Copy
Nieuwsbrief Pricon bv Mei 2016
View this email in your browser

Als relatie van Pricon houden wij u graag op de hoogte

Mei 2016

In deze editie van onze nieuwsbrief leest u: de nieuwste technologie bij Pricon, dat de nieuwsbrief volgende maand alweer 2 jaar bestaat, attenderen we u de zomerdoorschakeling te melden en eindigen we met een explosieve quote van de maand. 

Fiets-naar-je-werk-dag

Pricon wil via deze weg al haar medewerkers (en klanten) uitdagen om morgen tijdens de fiets-naar-je-werk-dag op de fiets naar je werk te gaan. De salesafdeling zal iedere collega die fietsend komt belonen met iets wat de verbrande calorieën zal compenseren. 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram

Nieuwsbrief bestaat volgende maand 2 jaar

De Pricon nieuwsbrief bestaat volgende maand 2 jaar. We zijn de nieuwsbrief gestart met de intentie ons bedrijf een gezicht te geven, met name bij onze klanten. Als inbound callcenter werk je immers veel 'achter de schermen'. We spreken dagelijks duizenden mensen maar niemand weet wie we eigenlijk zijn of waar we zitten. Natuurlijk kennen velen van u onze accountmanager of de manager operations. Maar Pricon is uitgegroeid tot een bedrijf met maar liefst 80 medewerkers en het bedrijf is te leuk om voor onszelf te houden. Volgende maand versturen wij de 25ste editie van de nieuwsbrief en in de voorgaande 24 heeft het nooit moeite gekost input te verzinnen voor de nieuwsbrief want er gebeurt hier altijd wat. Wij kijken er naar uit onze werkzaamheden met u te blijven delen, u te attenderen op zaken waar u op moet letten, maar bovenal om u goed gevoel te geven bij het lezen van onze nieuwsbrief. 

Om het tweejarig bestaan te vieren zal er volgende maand een prijsvraag staan in de nieuwsbrief. 

Nieuwe techniek, draadloze headsets

De technologische ontwikkelingen in onze maatschappij gaan zo snel dat het soms moeilijk bij te benen is. Voor elke sector zijn de ontwikkelingen weer anders en dat maakt het makkelijker om de voor Pricon interessante ontwikkelingen te volgen. Dat er nu een robot is voor ouderen zodat die zich niet zo eenzaam meer voelen is natuurlijk niet heel interessant voor ons werk. Wat wel interessant is, zijn de draadloze headsets. Een headset die onze agents al lopend op hebben om zo altijd in staat te zijn direct de telefoon te beantwoorden. Voordat het gesprek binnen komt horen zij voor welke klant het gesprek binnenkomt door een fluistertekst. Op deze manier merkt de beller niet dat het spreekt met een extern bedrijf want onze agent weet hoe hij of zij op moet nemen. De draadloze headsets zijn met name in de nachturen handig, wanneer de bezetting het laagst is, voor een betere performance. Dit houdt in dat uw klanten minder lang in de wacht staan voor zij iemand aan de lijn hebben en zorgt er voor dat onze medewerkers niet continu het wachtscherm in de gaten hoeven te houden. 

Zoals bij alle nieuwe technologien wordt er uitgebreid getest. En dat is precies wat we nu bij Pricon doen. In een pilot met de headsets vragen we onze medewerkers naar de voor en nadelen. Zo zijn we altijd op zoek naar de beste middelen om onze werkzaamheden uit te voeren. 

Wel willen we u gerust stellen dat de headset niet mee gaat naar een toiletbezoek. De wachtrij is heel belangrijk maar er zijn grenzen.  

Onze medewerkster Esther test de draadloze headset

De zomervakantie komt er aan!

De laatste sneeuw is nog niet lang gesmolten maar toch beginnen wij erover. De zomervakantie is in zicht. Wij willen u daarom vragen ons vroegtijdig door te geven wanneer uw organisatie meer doorschakelt dan normaal. Onze planning is zo ingericht dat wij ten alle tijde de wachtrij zo kort mogelijk willen houden. Het is daarom voor ons wenselijk extra personeel in te zetten wanneer wij meer telefoonverkeer kunnen verwachten.

Is uw organisatie gesloten of gaat het extra doorschakelen tijdens de zomervakantie? Geef het door via callin@pricon.nl

Quote van de maand

De agents van Pricon zijn erg gefocust op urgente zaken. Zo weten veel van u nog wel dat Pricon het landelijke nieuws heeft gehaald omdat een alerte collega een monteur heeft aangestuurd omdat de papegaai van een verwarde man was overleden. Er bleek sprake van koolmonoxide. En zo blijkt maar weer dat vooral bij ketelstoringen we extra alert zijn op gevaarlijke situaties. Het ketelseizoen loopt nu op zijn eind en we zijn nog een keer getrakteerd op een leuke uitspraak van één van de klanten.

Een dame belde ons wat in paniek op en zei meteen. Mijn explosievat lekt! Bij onze collega gingen meteen alle alarmbellen rinkelen bij het horen van 'explosie' en 'lekt'. Meteen daarop evalueerde ze de zin in haar hoofd en moest toch wel een beetje lachen. Deze dame bedoelde niet een explosievat maar haar expansievat van de cv ketel. Alle paniek was gelukkig weg want het bleek een lichte waterlekkage te zijn. Toen onze collega vroeg of het om het expansievat ging moesten beide dames wel eventjes om lachen. 
Copyright © 2016 Pricon bv, Alle rechten voorbehouden

Ons mailadres is:
sales@pricon.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief