Copy
Nieuwsbrief Pricon bv November en December 2015
View this email in your browser

Als relatie van Pricon houden wij u graag op de hoogte

November en December 2015

In deze editie van onze nieuwsbrief leest u: Wat de kracht is van vast personeel, geven wij u een kijkje in onze nachtdienst, ziet u hoe creatief onze medewerkers zijn geweest en delen wij weer een grappige quote met u.

Fijne feestdagen!

Is uw bedrijf gesloten tijdens of tussen de feestdagen en gaat u doorschakelen naar Pricon? Vergeet ons dit niet door te geven. Doorgeven kan via onderstaande link.

callin@pricon.nl
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram

De kracht van vast personeel

Of een bedrijf klantvriendelijk is valt of staat met de kwaliteit van het KCC (Klant Contact Center). Bij klantvriendelijkheid komt veel meer kijken dan alleen een aardige dame die de klant te woord staat. De dame in kwestie zou ook klantgericht te werk moeten gaan, wil de klant aan het eind van een gesprek een positief gevoel over houden aan contact met uw bedrijf. Naast klantgericht werken is het ook belangrijk klantgericht te denken. Met een instelling van klantgericht werken zou de klant zich altijd geholpen moeten voelen.

Bij het inrichten van een KCC speelt bij veel bedrijven de vraag, hoe kunnen wij dit zo goedkoop mogelijk realiseren. Kostenefficiency wordt belangrijker gevonden dan de klantgerichtheid. Kostentechnisch is het daarom aantrekkelijk goedkope medewerkers aan te nemen. Deze goedkopere medewerkers stromen veelal na 1, 2 of soms 3 contracten weer uit. Rest de vraag in hoeverre het interessant is om te investeren in de kwaliteit van deze tijdelijke medewerkers. Dit alles gaat ten koste van de kwaliteit van de medewerkers en de daaruit voortvloeiende gesprekken die zij voeren met de klant. Deze kettingreactie zorgt er voor dat u uiteindelijk minder omzet zal draaien omdat er meer klanten overstappen naar de concurrent. De kracht van vast en getraind personeel loont zich dus wel degelijk.

Bij Pricon is het eerder de regel dan de uitzondering dat een medewerker die zijn werk naar behoren doet een vaste aanstelling krijgt. Er wordt in medewerkers geïnvesteerd. En daarom kennen vele medewerker een lang dienstverband bij Pricon. Hier profiteren onze klanten van. Zij kunnen gebruik maken van onze getrainde en ervaren agents. Daarnaast plukt de klant de vruchten wanneer zij voor langere tijd gebruik maken van de diensten van Pricon omdat onze medewerkers de organisatie goed leren kennen en aanvoelen. Zowel een lang dienstverband van de medewerker als een lange samenwerking met Pricon zorgen voor de optimalisatie van klantgerichtheid en zou ten goede komen van het imago van uw bedrijf.

Benieuwd wat bedrijven over hun lange samenwerking met Pricon zeggen? Bezoek dan onze website:

http://www.pricon.nl/klanten/

Op de foto: Onze vaste medewerkers Wilma (8 jaar in dienst) en Wolter (6 jaar in dienst)

Blog van een nachtdienstmedewerker

22:45 uur Rolluik van de parkeerkelder opent en laat twee van de nachtdienstmedewerkers naar binnen.

22:58 uur Klantapplicaties opgestart, koffie gehaald, laatste klant updates gelezen. Klaar voor de dienst.

23:00 uur Twee nachtmedewerkers online, twee medewerkers van de 'late dienst' gaan naar huis en de drie medewerkers van de 'erg late dienst' blijven nog een deel van de nacht bij ons.

23:01 uur. Politie belt; er is inbraak geweest in een winkelpand in Haarlem of wij een noodvoorziening kunnen regelen. - tuurlijk.

23:08 uur. Bewoner belt de Provincie om stankoverlast te melden. - Doorgegeven aan de piketmedewerker van de Milieudienst.

23:15 uur. Installatiebedrijf: Huurder van een bekende woningbouwvereniging meldt dat de verwarming is uitgevallen. Samen met de huurder een paar stappen doorlopen om de verwarming weer aan de praat te krijgen. Dat lijkt allemaal te lukken.

