Copy
Nieuwsbrief SBZ Oktober 2014
Bekijk deze mail in je browser

Logo en tekst voor website

In de vorige nieuwsbrief meldden we u dat er op de nieuwe website per onderneming een volle pagina beschikbaar is voor allerlei informatie. Alle n.a.w. gegevens, openingstijden en websites per onderneming zijn inmiddels vrijwel allemaal toegevoegd, controleert u of u goed bent vermeld? We vroegen u ook om de volgende gegevens:

  • uw logo in jpg formaat, minimaal 700 px breed bij een liggend logo of
  • minimaal 503 px hoog bij een staand logo en
  • een wervende tekst over uw zaak in maximaal 100 karakters
U kunt deze gegevens mailen naar info@stadshartzaandam.nl. Ter inspiratie kunt u alvast een kijkje nemen bij de voorbeeldpagina van de Mediamarkt.
En heeft u zich al aangemeld voor de nieuwe digitale nieuwsbrief? De bestaande nieuwsbrief in gedrukte vorm wordt nog tot eind van het jaar huis aan huis verspreid in het stadshart. Wilt u de nieuwsbrief op papier blijven ontvangen? Laat het ons dat even weten.  

 
Namens het bestuur van de SBZ wensen wij u veel leesplezier!
Frans Wittenberg, voorzitter, 06-51013240

Aankomst Sint en extra koopavonden

 
Op zaterdag 15 november komt Sinterklaas aan in Zaandam. Hij arriveert rond 13.30 uur bij de Burcht en zal vervolgens een route door het stadshart lopen. Uiteraard zal dit gepaard gaan met muziek in het stadshart. Voor de extra openstellingen rondom de feestdagen adviseren wij u om in ieder geval open te gaan op de volgende avonden rond Sint: woensdag 3 en donderdag 4 december. Voor de Kerstperiode stellen we voor om open te gaan op maandag 22 en dinsdag 23 december. Er zijn winkels die zaterdag 20 december langer open gaan. Uiteraard adviseren wij u om ook zoveel mogelijk open te zijn op de zondagen voor Sint en Kerst, te weten 23 en 30 november, en 14 en 21 december. In die weekenden zal er ook muziek in het stadhart zijn. Op 5 december en Oudjaarsdag sluiten de meeste winkels eerder dan gebruikelijk en op tweede Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn de meeste winkels dicht.
De feestverlichting wordt medio november opgehangen en blijft tot eind januari. Ook komt er een grote kerstboom op het plein bij de muziekkoepel en op het Stadhuisplein.

Informatie avond politie

 
Op woensdag 26 november is er een informatie avond van 19.00-20.30 uur.
De politie licht u in over het sneller en efficiënter digitaal aangifte doen en het melden van verdachte situaties. Met het oog op de donkere dagen rondom de feestdagen een nuttig onderwerp! 
Locatie: de Koffiezaak, Hermitage 11.
U komt toch ook?

Afval en ondergrondse containers 

 
De SBZ werkt samen met de gemeente Zaanstad aan een schoon en leefbaar stadshart van Zaandam. Een schoon en leefbaar stadshart biedt de beste voorwaarden voor prettig winkelen en recreëren van bezoekers. Niet voor niets heeft ons winkel- en uitgaansgebied al drie sterren van het Keurmerk Veilig Ondernemen ontvangen. Graag willen wij met u gaan voor de vierde ster. In maart van dit jaar hebben we daartoe met de gemeente een convenant afgesloten, waarbij gezamenlijke inspanningen op gebied van schoon en leefbaarheid zijn afgesproken. Eén van deze inspanningen is het schoon houden van de openbare ruimte door o.a. winkeliers. Wij zien dat op gebied van het aanbieden van bedrijfsafval er nog veel te verbeteren valt. In overleg met de gemeente wordt ook bekeken op welke wijze de inzameling van bedrijfsafval  in het stadshart van Zaandam verbeterd kan worden. De plaatsing van ondergrondse containers wordt al enige tijd voorbereid. Wij zijn benieuwd naar uw ervaringen op dit terrein en hebben u daartoe een aantal vragen voorgelegd in een brief die uitgedeeld is bij de nieuwsbrief van september. Tot nu toe hebben we nog maar 9 antwoordformulieren retour ontvangen en daarom vragen we u nogmaals aandacht voor deze inventarisatie. U kunt de brief en antwoordformulier hier downloaden 

