja tukaj. Že zdaj pa vas vabimo, da si rezervirate termin in se nam pridružite – vključevanje in pravičnost sta zagotovo izjemno aktualni temi slovenskega izobraževalnega prostora. Za pokušino ali pa poletno branje vas vabimo, da pobrskate po našem aktualnem Novičniku, s prispevki prav na to temo. Se vidimo!
Regijska konferenca EPALE

Tokratna že 6. regijska konferenca EPALE pod naslovom »Vloga izobraževanja odraslih v uspešni družbeni integraciji in soočanju z izzivi« bo potekala 24. in 25. maja v Termah Tuhelj. Kot vedno do sedaj, na konferenci sodelujemo EPALE ekipe Slovenije, Hrvaške, BiH, Srbije, Črne Gore in Severne Makedonije, organizacija pa je letos v rokah ekipe iz Hrvaške. 
Na konferenci bodo predstavljeni primeri dobrih praks iz vsake države - iz Slovenije bodo primer dobre prakse predstavili predstavniki Andragoškega zavoda Ljudske univerze Velenje. Plenarnemu delu bodo sledile delavnice, na katerih bo osrednja tema soočanje z izzivi na tem področju.
Verjamemo, da se tudi vi veselite bogatih vsebin, ki bodo nedvomno nastale na konferenci.

Ugasnitev platforme OLS
Trenutna platforma Spletne jezikovne podpore OLS se s 30. junijem 2022 ugaša.
Dodeljevanje novih licenc OLS je zato zaustavljeno za vse projekte iz pogodbenih let 2019, 2020 in 2021, pogodbenike pa spodbujamo k uporabi obstoječih licenc.
Vse dokumente o izvedenih OLS lahko vse do zaprtja platforme prenesete z nadzorne plošče OLS.
In ne skrbite! Spletna jezikovna podpora se bo za udeležence, ki bodo mobilni po juniju 2022, vrnila v novi obliki na platformi EU Academy. Dodatne informacije bodo kmalu na voljo!
Študija "Campus International"
Konzorcij 10 nacionalnih agencij, ki ga vodi nemška agencija DAAD in v kateri sodeluje tudi CMEPIUS, je že pred epidemijo pričel z zanimivo študijo, imenovano »Campus International«. Študija ugotavlja učinke mobilnosti, v njej pa sodelujejo oziroma bodo sodelovali vsi študenti vseh stopenj in študijskih smeri, ne glede na to, ali bodo odšli na mobilnost ali ne.
V juliju 2022 bomo tako tudi v Sloveniji povabili terciarne institucije k sodelovanju in za slednjega se vam že vnaprej zahvaljujemo. Rezultati, ki jih bomo seveda delili tudi z vami, bodo po pričakovanjih znani konec leta 2023.
Zvok mladosti

Zdaj vejo že ptički na vsaki veji – leto 2022 je evropsko leto mladih!
Osrednji slovenski dogodek za obeležitev tega posebnega leta bo Zvok mladosti, ki bo potekal 27. maja, med 10. in 18. uro, v Križankah. Dogodek bo na enem mestu ob celodnevnem vzporednem dogajanju, ki se bo raztezalo od Trga francoske revolucije do glavnega odra Križank, povezal dialog z odločevalci, izobraževalne vsebine, interaktivne delavnice na različne teme in kulturno-glasbeni program. Več o dogajanju si preberite tukaj, spremljajte pa tudi Evropski mladinski portal, kjer najdete vse aktualne informacije in dogajanja v okviru evropskega leta mladih.

Nova platforma ESEP
Objava nove platforme »European School Education Platform«, ki je bila predvidena za 16. 5., je zamaknjena na poznejši termin. Nova platforma, ki bo pod eno streho združevala storitve in vsebine platform Evropske komisije, School Education Gateway in eTwinning; bo dostopna tukaj.  
V času, ko tehnična ekipa odpravlja nevšečnosti, ki so jih zagodli digitalni škrati, vas vabimo k ogledu najpogostejših vprašanj eTwinnerjev glede prehoda na nov portal.
O novem datumu lansiranja vas bomo seveda obvestili takoj, ko bo znan – spremljajte naš profil eTwinning Slovenija.

TCA: Pavšali pri projektih KA2

Pozor, vsi koordinatorji projektov KA2! Na Cipru bo od 2. do 4. novembra potekal zanimiv in poučen TCA , ki bo ponudil smernice za pripravo in izvajanje kakovostnih in stroškovno učinkovitih projektov KA2 v skladu s pravili programa, z uporabo pavšalov (lump sum model). Odprti sta 2 mesti, 1 za poklicno in strokovno izobraževanje in 1 za terciarno izobraževanje, prijave pa sprejemamo do 6. junija 2022. Več informacij o aktualnih seminarjih TCA najdete na naši spletni strani.
 
Erasmus+ Aims Higher, 2. dogodek
18. maja smo izvedli 2. spletni seminar v seriji dogodkov Erasmus+ Aims Higher, ki je namenjena koordinatorjem projektov s terciarnega področja. Tokratna tema so bila končna poročila za projekte 2019 in 2020, in sicer njihova vsebinska priprava, pregled covid-19 pravil in vnosi mobilnosti, učinki projekta in trajnost projektnih rezultatov ter diseminacijske aktivnosti. Če ste seminar zamudili, brez skrbi - gradivo je dostopno tukaj.
 
VET Skills Week
Pa je za nami! Evropski teden poklicnih spretnosti namreč. Letošnji je bil posvečen zelenemu prehodu, ki je ena izmed ključnih prioritet programa Erasmus+. Skozi predavanja, mreženja, okrogle mize in ostale dogodke zadnjih dni smo spoznavali, kakšne so poklicne spretnosti prihodnosti, kakšna je prava pot do zelenih veščin, kateri so najpomembnejši izzivi področja v obdobju zelenega in digitalnega prehoda in še marsikaj. Preko vaših odzivov in sodelovanja na dogodkih opažamo, da področje poklicnega in strokovnega izobraževanja tudi v slovenskem izobraževalnem prostoru uživa pozornost, ki mu pripada, in veselimo se vseh mednarodnih projektov, ki k njegovemu razvoju še prispevajo. Se vidimo tudi drugo leto?

#ZeleniErasmusPlus
Vključevanje in raznolikost: Inclusion4schools
Spoznajte projekt inclusion4schools in naj vam bo navdih za inkluzivno šolo! Na spletni strani boste našli različna gradiva in metode, ki jih lahko uporabite tudi pri svojem delu. Šola namreč ostaja najpomembnejši varovalni dejavnik za otroke, ki nimajo spodbudnega okolja ali pa so se kako drugače znašli v stiski. Projekt inclusion4schools nagovarja vzpostavitev inkluzivne šole, ki skrbi za neotipljive a nič manj pomembne elemente dobre šole. Ravno tako kot akademska uspešnost in znanje je namreč izjemno pomembno ohranjanje univerzalnih vrednot in skrb za dobro počutje vseh otrok, ne glede na to, kateri kulturi ali socialni skupini pripadajo.

#VključujočiErasmusPlus
CMEPIUS spletišče
CMEPIUS Facebook
CMEPIUS Youtube
CMEPIUS Instagram
LinkedIn
CMEPIUS info e-mail
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »sprememba nastavitev prejemanja in odjava«.


 
CMEPIUS
2022
Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja Ob železnici 30a Ljubljana 1000 Slovenia
Dodajte nas v imenik
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si