Copy
Težave s prikazom? Oglejte si to sporočilo v brskalniku.
20. avgust 2021

Rezultati razpisa KA1 - projekti mobilnosti

 

Znani so rezultati spomladanskega razpisa KA1! Obvestila o izboru boste prejeli v roku 15 dni na e-naslov kontaktne osebe iz prijavnice.
Veselimo se vsakega projekta in vam iskreno čestitamo za idejo, pogum in ves trud, ki ste ga vložili v pripravo vloge. Vztrajnost in pogum pa naj spremljata vse, ki tokrat niste bili izbrani – nove priložnosti in novi razpisi so že pred vrati.

Jesenski roki Erasmus+

Pripravljeni na drugi polčas? Ne zamudite jesenskih rokov za prijave vaših mednarodnih projektov:

- Projekti mobilnosti posameznikov   (KA1), dodatni rok: 5. 10.
- Akreditacija Erasmus: 19. 10.
- Partnerstva za sodelovanje (KA2) –   samo manjša partnerstva: 3. 11.
 
Pred prijavo vam svetujemo, da se udeležite naših seminarjev za prijavitelje! Več o tem v sosednji novički.
 

Seminar za prijavitelje KA122-SCH

Še vedno je na voljo približno 800.000 EUR sredstev za projekte mobilnosti  neakreditiranih vrtcev, šol in drugih institucij, ki izvajajo javno veljavne programe vzgoje in izobraževanja. Vabljeni na predstavitveni seminar, ki bo potekal 30. avgusta, z začetkom ob 9.30. V septembru bomo izvajali tudi individualna svetovanja za prijavo projektov. Na vse dogodke se lahko prijavite preko naše spletne strani, kjer najdete tudi razpis in prijavno dokumentacijo.

Tematski seminarji (TCA)

Označite si v koledarju!
To jesen bosta potekala dva virtualna tematska seminarja v okviru TCA aktivnosti, oba na temo strategije vključevanja skupin z manj priložnostmi, kar je tudi eden od osrednjih vsebinskih poudarkov novega programskega obdobja Erasmus+.
Podrobnosti, datume dogodkov in možnosti prijav najdete tukaj.

Izobraževanje odraslih odločno odgovarja na izzive prihodnosti

8. in 9. septembra bo v spletni obliki potekala konferenca 'Izobraževanje odraslih odločno odgovarja na izzive prihodnosti', ki jo v sklopu predsedovanja Svetu EU pripravljata Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter UNESCO-v Inštitut za vseživljenjsko učenje. Namen konference je pripraviti deklaracijo, povezano s pripravo resolucije Evropskega programa za izobraževanje odraslih do 2030. Med drugim bo na konferenci predstavljena tudi spletna platforma za izobraževanje odraslih EPALE. 
Več informacij o dogodku s programom je objavljenih na spletni strani.

 

Učne ure z eTwinningom

Se sprašujete, kako se lotiti zasnove projekta, da bo ta čim bolj ustrezal vašim potrebam in merilom učnih ur? Iščete navdih in nove ideje za vključevanje projektnega dela v vaše učne ure? V naši novi publikaciji Učne ure z eTwinningom si oglejte primere vključevanja mednarodnih aktivnosti v učne ure angleščine, nemščine, slovenščine, z učenci s posebnimi potrebami, v obšolske dejavnosti in v pouk na daljavo v prvi triadi.
Prijetno branje!

Seminarji za prijavitelje Erasmus+

Ne zamudite brezplačnih seminarjev, kjer vas bomo seznanili z vsemi ključnimi informacijami glede prijave na jesenske razpisne roke Erasmus+. Svetovali vam bomo, kako načrtovati izvrsten projekt, pripraviti odlično vlogo in odgovorili na vaša vprašanja.
Vsi seminarji bodo potekali virtualno, prek aplikacije Zoom, povezavo na dogodek pa vam bomo poslali dva dni pred dogodkom.
Prijave so že odprte!

 

Bližajo se Erasmus dnevi 2021

Jesen bo kmalu tu, z njo pa tudi letošnji Erasmus dnevi – vaša priložnost, da predstavite svoje Erasmus+ projekte. Sedaj je pravi čas za razmislek ali lahko katere od aktivnosti, ki jih načrtujete v okviru Erasmus+ programa, izvedete na 14.,15. ali 16. oktober, ko se bo vsa Evropa povezala v praznovanju Erasmus+ dosežkov. Preberite več!

Jesenski dogodki na področju terciarnega izobraževanja

Jesen bo pestra, tudi na področju terciarnega izobraževanja. 8. septembra se bo v Bruslju odvijala konferenca »Towards comprehensive mobility approaches: marrying the inclusion, sustainability, and the digital agendas«, ki se bo osredotočala na vključujoče, zelene in digitalne prakse pri mednarodnih izmenjavah. Le nekaj dni pozneje, 13. septembra, pa se na slovenski obali, natančneje v Piranu in Izoli, pod okriljem slovenskega predsedovanja Svetu EU, začenja 3-dnevna konferenca »Higher Education in the COVID Era: Shaping the Future of Euro-Mediterranean Institutions« 
Oba dogodka bosta virtualno dostopna tudi za širšo javnost. Vabljeni!

Raziskovalno učenje v zgodnjem otroštvu

Nov virtualni tečaj za vse, ki delujete na področju predšolske vzgoje! 
Na podlagi praktičnih primerov boste raziskovali ideje pionirjev predšolske vzgoje in njihov vpliv na sodobno prakso ter se naučili, kako ključna znanja o zgodnjem otroštvu prilagoditi učilnicam 21. stoletja.
Tečaj bo potekal od 6. do 20. septembra, prijave pa so že odprte.

eTwinning za bodoče učitelje

Pobuda »ITE – eTwinning for Future Teachers« je namenjena visokošolskim institucijam, ki izobražujejo in usposabljajo bodoče učitelje. Cilj pobude je seznaniti akademsko pedagoško osebje in njihove študente z možnostmi, ki jih ponuja portal eTwinning, ter vključevanje študentov pedagoške smeri v kratke mednarodne projekte eTwinning. Več o pobudi in primer sodelovanja v projektu lahko preberete tudi na naši spletni strani.

Evropski nabor orodij za šole


Med naborom orodij za šole boste našli konkretne ideje za spodbujanje vključujočega izobraževanja in boljšega sodelovanja med vsemi udeleženci v učnem procesu, vključno z idejami za doseganje večje prisotnosti in manjšega osipa ter intenzivnejšega vključevanja staršev v proces šolanja. Raziščite spletišče in poiščite primere iz prakse, ki vam bodo pomagali premagovati izzive v vaših učilnicah!
 
CMEPIUS Facebook
CMEPIUS Youtube
CMEPIUS spletišče
CMEPIUS info e-mail
Vaše podatke smo zbrali iz javno dostopnih virov ali v okviru opravljanja dejavnosti CMEPIUS-a (prijava na dogodke, prijava na razpise, prijava na e-novice in podobno) in jih uporabljamo v skladu z določili 72. člena ZVOP-1. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter zahtevate njihov popravek ali izbris oziroma prekličete to soglasje. Nastavitve, na katere vrste sporočil ste naročeni, in odjavo lahko kadarkoli spremenite s klikom na povezavo »sprememba nastavitev prejemanja in odjava«.


 
CMEPIUS
2021
Center Republike Slovenije za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja Ob železnici 30a Ljubljana 1000 Slovenia
Dodajte nas v imenik
Tel.: +386 1 620 94 50
Fax: +386 1 620 94 51
E-mail: info@cmepius.si
www.cmepius.si