Copy
Nieuwsbrief SBZ November 2014
Bekijk deze mail in je browser

Feestdagen staan voor de deur!


Nog een paar dagen en dan is Sinterklaas jarig.
We hebben vernomen hij ook zaterdag 29 november weer een bezoekje brengt aan Stadshart Zaandam!
Op dinsdag 16 december van 16.00 tot ongeveer 18.00 uur zullen we net als vorig jaar weer glühwein en andere lekkernijen gaan uitdelen aan de bezoekers van ons stadshart. Dit gebeurt bij het terras van De Koffiezaak aan de Hermitage. Dit om de gezellige Kerstsfeer in ons mooie centrum nog eens te benadrukken. Burgemeester Faber zal ons om 17.00 uur een handje komen helpen. Zin om ook mee te doen? Laat het ons weten, u bent van harte welkom! In de weekenden voor Kerst is er een koor in de muziekkoepel, en loopt er een Kerstmannenorkest en een Dickens orkestje rond. Een en al gezelligheid!
Uiteraard wensen wij u namens de SBZ heel veel succes de komende weken!
Frans Wittenberg, voorzitter, 06-51013240

Buter wint 2 sterren!


Namens alle ondernemers in het stadshart heeft Martin Bergsma, penningmeester SBZ, afgelopen week het team van Patisserie Chocolaterie Buter gefeliciteerd met het behalen van maar liefst 2 sterren in de landelijke competitie bakker met ster. Buter onderscheid zich door uitzonderlijke prestaties op het gebied van kwaliteit, service, organisatie en klantgerichtheid.

Extra koopavonden


In een vorige nieuwsbrief stonden ze al vermeld, de data voor de extra openstellingen rond de feestdagen. Wij adviseren u om in ieder geval 's avonds open te gaan op woensdag 3 en donderdag 4 december en op maandag 22 en dinsdag 23 december. Er zijn winkels die zaterdag 20 december langer open zijn. Ook adviseren wij u om ook zoveel mogelijk open te zijn op de zondagen voor Sint en Kerst, te weten 30 november en 14 en 21 december. Op 5 december en Oudjaarsdag sluiten de meeste winkels eerder dan gebruikelijk, en op 2Kerstdag en Nieuwjaarsdag zijn de meeste winkels dicht. De feestverlichting hangt en blijft tot eind januari. Ook komt er een grote kerstboom op het plein bij de muziekkoepel en op het Stadhuisplein. 

Afvalbakken NL Schoon

 
Als stadshart willen wij graag een schoon en netjes straatbeeld uitstralen. Dat is niet alleen een taak van de gemeente, maar ook van de ondernemers. Daar waar eet-of drinkwaren worden verkocht die ter plekke kunnen worden genuttigd, zijn de ondernemers verplicht een afvalbak op een duidelijke zichtbare plek neer te zetten. De regels voor uitstallingen/ reclameobjecten zijn niet van toepassing op afvalbakken. Om een uniform beeld uit te stralen worden deze ondernemers opgeroepen NL schoon afvalbakken neer te zetten.
Stuur een mail naar info@stadshartzaandam.nl en de SBZ zorgt er voor dat u deze afvalbakken krijgt. Vanzelfsprekend dient u zelf te zorgen voor het plaatsen, het schoonhouden en het binnen zetten van de afvalbakken na winkeltijden.

Informatie avond winkeldiefstal

 
Onze wijkagenten Dave de Boer en Siem Borst hebben op woensdagavond 26 november in De Koffiezaak een informatieavond verzorgd over het snel en eenvoudig aangifte doen bij winkeldiefstal. Deze avond werd als zeer informatief en waardevol ervaren door de aanwezigen. 
Gezien het belangrijke karakter van deze steeds meer voorkomende criminaliteit zal er in de loop van volgend jaar mogelijk wederom een informatieavond worden verzorgd. Nogmaals dank aan onze wijkagenten en aan Martin Bergsma voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Zaanradio actie

Zaterdag 13 december 2014 staat Zaanradio live op de Gedempte Gracht van 08:00 uur tot 21:00 uur, volledig in het teken van de Voedselbank Zaanstreek. U komt die dag toch ook doneren voor de voedselbank en genieten van de live uitzending?

Meten is weten


Graag willen we weten of de omzetten inderdaad stijgen in het stadshart zoals we vaak horen zeggen. Daarom willen we een omzet vergelijkings-programma gaan opzetten waarbij we branchegericht, maar ook straatgericht te werk zullen gaan. Als u hieraan wilt meewerken, laat het ons weten. Uiteraard levert u geen cijfers in, alleen percentages. Na verloop van tijd weten we dan waar we staan ten opzichte van omliggende steden.

