Copy
KFUM Centrals nyhetsbrev
View this email in your browser
Nyhetsbrevet ses bäst med bilder. Det går även att öppna det i din webbläsare!

Spana in vår nya film för KFUM Centrals träningscenter

Träning med Body mind Spirit - KFUM Central Träningscenter
Börja träna med oss nu
KFUM har en enkel grundfilosofi: Vi tror att alla människor, inte minst unga, har behov av fysisk aktivitet, ökad kunskap och tid för reflektion för att kunna utvecklas och må bra. Det är en av anledningarna till att vi har ett träningscenter.

Glöm inte att dela med dig av filmen till alla du känner via sociala medier.
Här hittar du länken https://www.youtube.com/watch?v=pgPxA5hN-kU . 
Välkomna på Spontanidrott i Stora Hallen under påsklovet
För medlemmar! Anmäl dig i receptionen. Gäller i Stora Idrottshallen på Rosengatan 1.

29 mars; tisdag 09:00 – 16:00

30 mars; onsdag 09:00 – 16:00

31 mars; torsdag 09:00 – 16:00

1 april; fredag 09:00 – 16:00

Dagläger med Sköna Dar under påsken!

Sköna Dar kommer att ha dagläget på påsken och att info kommer upp på www.angsholmen.org i början av nästa vecka. Det går också bra att kontakta Sanna på sanna@angsholmen.org.
Nedan kan du se filmen från Sköna Dar påsken 2015

Sköna Dar påsken 2015

Välkomna på KFUM Centrals årsmöte onsdagen den 13 april!

Program innan: Förtäring, dryck och program från 17.30 Kom och prata med styrelsen och utskotten. Info om nya träningscentret samt föredrag av internationella utskottet.

Mötets öppnande sker kl. 19.00 Plats: Kom Hotels konferens

Till årsmöteskallelsen >>>

ENVISIONING 2035 - FRAMTIDSDISKUSSIONER FÖR VÅR RÖRELSE
Onsdagen den 20 april klockan 18-20 bjuder KFUM Centrals internationella utskott och KFUM Sverige in till workshop för att uppdatera dig och din förening om vilka konsekvenser YWCA världsrådsmöte får för KFUM-rörelsen i Sverige. Vad sades, vad beslutades och hur ser framtiden ut för världens största kvinnorörelse lokalt och globalt? Vad i envisioning tycker ni är viktigast och mest relevant att ta med i er lokala verksamhet och vad bör KFUM Sverige prioritera?  Alla är välkomna oavsett förkunskap. Mer info >>>

Arbete med unga utifrån ett hälsoperspektiv

Vårens Hälsoperspektivkurs arrangeras i Göteborg den 23-24 april 2016. 

Tack vare generösa bidrag kostar kursen bara 100 kronor per person- mat, boende och resor till Göteborg ingår. Kursen rymmer 20 personer.

Konflikthantering

När barn blir inblandade i konflikter är det viktigt att dessa hanteras utifrån barnperspektivet i så hög grad som möjligt. Därför erbjuder vi nu en kurs i förebyggande konflikthantering, tänkt som ett verktyg för ledare som möter barn och unga i sin verksamhet. Metoderna kombinerar KFUMs vision och FNs Barnkonvention och visar hur man tillämpar dessa praktiskt inom områdena konstruktiv kommunikation och konflikthantering.

Integration
Läget i Syrien – och flyktingsituationen
 Föreläsning med Hanin Shakrah
Föreläsningen handlar om Syrien, flyktingsituationen och om de utmaningar som möter flyktingarna under och efter flykten.

Inbjudan
Ladda ned inbjudan

Mer information och anmälan finns på KFUM Syd:s hemsida!

Italienska Hjärtan - Konsert med KFUMs Kammarkör
Lördagen den 23 april kl 18 i Mariefreds kyrka
Italienska hjärtan - musik som handlar om kärlek, smärta, passion och glädje! KFUMs kammarkör, Stockholm, under Pär Fridbergs ledning Musik av bl a L-J Werle, C Monteverdi och G Gullin Fri entré
Fira World YWCA Day 24 april! 

Den 24 april är det World YWCA Day, en dag värd att uppmärksammas som del av världens största kvinnorättsrörelse! 
I Stockholm arrangerar den nystartade föreningen Y Feminist Action ett firande i Södra KFUK-KFUM:s lokaler där både tårtkalas, historisk tillbakablick över KFUK/YWCA:s arbete och KFUK-tipsrunda står på agendan! För er som bor i Stockholm, boka in datumet redan nu, mer information kommer. 
Vi skulle gärna se att KFUM-föreningar i fler städer uppmärksammade dagen så för att hjälpas åt att sprida YWCA och dess arbete. Hur ni gör är upp till er men vi vill uppmana till ett lustfyllt firande och det kan till exempel handla om att visa vad KFUK/YWCA gjort historiskt i Sverige och världen, vad som görs idag i olika länder, upplysa om arbetet med flickors/kvinnors rättigheter med mera. 
Om ni gör något vill vi gärna veta det så vi kan uppmärksamma och stötta det. Hör i sådana fall av er till yfeministaction@gmail.com.

LÄGRET FÖR ALLA!
KFUM Central Basket har sedan 1952 verkat i innerstaden, främst med basketboll. Vi har senaste 10 åren arrangerat ett dagläger direkt i anslutning till att skolan tar sommarlov, dessa har varit en social succé med runt 70 deltagare varje år!

Mer info >>>
Copyright © 2016 KFUM Central, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Copyright © 2016 KFUM Central, All rights reserved.