Copy
Nieuwsbrief SBZ Mei 2016
Bekijk deze mail in je browser

Het stadshart bruist!


Het stadshart heeft er een informatiepunt (VVV) bij! Vanuit de ondernemers en de bezoekers was hier de laatste jaren enorm veel vraag naar. We zijn dan ook enorm blij dat het nu zover is! Als er ondernemers zijn die het aanbod van deze VVV willen versterken dan horen we dat natuurlijk graag! En komend weekend staat bol van de activiteiten, u leest er in deze nieuwsbrief meer over. Frans Wittenberg, voorzitter SBZ, 06-51013240 

VVV in Sugarstars!               


Vanaf vrijdag 27 mei heeft Zaandam weer een VVV I-point in het groene huisje van Sugarstars op het Stadhuisplein. De officiële feestelijke opening vond plaats door wethouder Straat en directeur Oud van Amsterdam Marketing. In Zaanstad en in de Metropoolregio groeien de toeristische bezoekersaantallen. Het aantal mensen dat de Zaanse Schans weet te vinden neemt nog ieder jaar toe en ook het nieuwe stadshart van Zaandam trekt steeds meer mensen. Om deze bezoekers van informatie te voorzien heeft Zaanstad nu een VVV op het Stadhuisplein van Zaandam geopend.

Muziek en Dans op de Gracht – WAK - 28+29 mei


Met ‘Muziek op de Gracht’ dat Soli Deo Gloria op zaterdag 28 mei organiseert, wordt de Week van de Amateurkunst officieel afgetrapt. Naast het Groot Orkest en Leerlingenorkest van Soli Zaandam zijn er optredens van Excelsior Oostzaan, Het Zaans Showorkest, Nuevo en de Woodside Big Band. Rond 13.00 uur wordt de WAK feestelijk geopend door wethouder Dick Emmer en Harrie Swinkels, directeur FluXus, centrum voor de kunsten. Zondagmiddag 29 mei kun je genieten van optredens van Zaanse MC's, Showcases van Zaanse dansers & crews en draaien DJ LINSTR & BENZOHAAI de hele middag de lekkerste HipHop & R&B tracks. Kortom een middag vol HipHopcultuur

Lentekriebels in de Rozenhof


Zaterdag 28 mei van 12.00–16.00 uur vindt het evenement LENTEKRIEBELS in winkelcentrum de Rozenhof plaats. Dikke pret met Minou de Koe, knutselen met Pipoos én heerlijke ijsjes van de Mijsjes! Mis het niet!

In the mood for Wine and Food - Zondag 29 mei


In the mood for Wine & Food, het lekkerste evenement van Zaandam. Alweer de 3de editie met dit keer restaurants uit alle windstreken. Koekfabriek (proeverij), Panchos Cantina (Mexicaans), De Buurman (Zaans), Toost (Biologisch), De Griek (Grieks), Erosa (Mediteraans), Casa Piri Piri ( Portugees) en Café Dam 10 voor het toetje. In elke restaurant een heerlijk gerechtje en een wijntje al wandelend van 12-17 uur. Kun je a.s. zondag niet, in november komt er op veler verzoek de 4de editie. Er zijn nog enkele plekken, opgeven kan via de Facebook pagina ‘In the mood for wine and food’ of via een email aan Guda Mulderij (gudamulderij@hotmail.com).

Fietsenpakhuis bestaat 5 jaar!


Op 1 juni 2016 viert het Fietsenpakhuis haar eerste lustrum. Sinds de opening op 1 juni 2011 is het Fietsenpakhuis in de Zaanse Vinkenstraat niet meer weg te denken uit het winkelgebied. Zowel winkeliers als winkelend publiek maken graag gebruik van de mogelijkheid om gratis hun fiets te stallen. In deze 5 jaar heeft het Fietsenpakhuis zijn nut zeker bewezen. Meer dan 930.000 bezoekers hebben zij al mogen ontvangen. En in dit jubileumjaar wordt zeker de mijlpaal van één miljoen bezoekers gehaald. Er zijn veel vaste klanten, waaronder ook winkelpersoneel.

Help de wijkagenten!


Veel ondernemers gebruiken camera’s voor het houden van toezicht en het beveiligen van hun panden en goederen. Ook steeds meer particulieren gaan hun eigendommen beveiligen met camera’s. De politie maakt in haar dagelijks werk veel gebruik van deze camerabeelden. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik  van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Deze databank is alleen door de politie in te zien en is een landelijk systeem, waarbij alle (particuliere en overheids-) camera’s met zicht op de openbare weg op een kaart worden vermeld. Zo heeft de politie een overzicht van welke camera’s waar hangen en waar zij opnames van maken. De politie gebruikt deze beelden bij incidenten zoals inbraken, berovingen, vechtpartijen. Ook in grootschalige onderzoeken kunnen uw beelden erg waardevol zijn om een verdachte op te sporen! Heeft u een camera? Meldt u dan nu aan via het formulier op de volgende pagina: www.politie.nl/themas/camera-in-beeld! Samen maken we uw buurt veiliger!
Facebook
Twitter
Website
Evenementen agenda
Stadshart Zaandam.nl
Huisstijl Stadshart
Copyright © 2016 TOOS office ondersteuning


schrijf je uit voor deze nieuwsbrief   
wijzig je e-mailadres

Email Marketing Powered by Mailchimp
Stadshart Zaandam is een initiatief  van Stichting Binnenstadmanagement Zaandam