Copy
Nieuwsbrief SBZ Juli 2016
Bekijk deze mail in je browser

Fijne zomervakantie!


Hierbij de laatste nieuwsbrief voordat de vakanties beginnen. Krijgt u veel toeristen in u zaak? U kunt bij mij aangeven of u de nieuwe Zaanstreek gids in het Nederlands en/of Engels wilt ontvangen. Wij zorgen ervoor dat u een stapeltje ontvangt. Pas geopend is Wonderful Meal, veel succes gewenst! Binnenkort zal Contes Fashion t/o Pfannini aan de Gedempte Gracht openen.
B&W heeft positief gereageerd op het voorstel voor invoering van een Ondernemersfonds. Nu op naar de Gemeente Raad, die zal uiteindelijk gaan beslissen. Ik wens u allen een fijne vakantie toe.

Frans Wittenberg, voorzitter SBZ, 06-51013240

Fashion Event zaterdag 3 september - voortgang!               


De voorbereidingen zijn in volle gang, al 25 ondernemers doen mee aan de 4 modeshows op zaterdag 3 september. Juvat Westendorp is net als vorig jaar presentator van de shows. Eén van de shows zal geheel verzorgd worden door bruidsmode van Womenwants in combinatie met Menspoint en de Bloementuin. Het haar van de modellen voor de overige shows wordt onder handen genomen van Shahram en team van Hollywood Dream, die veel ervaring hebben op dit gebied. Nieuw is het Stadshart Rad van Fortuin bij de muziekkoepel. Er is al een enorme hoeveelheid prijzen toegezegd maar nog meer is welkom! Ook zal er bij de muziekkoepel weer een Wall of Fame zijn waar winkelend publiek op de foto kan. Tevens is er een klein horecaplein gepland op die plek. Het promotietraject met RODI als mediapartner is in gang gezet. Begin augustus kunt u de eerste posters en flyers verwachten. We gaan er met zijn allen een geweldige dag van maken!

Monetsafari in hotspot Stadshart Zaandam


Zaandam door de ogen van de Claude Monet zien? Tot en met september kun je elke vrijdag, zaterdag en zondag met een gids van stichting Monet in Zaandam mee op safari door het Zaanse stadshart om te ontdekken wat de schilder inspireerde. Te boeken in combinatie met een tochtje per Zaanboot vanaf Amsterdam CS. Claude Monet verbleef in 1871 vier maanden in Zaandam. Daar maakte hij 25 doeken en negen tekeningen. “Zaandam is wel bijzonder opmerkelijk en er is genoeg te schilderen voor een heel leven,” schreef Monet aan bevriende kunstenaar. De safari door het oude centrum van Zaandam volgt het spoor van Monet. Van het Czaar Peterhuisje, langs het Blauwe Huis van Monet naar het nieuwe Monet Atelier aan de Westzijde, waar replica’s van de 25 Zaanse Monet-schilderijen hangen. De gids laat onderweg afbeeldingen zien en heeft allerlei leuke anekdotes. Bij TOOST op de Dam wordt afgesloten met een gratis kop koffie en de mogelijkheid tot een Monet-hapje of lekkere lunch. Meer info is te vinden op: www.zaanstreek.nl/bezoeken/gidsen-rondleidingen/monetsafari.html.

Komst AZC naar Zaandam


Het college van B&W van Zaanstad wil meewerken aan het plan van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en heeft daartoe een voorlopig besluit genomen om een asielzoekerscentrum (AZC) te realiseren in het pand Saendenborch (het voormalige UWV-kantoor) op de hoek Rustenburg/Stationsstraat in Zaandam. Uit een locatieonderzoek is Saendenborch naar voren gekomen als meest geschikte locatie. Het gaat om een AZC voor maximaal 500 bewoners voor een periode van maximaal tien jaar. Het COA vormt bij elk AZC een omwonendencommissie, waarmee het COA tijdens en na de realisatie van het AZC in gesprek is. Daarnaast wil de gemeente samen met het COA toewerken naar een prettige leefomgeving met ‘oude’ en ‘nieuwe’ bewoners, door na de zomerperiode in contact te treden met o.a. ondernemers, maatschappelijke organisaties en vrijwilligers. Heeft u als ondernemer interesse om hierin mee te denken, ziet u ‘beren op de weg’ of juist kansen en mogelijkheden? Laat het weten en stuur een mail aan info@stadshartzaandam.nl
Op de website van de gemeente Zaanstad vindt u meer informatie en de inhoud van het besluit.

Videotraining 1-minuut


De training 1 Minuut is bedoeld voor medewerkers van winkels en bedrijven. Cursisten beleven aan de hand van in beeld gezette scènes, een zeer realistische ervaring. Er wordt kennis gemaakt met een geweldsituatie en geëxperimenteerd met alternatieve scènes (keuzes) om de situatie veilig te doorstaan. De training is op basis van een videogame en kan op vrijwel ieder gewenst systeem worden gedaan, ook mobiel. Na de training volgt een kort (online) examen en ontvangt de cursist een persoonlijk certificaat. Doen! www.rpcnh.nl/videotraining-1minuut/
Facebook
Twitter
Website
Evenementen agenda
Stadshart Zaandam.nl
Huisstijl Stadshart
Copyright © 2016 TOOS office ondersteuning


schrijf je uit voor deze nieuwsbrief   
wijzig je e-mailadres

Email Marketing Powered by Mailchimp
Stadshart Zaandam is een initiatief  van Stichting Binnenstadmanagement Zaandam