Copy
Nieuwsbrief Pricon bv September 2016
View this email in your browser

Als relatie van Pricon houden wij u graag op de hoogte

September 2016

In deze editie van onze nieuwsbrief leest u: dat Pricon nieuwe bureaustoelen krijgt, aandacht besteedt aan een juiste zithouding en de quote van de maand.

Oktoberfest

Het Oktoberfest (Duits voor oktoberfeest) is een jaarlijks volksfeest (bierfeest) in München (Beieren). Het begint op een zaterdag halverwege september en eindigt op de eerste zondag in oktober. Het geldt als het grootste bierfestival ter wereld, dat jaarlijks door meer dan zes miljoen mensen bezocht wordt. Het duurt meestal 14 dagen.
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram

Goed zitten

Langdurig en veel zitten wordt “het nieuwe roken” genoemd en wij Nederlanders zijn in Europa “kampioen zitten”. Volgens onderzoek kan dit zitgedrag op de lange termijn leiden tot chronische ziekten als diabetes en hart- en vaatziekten. Bij Pricon wordt het werk zittend uitgevoerd en als bedrijf weten we dat dit niet altijd even goed is.

Onze medewerkers hebben standaard om de 2 uur pauze en hen wordt ook aangeraden om tussendoor even de benen te strekken door bijvoorbeeld iets te drinken te halen. Ook heeft Pricon bureaus die in hoogte versteld kunnen worden zodat men eventueel staand kan telefoneren en men dus afwisselend kan zitten en staan gedurende de werkdag.  Voor liefhebbers van een dynamische zithouding zijn er zitballen beschikbaar.

Verder wordt er op verzoek instructie gegeven over een correcte zithouding en hoe stoel en bureau op de juiste hoogte kunnen worden afgesteld. Sinds deze week probeert Pricon nieuwe bureaustoelen uit die op vele manieren goed in te stellen zijn voor elke medewerker. Dit zal ook zeker bijdragen aan een juiste zithouding.

 

 

Quote van de maand


Nu de zomer ten einde is en de herfst is ingevallen beginnen de telefoontjes betreffende cv storingen ook weer binnen te druppelen. Hierover gaat de volgende anekdote.
Op een winteravond wordt er gebeld naar de storingsdienst van een woningbouwvereniging. Een man die nog niet zo goed Nederlands spreekt geeft paniekerig aan dat de grote witte doos aan de muur stuk is. De collega die de telefoon aanneemt heeft geen idee waar meneer het over heeft maar besluit om dit niet te laten blijken en vertelt dat er een monteur zal komen maar dat ze eerst de naam en het adres nodig heeft zodat de monteur weet waar hij naartoe moet.
Tijdens het doorgeven van deze gegevens kalmeert meneer een beetje en probeert de collega te bedenken wat deze grote witte doos is. Op de vraag wat de grote witte doos normaal moet doen komt geen duidelijk antwoord. Dan hoort de collega iemand tegen de beller zeggen dat ze het erg koud heeft.
Zou het misschien de cv ketel kunnen zijn? Op deze vraag zegt meneer opgelucht ja en vraagt nogmaals of er zo snel mogelijk een monteur kan komen. De collega geeft door dat ze direct de cv monteur zal bellen en dat deze vanavond nog zal komen.
De grote witte doos aan de muur is nog steeds een gevleugelde uitspraak en wordt tegenwoordig af en toe gebruikt tegen een beller die niet zo goed Nederlands spreekt en niet op het woord cv ketel kan komen. Bellers weten precies wat er bedoeld wordt met de vraag of het om een grote witte doos aan de muur gaat.
 
Copyright © 2016 Pricon bv, Alle rechten voorbehouden

Ons mailadres is:
sales@pricon.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief   

 


This email was sent to fiona.freuling@primail.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Pricon bv · Westeind 52A · Emmen, Drenthe 7811 WE · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp