Copy
Težave s prikazom? Oglejte si to sporočilo v brskalniku.
20. junij 2022

Razpis Erasmus+ 2022

 
Vsi, ki ste letos dobili odobrene vloge KA1, ste s svojimi projekti zagotovo že v nizkem štartu. Kmalu se vidimo v živo na uvodnih srečanjih, kjer boste dobili vse potrebne informacije za uspešen zagon (in nadaljevanje) projekta. Z nekaterimi se bomo srečali že pred poletjem, z drugimi pa kmalu po počitnicah. Vse informacije glede kick-off srečanj vam bomo sproti pošiljali po e-pošti.

Vloge KA2 so medtem v ocenjevanju, rezultati pa bodo znani predvidoma v začetku septembra. Držimo pesti! 
Vabimo vas na pet kontaktnih seminarjev z bogatim programom, ki so lahko odlična odskočna deska za vaše mednarodne projekte:
Podrobnosti in točne termine preverite tukaj
Prijave za vseh pet sprejemamo še do 27. junija. Vabljeni! 
Zajtrk z EPALE
Vse, ki delujete na področju izobraževanja odraslih, 28. junija vabimo na zanimivo predstavitev platforme EPALE in priložnosti, ki jih nudi aktualni program Erasmus+ tako izkušenim kot tudi novincem v mednarodnem sodelovanju. Dogodek gosti UPI Ljudska univerza Žalec na njem pa vam bomo poleg že omenjenega predstavili tudi primere uspešnih strateških partnerstev. Dogodek se bo začel ob 9.00 in trajal predvidoma do 15. ure.
Jesenski roki za projekte KA2 bodo hitro pred vrati, zato izkoristite to priložnost, da boste lahko temeljito in pravočasno pripravili prijavo.
Prijave na dogodek sprejemamo do 24. junija oziroma do zapolnitve mest.
Serija webinarjev: Erasmus+ Aims Higher

CMEPIUS v letu 2022 organizira serijo (spletnih) seminarjev namenjenih koordinatorjem projektov KA103/131 in drugim deležnikom, ki podpirajo internacionalizacijo na slovenskih terciarnih institucijah. Seminarji so organizirani z namenom podpore institucijam pri izvajanju novih oblik mobilnosti znotraj Erasmus+ programa ter implementacij treh glavnih prednostnih področji vključevanja, digitalizacije in zelene transformacije.
Prvi trije webinarji na temo kombiniranih intenzivnih programov, priprave in oddaje končnih poročil ter postopkov pridobivanja viz za namen mednarodne izmenjave so se že odvili.
Oglejte si gradiva in posnetke na spletni strani - uporabite ključnika terciarno izobraževanje ali Erasmus+ Aims Higher.  

eTwinning od A do Ž
Vabimo vas na 10. nacionalni seminar »eTwinning od A do Ž«, ki bo potekal med 24. in 25. avgustom 2022 v Bohinjski Bistrici. Seminar je namenjen vrtcem in šolam, novinkam na področju vzpostavljanja mednarodnih partnerstev, ki si želite pridobiti znanja in veščine o projektnem in mednarodnem sodelovanju ter povezovanju. Glavni poudarki dogodka bodo predstavitev programa Erasmus+ in akcije eTwinning, primerov mednarodnih dobrih praks, osnov projektnega managementa ter portala eTwinning. Podrobnosti o programu preberite tukaj. Organizator krije stroške nastanitve, poti in kotizacijo slovenskih udeležencev.
Dogodka se lahko udeleži po en predstavnik šole ali vrtca. 
Prijave so odprte do 27. junija

EITA 2022

Tudi letos bo Evropska komisija nagradila inovativne projekte Erasmus+ in njihove nosilce iz vse Evrope z evropsko nagrado za inovativno poučevanje. Več o nagradi, letošnji osrednji temi in merilih upravičenosti si lahko preberete tukaj. Do razglasitve nagrajencev in podelitve nagrad je še kar nekaj časa in do takrat vas vabimo, da si ogledate Zbornik vseh evropski projektov, ki so dobili evropsko nagrado za inovativno poučevanje v letu 2021.
Letošnji nagrajenci bodo znani septembra.

