Copy
CMEPIUS
21. september 2020
Dogodki
24. 9. - Info dan za razpis za akreditacijo na področju izobraževanja odraslih
28. 9. - Info dan za razpis za akreditacijo na področju PSI
30. 9. - Info dan za razpis za akreditacijo na šolskem področju
1. 10. - EPALE zajtrk
15. - 17. 10. - #ErasmusDays 2020 

Sestanki za pogodbenike projektov Erasmus+, Razpis 2020:
23. 9. - sestanek za pogodbenike KA104
24. - 25. 9. - sestanek za pogodbenike KA229
9. 10. - sestanek za pogodbenike KA2 (projekti 2017, 2018, 2019)
16. 10. - sestanek za pogodbenike KA2 (projekti 2020)
Preberite več
Letna valorizacijska konferenca z naslovom 3x7
Letošnja valorizacijska konferenca je bila nekaj posebnega zaradi dveh razlogov – načina izvedbe, ki je bil prestavljen v spletno okolje zaradi pandemije covid-19 in zavoljo iztekanja programskega obdobja programa Erasmus+.
Hvala vsem, ki ste se spletnega dogodka udeležili ali nas spremljali preko Facebook-a. Letos smo dosegli rekordno število 200 udeležencev.
Vabimo vas, da si na spletni strani ogledate simpatično foto galerijo predavateljev in vsa gradiva, ki so bila predstavljena na dogodku.

Hvala vam za vašo udeležbo!
Preberite več
#ErasmusDays 2020
Vabljeni, da tudi letos sodelujete na Erasmus dnevih, kjer vaše projekte, izkušnje, znanja in rezultate delite s širšo evropsko družino.

Razmislite o dogodkih in drugih dejavnostih, ki jih boste izvedli v živo ali spletno in sicer v času med 15. in 17. oktobrom 2020 in jih predhodno registrirate na evropski portal.

Pridružite se slovenskim organizacijam, ki so to že naredile in postavile tudi Slovenijo na zemljevid Erasmus+ zgodb, učinkov in dosežkov.
Preberite več
Razpisa programa Erasmus+
Oba razpisa imata rok 29. oktobra 2020 ob 12:00.
Vabljeni k udeležbi na spletnih informativnih seminarjih za vsak razpis, ločenih po področjih.

Več informacij najdete na spletni strani posameznega razpisa.
Preberite več
Tedni eTwinning
 
Vas zanima tematika podnebnih sprememb in okoljevarstva? Imate že v mislih novo projektno idejo za letošnje šolsko leto, a ne veste kje zares začeti?
Pridružite se oktobrski kampanji  “Tedni eTwinning”,  ki bo potekala na portalu eTwinning med 28. 9. in  25. 10. 2020.
 
To je odlična priložnost za navdih, spoznavanje projektnih partnerjev, profesionalni razvoj in mreženje s kolegi širom Evrope.
 
Aktivnosti v sklopu kampanje bodo potekale tako na evropski kot nacionalni ravni. Sledite objavam v Facebook skupini eTwinning.
Preberite več
7 let programa Erasmus+ v besedi in številkah
V prihodnjih tednih bo izšla posebna številka Novičnika, s katero bomo obeležili 7 let programa Erasmus+. Spremljajte naše objave!
 
Preberite več
Evropski dan jezikov 2020
28. 9. 2020 se lahko udeležite spletnega dogodka, s katerim Evropska komisija letos obeležuje Evropski dan jezikov.
Konferenca bo potekala od 10. do 12. ure, ob 14.00 uri pa bo Evropska komisija premierno pokazala video, ki izpostavlja jezikovne projekte, ki so prejeli Evropsko jezikovno priznanje ali bili financirani v okviru programa Erasmus+. Slednji bo organiziran kot 30-minutni YouTube dogodek.

Preberite več
EPALE konferenca
V dneh med 6. in 8. oktobrom 2020 bo EPALE gostil spletno konferenco, ki bo namenjena prednostnim področjem izobraževanja odraslih - digitalno učenje, vseživljenjsko spopolnjevanje in socialna vključenost.

Na dogodku, ki bo zajemal tudi razprave in tematske delavnice, boste lahko aktivno delili vaše izkušnje in mnenja, ter dobili ideje za vaše nadaljnje delo.

Več o konferenci in možnost prijave so na voljo na spletni strani konference in na Facebook strani EPALE.
Preberite več
Divider

EZD rezultati razpisa

Med izbranimi projekti letošnjega razpisa programa Evropa za državljane so bile uspešne tudi slovenske organizacije, tako v projektih Evropski spomin kot v projektih pobratenja mest. Več o rezultatih na naši spletni strani.

Covid-19 navodila

Želeli bi vas ponovno spomniti na navodila, ki jih je pripravila Evropska komisija za vse pogodbenike Erasmus+ projektov, na katere je in bo vplivala pandemija. Za vas smo jih zbrali na posebni spletni pod-strani.

EPALE zajtrk

Na tokratnem EPALE zajtrku, ki ga bo gostila Ljudska univerza Slovenska Bistrica in bo potekal 1. oktobra 2020, bo poleg predstavitve EPALE platforme govora o učnih izidih na področju izobraževanja odraslih.
border
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.
CMEPIUS Ob železnici 30a
1000 Ljubljana, Slovenia
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si