Copy
Nieuwsbrief Pricon bv Oktober 2015
View this email in your browser

Als relatie van Pricon houden wij u graag op de hoogte

Oktober 2015

Deze maand in de nieuwsbrief: Onze complimenten aan de deelnemers van het Caveman Team, de reden waarom wij goedemorgen zeggen, willen we u herinneren om uw doorschakeling door te geven tijdens de feestdagen en leest u ook deze maand een ervaring uit de praktijk in de quote van de maand.

Enquête studenten Stenden

Afgelopen maand hebben studenten van de Stenden Hogeschool u gevraagd een enquête in te vullen om de dienstverlening van Pricon te beoordelen. Wij willen de bedrijven die de moeite hebben genomen de enquête in te vullen hartelijk bedanken voor de moeite, ook namens de studenten van de opleiding Commerciële Economie.
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
YouTube
YouTube
LinkedIn
LinkedIn
Website
Website
Email
Email
Instagram
Instagram

Doorschakelen tijdens de feestdagen

Het lijkt nog ver weg, maar ze komen snel dicht bij, de feestdagen! Weet u al of uw bedrijf tijdens de feestdagen of in de kerstvakantie gaat doorschakelen? Laat ons gauw weten op welke dagen er doorgeschakeld wordt, zo kunnen wij de bezetting hier op aanpassen.

Uw doorschakeling graag mailen naar:

callin@pricon.nl

Goedemorgen, goedemiddag en goedenavond

Waarom wij goedemorgen, goedemiddag en goedenavond zeggen aan het begin van het gesprek.

Het lijkt beleefdheid, maar er zit meer achter; Ieder mens heeft een eigen typische stem en klankkleur, man, vrouw, dialect, afkomst, tongval, hoog, laag, nasaal, snel, langzaam, helder en onze hersenen gebruiken de eerste woorden om zich te oriënteren op een stem.
Deze eerste woorden zijn voor onze hersenen belangrijk om in de pas te lopen met de persoon aan de andere kant van de lijn. Probeer het maar eens door met een vreemd woord te beginnen: Bel maar eens iemand en zeg "Ik eet husse met gebakken knurpeltjes." Dan zal de eerste reactie zijn: Wat zegt u? Als je daarentegen zegt: Goedemiddag, ik eet husse met gebakken knurpeltjes'. Dan begrijpt men eerder wat je bedoelt en gooit dan vervolgens direct de hoorn op de haak :)
Aannemen met 'Pricon goedemiddag.' klinkt misschien wel zakelijk maar het hangt tegen onbeleefd aan en het eerste woord verdwijnt omdat de mensen aan de andere kant nog bezig zijn deze klanken te verwerken. Dus hoor je vaak 'Met wie zegt u?'  'Goedemiddag Pricon' is dan wel beter, maar nog minimaal. Beter is om te zeggen: 'Goedemiddag u spreekt met Pricon, mijn naam is....' Hierdoor krijgt de beller even de gelegenheid om zich op de stem van de telefonist te richten en weet hij ook met wie hij spreekt.
Het beste is dus om een algemeen bekend woord als eerste te gebruiken. Dat stroomlijnt de communicatie en weet de persoon aan de andere kant van de lijn direct hoe het zit. Goedemorgen, -middag, -avond voldoet prima, het is geen belangrijke informatie, wel beleefd en het wordt gelijk ook weer vergeten. Dat is ook de reden waarom wij onze klanten adviseren dat wij met deze woorden de telefoon aannemen en ook in deze volgorde.

Als een hecht team hebben ze het doorstaan! - Caveman Challenge -

Quote van de maand

niet om heen, maar veelal de bijzondere meldingen die wij krijgen gebeuren bij cv bedrijven. Ook deze maand komt de quote van de maand uit deze hoek. Op een zaterdagmiddag werd onze medewerkster gebeld door een eerlijke dame die aangaf de trouwring van de monteur te hebben gevonden. De monteur was net langs geweest en had haar ketel gerepareerd, tot haar schrik zag zij echter een trouwring en wilde graag de monteur waarschuwen. Na vrij snel te hebben uitgezocht welke monteur op dit adres was geweest hebben wij hem meteen gebeld. De monteur was echter verbaasd en gaf aan, ik ben helemaal niet getrouwd. Onze medewerkster vroeg nog, maar heeft u toevallig wel een ring laten liggen? Ook dit was absoluut niet het geval. Na een paar seconden begon de monteur hard te lachen. Hij wist al wat het geval was. Er moet nog een koppelring naast de ketel hebben gelegen die hij niet heeft gebruikt. We hebben mevrouw bedankt voor haar oplettendheid en haar meegedeeld dat ze de (koppel)ring mocht houden. 

''Ik ben helemaal niet getrouwd''
Copyright © 2015 Pricon bv, Alle rechten voorbehouden

Ons mailadres is:
sales@pricon.nl

uitschrijven voor deze nieuwsbrief