Stremming Wilhelminasluis schuift op


De afsluiting van de bruggen voor het wegverkeer en de stremming van de Wilhelminasluis voor de scheepvaart schuift op in tijd. Er is meer tijd nodig voor het ontwerp van de sluiskolk vanwege de complexiteit van de kadeconstructie grenzend aan het Zaangemaal. Door het ontwerp op dit punt nu te verbeteren wordt vertraging tijdens de uitvoering voorkomen. Om de vernieuwing van de sluis te kunnen realiseren was voor begin 2015 een stremming voorzien van circa twee maanden. De nieuwe planning is afhankelijk van het definitieve ontwerp en is nog niet beschikbaar. De scheepvaart kan gebruik blijven maken van de Wilhelminasluis. Ook de verkeerssituatie in het centrum van Zaandam blijft vooralsnog onveranderd. Zodra de nieuwe planning beschikbaar is wordt deze bekend gemaakt. Er wordt rekening gehouden met de festiviteiten rondom Sail Amsterdam 2015. Elke dinsdagmiddag kunt u om 15.00 en 15.30 uur deelnemen aan een rondleiding bij de Wilhelminasluis onder begeleiding van Heijmans. Kijk voor meer informatie op de website van de provincie Noord-Holland. Op het dak van de Beatrixflat is een camera (webcam) geplaatst. Met deze webcam kunt u live de werkzaamheden volgen.

Schouw


Op maandag 24 november is er met leden van de werkgroep Beheer een schouw gelopen door het stadshart. Dit is een verplicht jaarlijks onderdeel van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Vertegenwoordigers van politie, brandweer, gemeente en ondernemers liepen een ronde door het stadshart en hebben diverse zaken geïnventariseerd zoals graffiti, wildplak, losliggende tegels, onduidelijke bebording etc. De komende weken wordt er vanuit de werkgroep hard gewerkt om al deze zaken aan te pakken, voordat we in het tweede kwartaal van 2015 weer opnieuw een audit krijgen t.b.v. de vierde ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Meedoen in de werkgroep? We komen elke eerste maandag van de maand bij elkaar in het infocentrum aan de westkant van het station. We zoeken nog ondernemers uit het stadshart die actief willen zijn binnen deze groep. 

2 december: bijeenkomst ZON, wijzigingen in het arbeidsrecht


Vanaf 1 januari 2015 vinden er belangrijke wijzigingen plaats op het gebied van Arbeidsrecht. De Wet Werk en Zekerheid is een ingrijpende wijziging van meerdere wetten waar iedere werkgever veel mee te maken heeft, zoals de Flexwet en het ontslagrecht. Wat verandert er per 1 januari 2015 op het gebied van de 'flexbepalingen'? Flex wordt sneller vast, maar er verandert nog meer? En wat houden die wijzigingen van het ontslagrecht nu eigenlijk in? Wanneer ga je naar welke instantie voor ontslag van een werknemer? Moet je dan vergoeding betalen? En hoe hoog is die dan? Eva Boon, jurist arbeidsrecht, zal alle veranderingen in het arbeidsrecht 2015 met u doornemen. Wat betekenen deze wijzigingen in de praktijk? Wat komt er op uw organisatie af? Linda Hovius (de Nuchterheid) geeft tips en trucs hoe u zich zo goed mogelijk voorbereidt op deze nieuwe wet. Zij komt als personeelsmanager dagelijks bij MKB-ers over de vloer en zal veel praktijkvoorbeelden geven wat deze wet in de praktijk betekent en hoe u hier het beste mee omgaat. Op de website van de ZON leest u er meer over en kunt u zich opgeven voor 2 december.

Geef u op: Huiskamerfestival 28 maart 2015 i.s.m. het Zaantheater!


Het Zaantheater organiseert op zaterdagavond 28 maart 2015 het Zaans Huiskamerfestival. Deze avond worden diverse Zaanse huiskamers, winkels en gebouwen omgetoverd tot minitheater en kan het publiek op verrassende plekken genieten van muziek, cabaret, toneel, kleinkunst, dans en theater. Het publiek verzamelt deze avond om 19u in het Zaantheater, krijgt daar een route en maakt vervolgens een theatrale reis langs drie verschillende korte voorstellingen. Op zo’n 8 à 10 plekken in het centrum van Zaandam, rondom de Gracht, zijn die avond voorstellingen te zien. De organisatie van het Zaantheater zou het heel leuk vinden als deze avond ook een aantal winkels en/of horecagelegenheden in het centrum theaterlocatie zouden willen zijn. Lijkt het u leuk als uw winkel of horecazaak een van de locaties is van het Zaanse Huiskamerfestival, en vindt u het leuk om zelf ook mee te helpen met dit nieuwe Zaanse festival, stuur dan een mail naar kmuller@zaantheater.nl. Graag ook met een inschatting erbij hoeveel bezoekers u  denkt te kunnen plaatsen in uw winkel/zaak in de binnenstad. Alle details voor deze avond volgen in een aparte nieuwsbrief over dit onderwerp.
Facebook
Twitter
Website
Evenementen agenda
Stadshart Zaandam.nl
Huisstijl Stadshart
Copyright © 2014 Stadshart Zaandam


schrijf je uit voor deze nieuwsbrief   
wijzig je e-mailadres

Email Marketing Powered by Mailchimp
Stadshart Zaandam is een initiatief  van Stichting Binnenstadmanagement Zaandam