Copy
CMEPIUS
22. marec 2021
Erasmus+ 2021–2027
Kaj je Erasmus+?
E+ je ključni mehanizem, s katerim bomo lahko Evropo dejansko spremenili v skupno Evropsko izobraževalno okolje, kjer države članice tesno sodelujemo na osnovi skupne vizije, da naredimo Evropo pripravljeno na digitalne in zelene spremembe. Program omogoča uporabnikom, tako posameznikom kot institucijam, pridobiti izkušnje preko različnih izobraževanj in usposabljanj v različnih življenjskih obdobjih, od predšolske vzgoje do izobraževanja odraslih.
Kaj omogoča Erasmus+?
Vključujoči Erasmus+: ponuja raznolike priložnosti za vse institucije in posameznike, še posebej tiste z manj priložnostmi.
Digitalni Erasmus+: orodja, ki omogočajo enostavnejši proces kot tudi lajšajo delitev informacij in spletno učenje. Program nudi podporo izobraževanju in usposabljanju, da postane pripravljen na digitalen prehod.
Trajnostni Erasmus+: bolj zelena potovanja in promocija trajnostnih praks med udeleženci programa.

 
Nova spletna stran CMEPIUS
Če boste konec meseca obiskali našo spletno stran, boste presenečeni, saj vas bo pričakala njena osvežena podoba. Posodobljen pa ne bo le izgled, ampak smo se potrudili olajšati tudi dostop do informacij in vsebin.
Pri prenovi smo upoštevali, da ste nekateri že izkušeni, drugi malo manj in zato nas je vodila želja po tem, da bo nova stran še bolj osredotočena na vas, uporabnike in da vas aktivno nagovarja ter nudi odgovore.
Stran bo še bolje upoštevala različne potrebe uporabnikov in zagotavljala večjo dostopnost.
Zasnovana bo tako, da vas bo informirala z aktualnimi vsebinami, obenem pa vodila naprej do relevantnih strani.
Želimo si, da vam bo nova spletna stran v še večjo pomoč kot do sedaj, dobrodošli v novi uporabniški izkušnji!


 
Promocija programa Erasmus+ 2021
CMEPIUS ekipa pripravlja spletno promocijo prihajajočega razpisa Erasmus+, ki bo predvidoma objavljen aprila 2021.
V želji, da z vami delimo čim več podrobnosti in značilnosti novega razpisa, da se boste nanj lahko pripravili in prijavili, smo razpisali številna skupinska in individualna spletna srečanja, ki bodo potekala od 30. marca naprej.
Dogodki so razdeljeni po posameznih področjih izobraževanja in po posameznih oblikah sodelovanja v programu Erasmus+. 
Se vidimo, do takrat pa snujte vaše ideje in zamisli, ki jih boste kasneje uresničevali s projekti.

Uspešne zgodbe programa Evropa za državljane
S spletnim dogodkom »Uspešne zgodbe spregovorijo« smo zaključili 7 letno izvajanje programa Evropa za državljane. Udeleženci so izpostavili številne pozitivne učinke uspešnih projektov, predvsem krepitev medkulturnega dialoga, medgeneracijskega sodelovanja, ozaveščanja širše javnosti ter obravnavanja pomembnih tematik za našo družbo.
59 slovenskih koordinatorskih projektov je v Slovenijo prineslo več kot 3 mio EUR.
Vsem čestitamo za uspešno izvedene projekte in vas vabimo k sodelovanju v novem programu, ki bo podprt s še več sredstvi in dodatnimi tematikami, ki bodo še naprej naslavljale pomembne evropske vrednote in aktivnosti.
 
Divider

eTwinning
zbornik

Poseben eTwinning zbornik v katerem prikazujemo dobre prakse oz. uspešne zgodbe je namenjen vsem vrtcem, ki se še odločate za mednarodno sodelovanje.
Naj vam služi kot motivacija, navdih in podpora!
 

EURAXESS spletni seminar

Podpora mednarodno mobilnim raziskovalcem in njihov karierni razvoj bosta osrednji tematiki spletnega seminarja, ki ga pripravljamo skupaj z Univerzo v Kopenhagnu in sicer v petek, 9. aprila 2021.
Vljudno vabljeni!


 

EPALE platforma v novi preobleki

EPALE spletna razprava o vključujočem in digitalnem izobraževanju odraslih je za nami, pred nami pa je nova, preglednejša in še bolj prijazna spletna stran, s še več uporabnimi viri in novimi prostori za sodelovanje.

border
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.
CMEPIUS Ob železnici 30a
1000 Ljubljana, Slovenia
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si