Copy
CMEPIUS
20. oktober 2020
Bliža se rok za dva razpisa Erasmus+
29. 10. 2020 je rok za Erasmus akreditacije in rok za Dodatni razpis E+ za strateška partnerstva, ki bodo naslavljala tematiki pripravljenosti na digitalno izobraževanje (velja za vsa področja razen izobraževanje odraslih) in kreativnost (velja za področje izobraževanja odraslih in šolsko izobraževanje).


 
Preberite več
Publikacija Erasmus+ 7 let
Posebna izdaja našega Novičnika, ki se je pripravljala večino letošnjega leta in je delo številnih avtorjev, je na voljo v elektronski obliki. Povzema naše glavne dosežke, rast in razvoj  na vseh področjih izobraževanja v obdobju generacije programa, ki se izteka.


 
eTwinning in Ekologi brez meja
Dobrodošli danes zvečer ob 20h, da se nam pridružite na spletnem seminarju, ki bo iz prve roke eTwinning projektov in predstavnikov društva Ekologi brez meja podal praktične informacije glede varovanja okolja, ravnanja z odpadki ter podnebnih sprememb. Več o dogodku in prijave na naši spletni strani. T.i. zelene tematike bodo prioriteta tudi v prihajajoči generaciji programa.
 
Preberite več
Evropski teden poklicnih spretnosti
Teden od 9. do 13. novembra 2020 bo priložnost za vse poklicne in strokovne šole, da delite svoje mednarodne zgodbe in da z različnimi oblikami dogodkov promovirate ter prikažete učinke in rezultate mednarodnega sodelovanja in mobilnosti, ki jih le to prinaša na področju poklicnega izobraževanja in usposabljanja.
Do 10. novembra 2020 pa lahko tudi glasujete za nominirano slovensko šolo - BIC Ljubljana, ki se poteguje za evropsko priznanje za inovativno poklicno šolo.

Preberite več
Evropska agenda za izobraževanje 2025
Evropska komisija je nedavno objavila dva pomembna strateška dokumenta - Evropska agenda izobraževanja 2025 in Akcijski načrt za digitalno izobraževanje. Še več poudarka se bo v prihodnje namenjalo zelenim spretnostim, digitalnim veščinam in inkluziji, pri čemer ostajata profesionalni razvoj izobraževalcev na vseh stopnjah ter kakovost izobraževanja ključna poudarka.

Preberite več
Study in Slovenia virtualno po svetu
Pobuda Study in Slovenia načrtuje v mesecu novembru 6 dogodkov v živo preko Facebook-a in 3 virtualne sejme, pri katerih se tesno povezujemo z našimi veleposlaništvi v tujini, iniciativo Study in Europe ter našimi univerzami. V virtualni obliki bomo tako na Japonskem, regiji Z. Balkana, Indiji...

Preberite več
Prihajajoči spletni dogodki
6. 11. 2020 Seminar za računovodje

11. 11. 2020 OLS za projekte KA1 s področja poklicnega izobraževanja

18. 11. 2020 Virtualne mobilnosti, izmenjava dobrih praks - KA1 projekti poklicnega izobraževanja

23. - 26. 11. 2020 Tridnevna jesenska šola za pogodbenike KA1 terciarnega izobraževanja
 
Preberite več
        Erasmus dnevi 2020
Hvala vsem, ki ste obogatili letošnje #Erasmusdays! Kar 35 slovenskih dogodkov se je odvilo v obliki pogovorov, razstav, predstavitev, video projekcij...z namenom prikazati vse pozitivne učinke mednarodnega sodelovanja, ki v tem času sicer večinoma poteka v virtualnem okolju. Vsem je skupna želja, da se kar se da hitro vrnemo v situacijo, ki bo omogočala srečanja, fizično mobilnost, usposabljanja, študijske obiske, projektne sestanke v živo!

Preberite več
Divider

TCA spletni
seminarji

November in december 2020 prinašata že tri najavljene spletne seminarje za učitelje, željne novih mednarodnih partnerstev in razvoja idej na izbrane teme jezikov, inkluzije in mednarodnega sodelovanja na splošno.

EPALE spletna razprava

V času od oktobra do decembra 2020 lahko s svojimi izkušnjami ter znanjem sodelujete v EPALE spletni razpravi, posvečeni socialni vključenosti starejših in medgeneracijskem učenju.

CEEPUS rok za prijave študentov

30. 10. 2020 je rok za prijave za študente, ki bi si želeli na mobilnost v okviru programa CEEPUS in sicer za tiste študente, čigar univerze sodelujejo v mrežah programa. Prijave so možne na spletni strani programa

border
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.
CMEPIUS Ob železnici 30a
1000 Ljubljana, Slovenia
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si