Konferenca VIP

Ste si že rezervirali termin? Letos jeseni ne zamudite najpomembnejše konference na temo inkluzije v izobraževanju, ki bo potekala 27. in 28. septembra na Brdu pri Kranju. Konferenco z naslovom Vključevanje, inkluzivnost in pravičnost v vzgoji in izobraževanju organiziramo skupaj z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom RS za šolstvo. Spremljajte spletno stran, kjer bodo sproti objavljene podrobnosti o dogodku. Zanimivo bo!
Vključevanje v terciarnem izobraževanju

24. junija ob 9.30 vas v sklopu serije dogodkov Erasmus+ Aims Higher vabimo na spletni seminar Pomembnost strateškega pristopa k vključevanju v terciarnem izobraževanju, kjer bomo skupaj iskali korake, da programi mobilnosti celostno postanejo bolj inkluzivni - tako na ravni komuniciranja programov, kot tudi v fazi njihove implementacije.
Na spletni seminar ste vabljeni vsi, ki ste vključeni v delo z udeleženci z manj priložnostmi: koordinatorji, svetovalci, druge strokovne službe, tutorji, karierni svetovalci, pedagoško osebje, pooblaščene osebe itn. Prijava je možna še do 22. junija!
 
#VključujočiErasmusPlus

Podaljšan rok za bilateralne štipendije 
Podaljšali smo rok za prijavo za bilateralne štipendije! Nov rok je 1. september 2022, podaljšanje pa velja za naslednje države: Bolgarija, Bosna in Hercegovina, Črna Gora, Grčija, Madžarska, Indija, Izrael, Italija, Kitajska, Kosovo, Mehika, Poljska, Severna Makedonija, Srbija, Slovaška, Švica in Turčija.
Podrobnosti najdete tukaj
 
Teacher Academies
Učiteljske akademije Erasmus+ so namenjene ustvarjanju evropskih partnerstev in spodbujajo sodelovanje med institucijami, ki ponujajo začetno in stalno izobraževanje učiteljev. Njihov osnovni namen je izboljšati podporo učiteljem v zgodnjih letih poklicne poti in krepiti nenehni strokovni razvoj skozi celotno kariero.
Podrobnosti o razpisu, ki ga vodi Evropska izvajalska agencija za izobraževanje in kulturo, najdete v aktualnem Vodniku za prijavitelje. Najbolj bistvene informacije pa so zbrane v kratkem letaku. Vabljeni k branju in prijavi - razpis se zaključi 7. septembra 2022.

Erasmus Days 2022

Pred nami so sicer še vse počitnice, a kljub temu se že veselimo Erasmus dni, ki bodo letos potekali 13., 14. in 15. oktobra. Lani ste v času Erasmus dni izvedli kar 40 dogodkov in prepričani smo, da jih bomo skupaj letos še več. Za navdih pobrskajte po publikaciji Erasmus Days 2021, svoj dogodek pa lahko že prijavite na evropski spletni strani. Spomnimo: da bi sodelovali na Erasmus dnevih, vam ni potrebno organizirati posebnega dogodka, le že načrtovane aktivnosti v okviru vašega projekta Erasmus+  izvedite v teh treh dneh. Pri promociji vam bomo z veseljem pomagali, za vsa dodatna vprašanja pa smo vedno na voljo!
Častna izjava za zelena potovanja
Ena izmed prioritet programa Erasmus+ je tudi trajnostni razvoj in z njim povezana skrb za okolje. Pri projektnih aktivnostih, kjer je to možno in smiselno, zato program spodbuja uporabo t.i. »zelenih« transportnih sredstev, ki so manj obremenilna za okolje. Spodbuda je v obliki povišanega prispevka za pot in podaljšanega časa potovanja do skupno 6 dni in se obračuna pri individualni podpori.
Na naši spletni strani smo objavili častno izjavo za zeleno potovanje, ki služi kot pomoč pri poročanju mobilnosti v projektih mobilnosti in partnerstev Erasmus+. Častna izjava se nanaša na udeleženca, podpišeta pa jo udeleženec in organizacija pošiljateljica. Do dodatka ste upravičeni, če ste vsaj polovico poti izražene v kilometrih in izmerjene s kalkulatorjem razdalje, opravili zeleno.
Vabimo vas torej k razmisleku, kako lahko v svojih projektnih aktivnostih prispevate k skrbi za okolje!
CMEPIUS spletišče
CMEPIUS Facebook
CMEPIUS Youtube
CMEPIUS Instagram
LinkedIn
CMEPIUS info e-mail
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »sprememba nastavitev prejemanja in odjava«.


 
CMEPIUS
2022
Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja Ob železnici 30a Ljubljana 1000 Slovenia
Dodajte nas v imenik
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si