Schouw

 
Op maandag 17 november wordt er met leden van de werkgroep Beheer een schouw gelopen door het stadshart. Dit is een verplicht jaarlijks onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Vertegenwoordigers van politie, brandweer, gemeente en ondernemers lopen een ronde door het stadshart en inventariseren zaken die in het kader van het KVO aangepakt moeten worden. We verzamelen om 9.30 uur in de hal van het stadhuis. Heeft u zaken die beslist geschouwd moeten worden of loopt u mee? Laat het ons weten.

Optreden Muziekkoepel

 
Na  een aantal  geslaagde concerten in het Saenredam College en op de Zaanse Schans, heeft TTM Simson de smaak goed te pakken! Op zaterdag 25 oktober verzorgt zij een concert in de muziekkoepel op de Gedempte Gracht. Het concert start om 14:00 uur. De drumfanfare van TTM Simson en de majorettes zijn bekend van de straatoptredens zoals bij de avondvierdaagse en de Sint Nicolaas intochten. Verder bestaat  de vereniging uit dweilorkest  De Zeurore, dat  ook regelmatig optredens verzorgt.  De concerten worden door leden van deze onderdelen gezamenlijk verzorgd. Het repertoire is modern. 

Nieuwe winkels en horeca


Op de Westzijde 43 is sinds 3 weken NUKA gevestigd, een fashion & lifestyle winkel met een unieke collectie vol hebbedingen. En vanaf zaterdag 25 oktober is de Westzijde nog een bijzondere winkel rijker want op nummer 54 opent  Spelen op Zolder, een avontuurlijke kinderwinkel! Odonderdag 30 oktober is het stadshart van Zaandam weer een nieuwe gevel rijker want Jack en Jones opent dan de deuren voor het publiek! En kent u TOOST al op Dam 11? Een hippe plek waar je terecht kan voor koffie en verse sapjes, maar ook voor bijzondere sandwiches, speciaal bieren en goede wijnen. We wensen alle nieuwe ondernemers veel succes!

Evaluatie Koopzondagen 

 
Vanaf september 2011 is de zondag openstelling van winkels in Zaanstad vrijgegeven. Dat heeft de gemeenteraad in juli van dat jaar besloten. Ook besloot de gemeenteraad om het  effect van de zondagsopenstelling na verloop van tijd te evalueren. De gemeente Zaanstad wil graag via een enquête van u als ondernemer weten wat de zondagsopenstelling u heeft opgeleverd. Is het een positief effect? Heeft u uw bedrijfsvoering moeten aanpassen? Ook willen we graag weten hoe u denkt over de koopavonden in Zaanstad. De SBZ ondersteunt deze evaluatie door een link naar deze vragenlijst hieronder op te nemen. Het is mogelijk dat u deze vragenlijst al eerder heeft ontvangen. U hoeft er uiteraard maar één in te vullen. De enquête neemt ong. 5 min. tijd in beslag. Klik hier om naar de vragenlijst te gaan.

Logo stadshart Zaandam nu ook op gele hesjes schoonmaakkanjers!
 