23:20 uur. ICT bedrijf: In een van de ziekenhuizen is er een storing bij de zusteroproepinstallatie zodat patiënten niet meer kunnen bellen. Dit moet natuurlijk direct verholpen worden. De calamiteitendienst van de klant wakker gebeld. Meneer was nog op, neemt de storing aan en gaat eerst op afstand kijken of hij het vanuit huis kan oplossen of dat hij rijden moet.

0:16 uur Melkveehouder meldt een storing bij zijn melkrobot, er is een stroomstoring geweest en de koeling wil niet meer aanslaan. Een aantal stappen doorlopen en met wat telefonische hulp krijgt de boer het koelaggregaat weer aan de praat. Gelukkig hoeven we de monteur dit keer niet wakker te bellen.

1:30 uur Woningbouw: De brandweer belt ons en vraagt of wij direct een van onze stafmedewerkers naar een grote brand willen sturen in Rotterdam, er moet opvang komen voor een aantal bewoners die vannacht niet meer terug kunnen naar hun huis.

In de nacht is het aardig wat rustiger op de werkvloer


2:56 uur Liftstoring: Wij worden gebeld door iemand in een lift in een flat in Amsterdam. Op ons beeldscherm verschijnen direct alle gegevens van de lift. De man is opgesloten in de lift en wil er graag uit. Een collega had net de storingsmonteur aan de lijn die zich afmeldde omdat hij de klussen geklaard had. Helaas; hij zal binnen een kwartier ter plaatse zijn.

4:15 uur De telefoon gaat bij een Uitvaartorganisatie, de zoon belt op dat zijn vader overleden is en vraagt wat wij voor hem kunnen doen. Wij condoleren hem met het verlies en bellen de uitvaartleider in zijn regio om alles te regelen. Hij zal direct contact opnemen.

06:00 uur Het begint weer aardig te lopen met het call aanbod, gelukkig begint de eerste medewerker van de ochtendploeg nu. De dienst zit er al bijna weer op!

Zo een greep uit het call aanbod van een nachtdienst. Veel dag-klanten vragen zich af wat voor meldingen er nou in de nacht binnen kunnen komen. De nachtdienst bestaat uit 2 medewerkers die beide van 23:00 tot 07:00 uur werken. Een nachtdienstmedewerker krijgt gemiddeld 50 gesprekken binnen. Ter vergelijking, een dagdienstmedewerker krijgt er al gauw 120 binnen. Echter gesprekken in de nacht zijn complexer er verlangen vaak een vervolgactie. Bij Pricon zijn er ongeveer 40 medewerkers die nachtdiensten draaien en elkaar zo afwisselen.

Benieuwd naar een grappig moment in de nachtdienst? Lees dan de quote van de maand (onderaan deze nieuwsbrief)

Quote van de maand

In een vervolg op de blog van een nachtdienstmedewerker leek het ons deze maand leuk een quote te noteren uit de nacht. In de nachtuurtjes komen misschien wel de gekste dingen voorbij. Ook bij deze klant namen we netjes op met de bedrijfsnaam. In dit geval een bedrijf dat herstelwerkzaamheden uitvoert bij incidentele schade. Onze medewerkster nam de telefoon aan zoals altijd, goedenacht u spreek met... De dame in kwestie liet onze medewerkster niet uitspreken en begon meteen te vertellen dat een kip onzijdig is. Een kip is onzijdig herhaalde ze wat zenuwachtig. Een hen is vrouwelijk en een haan is mannelijk. Omdat we zo nu en dan met plaagbellers in de nachturen te maken hebben wilde onze medewerkster dit meteen uittesten. Maar mevrouw, met wie denkt u nu dat u belt? Ik spreek toch met de nachtzuster? Na dit even ingevoerd te hebben op Google werd ons gauw duidelijk dat dit een nachtprogramma is van omroep MAX op radio 1. Een programma voor de late uurtjes want deze dame belde rond 04:00 uur. Vermoedelijk dacht mevrouw de prijs van het nachtspelletje al in de wacht te hebben gesleept. De medewerkster heeft de dame hartelijk bedankt voor deze uitleg maar ook meegedeeld dat zij nu met een herstelbedrijf sprak en dat er helaas bij ons niets te winnen viel. Meteen verontschuldigde zij zich, in de veronderstelling dat zij onze medewerkster had wakker gebeld. We hebben haar gerust gesteld dat dit niet het geval was en haar veel succes gewenst om alsnog in de uitzending te komen. 

''Een kip is onzijdig''
 
Copyright © 2015 Pricon bv, Alle rechten voorbehouden

Ons mailadres is:
sales@pricon.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief