Copy
Nieuwsbrief SBZ Maart 2015
Bekijk deze mail in je browser

Op naar de audit voor de 4e KVO ster!


De komende 2 maanden staan vooral in het teken van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Na enige vertraging (veel ondernemers waren de enquête kwijt of vergaten hem in te vullen) zijn er 83 formulieren naar het CCV gestuurd. Deze respons is net genoeg om de audit t.b.v. de 4e KVO ster aan te vragen. De audit zelf zal rond mei plaatsvinden. We houden u op de hoogte!

Frans Wittenberg, voorzitter SBZ, 06-51013240

Informatie avond politie woensdag 8 april


Na het succes vorig jaar november wordt er binnenkort weer een informatie avond door de politie georganiseerd voor ondernemers in het stadshart. De wijkagenten Dave de Boer en Siem Borst lichten u in over het sneller en eenvoudiger digitaal aangifte doen bij winkeldiefstal en het melden van verdachte situaties o.a. via WhatsApp groepen. De vorige avond werd als zeer informatief en waardevol ervaren door de aanwezigen. U komt deze keer toch ook?
Graag opgeven via
info@stadshartzaandam.nl met hoeveel personen u komt.

Locatie: De Koffiezaak, Hermitage 11.
Datum: woensdag 8 april,
Tijd: van 19-20.30 uur. 

Reclameborden


In de nieuwsbrief van januari melden we al dat de SBZ in overleg met de gemeente een uniform bord ontwikkeld heeft dat recht doet aan de ruimtelijke kwaliteit van de binnenstad. 
Er zijn 3 proefmodellen gemaakt, die t/m 14 maart te bezichtigen zijn bij Metselaar optiek, Gedempte Gracht 63. Het blijkt dat er nog een aantal kleine aanpassingen nodig zijn. De planning is dat de definitieve modellen na 16 maart gemaakt worden zodat we u begin april kunnen informeren over de kosten en u kunt intekenen op 1 van de 3 modellen. De te verwachten kosten zullen liggen rond de 350 euro ex. btw per bord. Per maand komt er optioneel een bedrag bij indien u met uw bord ook gebruik wil maken van de aanbiedingen pagina op
www.stadshartzaandam.nl.
Wij raden u aan om vast een kijkje te nemen bij Metselaar.

Verkiezing beste Zaanse Zakenvrouw van het jaar 2015


Petra en Colette van ANS. in Zaandam zijn doorgedrongen tot de finale Beste Zaanse Zakenvrouw 2015! Zij strijden op 25 maart om het hoogste plekje op het podium in het Zaantheater. Een enorme waardering van hun prestaties, waar wij als collega ondernemers enorm trots op zijn! Een onderdeel van de prijs is de publieksprijs, en hiervoor hebben zij iedere stem hard nodig! Wilt u via deze link uw stem op Petra en Colette uitbrengen?
Vanuit ieder IP adres kan maar 1x gestemd worden. Mocht uw collega u al voor zijn geweest, laat u zich dan vooral niet weerhouden te stemmen vanaf uw privé adres of via het mobiele internet van uw telefoon. 

Focus op ontwerp sluiskolk Wilhelminasluis, uitvoering opgeschort


In oktober maakte de provincie Noord-Holland bekend dat meer tijd nodig is voor het ontwerp van de sluiskolk van de Wilhelminasluis vanwege de complexiteit van de kadeconstructie grenzend aan het Zaangemaal. Tot de zomer ligt de focus binnen het project nog op het uitwerken van een robuust ontwerp. De uitvoeringswerkzaamheden bij de sluis worden daarom opgeschort. De verwachting is dat de uitvoeringswerkzaamheden na Sail Amsterdam 2015 weer worden opgestart. De sluis en beide bruggen blijven in ieder geval het grootste deel van dit jaar beschikbaar voor het (vaar)wegverkeer. De aannemer neemt een aantal maatregelen om de hinder voor de omgeving te beperken. Zo wordt het remmingwerk in de sluiskolk aangepast zodat de pleziervaart komende zomer ook tijdens drukke periodes veilig gebruik kan maken van de sluis. Verder worden delen van de werkterreinen opgeruimd en het materiaal op het parkeerterrein Burcht afgevoerd. Mogelijk worden ook de bouwkranen gedemonteerd.
De komende twee maanden worden gebruikt om nader onderzoek te verrichten, het ontwerp verder uit te werken en een nieuwe  uitvoeringsplanning op te stellen.
Zie
www.wilhelminasluis.nl voor de actuele stand van zaken.

Nunc Architecten ontwerpt spooroverbouwing


NS Stations en gemeente Zaanstad hebben samen met bureau Spoorbouwmeester, ProRail en de supervisor Inverdan, Sjoerd Soeters, het Zaanse Nunc Architecten geselecteerd voor de spooroverbouwing in Zaandam. Zij zijn geselecteerd uit drie partijen op basis van hun schetsontwerp. Zij ontwierpen eerder ook het fietsenpakhuis in Inverdan. De spooroverbouwing is het sluitstuk van de Knoop in Inverdan en verbindt de centrumzijde via een fiets- en voetgangersroute met de westzijde van Zaandam. Aan de overbouwing komt de nieuwe stationsentree, circa 540 m2 voor commerciële voorzieningen en circa 125 m2 voor een horecagelegenheid. Ook externe huurders kunnen deze ruimtes huren via NS Stations. Het station wordt aangepast aan de nieuwe situatie en wordt voorzien van toegangspoortjes. Aan de westzijde van de overbouwing komt een nieuwe fietsenstalling. Dit is één van de twee fietsenstallingen die de Knoop van Inverdan zal herbergen. Deze stalling krijgt zowel een toegang op de overbouwing als aan het Stationsplein. Hiermee zal het Stationsplein een nieuwe uitstraling krijgen vanaf de Houtveldweg. Gemeente bouwt de aansluiting op de fiets- en voetgangersroute (de Slinger). De verwachting is dat in 2016 de bouw van start gaat en in 2017 wordt opgeleverd. De gemeente en NS gaan de komende periode hier concrete afspraken over maken.

Aanbod Puur Zaans Voordeelpas


PUUR ZAANS heeft sinds augustus 2014 de Zaanse VoordeelPas geïntroduceerd. Dé pas om consumenten met voordeel te laten shoppen en te laten genieten in de Zaanstreek. Het doel van Puur Zaans is om de consumenten met de Zaanse ondernemers te verbinden en de consumenten te stimuleren om meer geld uit te geven in de Zaanstreek. Middels de voordeelpas zorgt Puur Zaans voor terugkerende klanten en kunnen de bezoekersaantallen in de binnenstad stijgen. Met deze pas wil Puur Zaans u als SBZ ondernemer verbinden met de consument, zo heeft u niet alleen een netwerk van vaste klanten, maar wordt ook uw locatie en service waardevoller. In samenwerking met SBZ biedt Puur Zaans alle ondernemers in de binnenstad een startpakket aan zodat u collectief kan aansluiten bij de Zaanse VoordeelPas. Puur Zaans neemt binnenkort contact met u op om een afspraak te maken en u meer te vertellen over de mogelijkheden en het voordeel om aan te sluiten. Meer informatie kunt u alvast vinden op de website van Puur Zaans

Flextensie


Zaanstad maakt met Flextensie inzet van wwb'ers op tijdelijke opdrachten mogelijk. Als ondernemer kunt u behoefte hebben aan tijdelijk of flexibel inzetbaar personeel. Met Flextensie maakt de gemeente Zaanstad het mogelijk om hiervoor mensen met een bijstandsuitkering in te zetten. Het werkt net zo eenvoudig als inhuur: u meldt uw vraag aan bij de gemeente, en kunt voor 11,75 per uur iemand uit de bijstand inzetten. Meer weten? Kom naar de opening van de samenwerking op 12 maart, vanaf 16:00 uur in het stadhuis. Aanmelden kan via s.wijngaarden@zaanstad.nl. Of kijk op www.flextensie.nl voor meer informatie.

Detailhandelsvisie Zaanstad ter inzage


Er liggen kansen voor de ontwikkeling van de detailhandel in Zaanstad. Dit vraagt wel om goed afgewogen keuzes. De gemeente wil daarom de winkelgebieden versterken die kansrijk zijn. Dit staat in de Concept Detailhandelsvisie Zaanstad 2015-2025 die is opgesteld met inbreng van vertegenwoordigers van ondernemers, supermarktorganisaties, vastgoedeigenaren en andere belanghebbenden. De conceptvisie ligt nog t/m donderdag 19 maart ter inzage. Op basis van de ingebrachte zienswijzen neemt de gemeenteraad er voor de zomer een definitief besluit over.
Facebook
Twitter
Website
Evenementen agenda
Stadshart Zaandam.nl
Huisstijl Stadshart
Copyright © 2015 Stadshart Zaandam


schrijf je uit voor deze nieuwsbrief   
wijzig je e-mailadres

Email Marketing Powered by Mailchimp
Stadshart Zaandam is een initiatief  van Stichting Binnenstadmanagement Zaandam