Maandag 6 oktober ontving Henk van den Bosch uit handen van wethouder Leny Vissers-Koopman en Frans Wittenberg, als eerste een nieuw geel hesje voorzien van het nieuwe stadshart Zaandam logo. Ook de collega's van Henk krijgen zo'n nieuw hesje.
Deze actie vond plaats na afloop van de vergadering van de werkgroep Beheer van de stichting Binnenstadmanagement Zaandam (SBZ). Wethouder Vissers-Koopman (o.a. openbare ruimte) was in het kader van keurmerk veilig ondernemen (KVO) te gast tijdens dit maandelijkse overleg met ondernemers, gemeente, brandweer en politie. Het stadshart van Zaandam heeft inmiddels 3 keurmerk sterren en is hard op weg om de 4e ster te verdienen. Daartoe moeten er o.a. een aantal maatregelen op het gebied van schoon, heel en veilig worden genomen zoals; de jaarlijkse schouw, het organiseren van informatieavonden en (overval)trainingen voor ondernemers, inventarisatie AED's, tegengaan van graffiti etcetera. Het keurmerk geeft aan dat ondernemers, gemeente, brandweer en politie samen structurele maatregelen hebben genomen om de veiligheid in het winkelgebied te vergroten.
              

De voorzitter van de werkgroep, Annette Waagmeester (eigenaresse Brilservice) gaf ten aanzien van dit onderwerp te kennen, dat de ondernemers in het stadshart van Zaandam Henk van den Bosch, de schoonmaakkanjer van het centrum, graag willen behouden. Ze waarderen het werk van Henk en zijn collega's en de betrokken wijze waarop zij het uitvoeren. De ondernemers willen daarom graag de zichtbaarheid van Henk en zijn collega's verhogen. In 2013 werd Henk zelfs landelijk uitgeroepen tot uitblinker van het jaar! Deze titel wordt gegeven aan straatreinigers die zich buitengewoon inzetten om de openbare ruimte schoon te houden. Henk was zichtbaar blij met het hesje en de waardering voor zijn werk, en ging vervolgens weer snel aan de gang in het mooie nieuwe stadshart van Zaandam.      

24 miljoen omzetstijging mogelijk in de Zaanse winkels van de toekomst

Hoe ziet de winkel van de toekomst eruit? Wie 6 oktober in het Zaantheater naar de bijeenkomst met detailhandelsspecialist Cor Molenaar is geweest weet meer. Op uitnodiging van SBZ, ZON en de Rabobank hebben de aanwezige ondernemers nieuwe inzichten gekregen. Cor, schrijver van oa. het boek „Redt de winkel” en geboren Zaankanter was enthousiast over Stadshart Zaandam en complimenteerde de gemeente met het onderscheidende centrum dat is neergezet. Maar hij schudt ons wakker en laat zien dat er nog veel te bereiken is. Uit onderzoeken is gebleken dat rond 30% van de Zaankanters zijn aankopen buiten de Zaanstreek doet, wanneer we deze bestedingen binnen de Zaanstreek weten te krijgen is het een realistisch doel om 24 miljoen omzetstijging te creëren. Van groot belang is samenwerken, zorg voor een totale verwenbeleving, verbind toerisme, horeca en winkels aan elkaar. Laat niets aan het toeval over, kijk waar je in 2020 wilt zijn en maak dat je doel.

Onze conclusie: er is nu een mooi Stadshart, toeristische plekjes genoeg, maar een grotere beleving kan veel beter bereikt worden als we ook buiten onze winkel kijken. Een ondernemersfonds is hierbij belangrijk gereedschap om te vertellen hoe leuk het is om in Stadshart Zaandam te komen winkelen. Laten we elkaar scherp houden en pak de kansen die ons naar 2020 brengen. SBZ maakt zich hiervoor sterk en kan alle ideeën gebruiken.

Voor meer informatie klik hier of bezoek de website van Cor Molenaar

Facebook
Twitter
Website
Evenementen agenda
Stadshart Zaandam.nl
Huisstijl Stadshart
Copyright © 2014 Stadshart Zaandam


schrijf je uit voor deze nieuwsbrief   
wijzig je e-mailadres

Email Marketing Powered by Mailchimp
Stadshart Zaandam is een initiatief  van Stichting Binnenstadmanagement Zaandam