Copy
CMEPIUS
20. januar 2021
Internacionalizacija izobraževanja
Naša knjižnica na spletni strani je bogatejša za novo izdajo publikacije Internacionalizacija izobraževanja, zbirke znanstvenih in strokovnih člankov sodelavcev CMEPIUS. Bogat nabor prispevkov z vseh področij izobraževanja vam bo v pomoč pri oblikovanju vaših prihodnjih mednarodnih praks in pristopov.

Erasmus+ v letih 2021 - 2027
Evropska komisija je v intenzivnih pripravah na nov program, ki je bil sprejet 11. decembra 2020 in bo glavnino 26 milijardnega proračuna namenil področju izobraževanja in usposabljanja.
Kljub naporom vseh akterjev bo prišlo do zamika v začetku in dejanski izvedbi programa, zato razpisne roke pričakujemo kasneje, kot smo jih bili vajeni.
Vsekakor vas bomo sproti obveščali o vseh pomembnih novicah in nadaljnjih korakih. Sledite nam na našem FB profilu in spletnih straneh Erasmus+ in CMEPIUS.
Erasmus+ rezultati centraliziranih projektov
Evropska komisija je nedavno objavila rezultate razpisa za ključni ukrep 3 - podpora za reformo politik.
Izbrani projekti, ki sodelujejo v pobudah za inovacije, naslavljajo razvoj kompetenc učiteljev ter njihovo opolnomočenje za delo v spremenjenih okoliščinah. 
Ponosni smo, da je Pedagoški inštitut nosilec enega izmed odobrenih projektov, v številnih pa sodelujejo MIZŠ in univerze ter inštituti  kot partnerji.
Iskrene čestitke vsem ter uspešno uresničevanje načrtovanih projektov!
Slovenski uspehi na razpisu Evropa za državljane
Slovenske organizacije so bile uspešne tudi na drugem roku za ukrep mreže mest in na razpisih za projekte civilne družbe in pobratenja mest. Vsem izbranim projektom želimo veliko uspeha pri izvedbi!

Letna tema eTwinning
V letu 2021 bo rdeča nit dogajanja na portalu eTwinning povezana s temo medijske pismenosti in soočanja z dezinformacijami ter lažnimi novicami. Pridružite se nam v pobudah in aktivnostih, v katerih bomo raziskovali vrednost in načine posredovanja verodostojnih informacij.
 
Prejemniki jabolk kakovosti in zlatih kablov v videih
Na našem CMEPIUS YouTube kanalu si po novem lahko ogledate vse prejemnike zadnjih podeljenih jabolk kakovosti in zlatih kablov. Naj vas njihove zgodbe o pozitivnih učinkih mednarodnega sodelovanja na sodelujoče, na institucije ter na širše okolje navdihnejo in dajo nov zagon tudi vašemu delu in spreminjanju izobraževanja na bolje!

Rezultati razpisa za ECHE listino
Institucije terciarnega izobraževanja, ki so se spomladi 2020 prijavile na razpis Evropske komisije za pridobitev Erasmus listine za terciarno izobraževanje (ECHE), so bile v prazničnem času obveščene o rezultatih.
Listina ECHE je za institucije vstopnica za sodelovanje v novem programu Erasmus+ 2021 – 2027.
 
Study in Slovenia spletna promocija
V okviru pobude Study in Slovenia v mesecu februarju 2021 skupaj z univerzami načrtujemo promocijo Slovenije kot študijske destinacije. V želji, da bi se čim bolj približali zainteresiranim kandidatom, bomo izvedli tri različne predstavitve v treh jezikih. Vse bodo potekale v spletni obliki in v živo predvajane tudi na našem Study in Slovenia FB profilu.
Na vseh bodo glavno besedo imeli mednarodni študenti, ki so pri nas na izmenjavi ali študiju in so hvaležni za življenjsko izkušnjo v varnem, zelenem in raznolikem okolju, ki jih prisrčno sprejme, skrbi za njihovo integracijo in obenem nudi kakovosten študij ter podporo profesorjev študentov.
Divider

BREXIT in E+

Kljub odhodu Združenega kraljestva iz programa Erasmus+ se vaše že načrtovane aktivnosti s to državo lahko izvedejo do konca, kot je bilo primarno načrtovano.

EPALE anketa

EPALE skupnost vas vabi k izpopolnitvi kratkega vprašalnika, s katerim bi v prihodnje še izboljšali vašo uporabniško izkušnjo. Vabljeni k sodelovanju, anketa je na voljo do 1. 2. 2021.

Spletna kava s slovenskimi šolniki

Ne pozabite, naslednji teden se srečamo v virtualni kavarni s slovenskimi šolniki, ki prihajajo iz različnih izobraževalnih institucij po Evropi in bodo z vami delili svoje izkušnje in poglede.

border
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.
CMEPIUS Ob železnici 30a
1000 Ljubljana, Slovenia
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si