Copy
Editie 15.05.2016
View this email in your browser
Workshop programma 2e helft 2016 gereed!

Meimaand = inspiratiemaand

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur

Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten


Contact

info@desampler.nl
     
 

Easy piecing


Kaffe Fassett


Di Ford      Broderie perseDot Pops Bali batiks


Susan Smith Patroon


Susan Smith Patroon


Susan Smith BOM


Janna de Rover Landschap
 

de Sampler helpt Ethiopië


 
Beste quiltsters,

Deze maand lijkt een maand van veranderingen. Niet alleen het weer is veranderlijk, ook in de winkel merken we dat uw keuze anders wordt. De donkere stoffen maken plaats voor lichtere tinten, meer kleurrijk ook. Natuurlijk spelen we daarop in en geven we u alle ruimte voor een overwogen keus. Kijk maar in de onderstaande alinea's.
PROGRAMMA 2E HELFT 2016
Zoals elk half jaar kent de Sampler ook nu weer een programma dat bestaat uit ongeveer 20 cursussen en workshops. Het zou werkelijk te veel zijn om die hier allemaal op te noemen, dus liever verwijzen wij u naar onze website. U vindt daar een reeks van mogelijkheden van traditioneel tot modern, van een enkele tot meerdere sessies. De meest belangrijke hoogtepunten willen we hier wel noemen. Zo komt Supergoof terug met een supergaaf aantal workshops en ook Babette van Hattem is weer bereid gevonden om uit Italie naar Haarlem te komen. Babette presenteert een viertal nijvere onderwerpen.

Speciale aandacht vragen wij u voor de komst van Janna de Rover. Wie haar niet kent mist echt iets. Google haar naam maar eens en klik gelijk de bovenste link aan. U weet werkelijk niet wat u ziet. Het is pure kunst die zij u in een workshop in december gaat aanleren. Meer informatie vindt u in mijn blog onderaan.

Easy piecing
Op korte termijn is er alleen bij de workshop Easy piecing nog een enkele plaats vrij. Een interessante workshop voor quiltsters die graag willen leren hoe je, op een eenvoudige manier, allerlei blokken op de naaimachine kan maken. Docente: Maria van Zijderveld. Dag: dinsdag 7 juni. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. Kosten voor deze workshop: € 50,- inclusief lunch. Inschrijven? Stuur uw mail naar: info@desampler.nl
Nieuwe stoffen en patronen.
Inmiddels zijn alle bestelde stoffen van Kaffe Fassett binnen. Het zij gezegd, het is weer een kleurrijk geheel geworden. Maar liefst 12 rollen van deze beroemde ontwerper staan nu in het schap. Keus te over, zouden we zeggen.

Ook zijn de stoffen van Di Ford binnen. En ja, we kunnen wel steeds in superlatieven blijven praten, maar het is toch echt zo dat we hier heel blij van worden. U kunt er bijvoorbeeld de afgebeelde Broderie perse mee maken. Zie de foto of, nog beter de top zelf die in de winkel te bewonderen is.

Dit is trouwens ook heel interessant: Dot Pops. Een pakket dat bestaat uit 40 (!) verschillende stoffen (2,5 x 44'') Bali batiks. Kleurrijk samengesteld en perfect op elkaar afgestemd. De prijs houden we betaalbaar: € 39,50 per pakket.

Ook ontvangen: prachtige patronen van Susan Smith. We laten, wegens ruimtegebrek, u alleen Stevie's Garden en The St.Neot Band sampler' zien, maar wees ervan overtuigd dat ook 'The Prince' even aantrekkelijk is!
BOM
Over Susan Smith gesproken. De Sampler komt vanaf september 2016 met een BOM project van haar. De naam luidt: "The Rowdy Flat library Quilt". Wat houdt een en ander in? Susan, bekend in Australie en de rest van de wereld, presenteert, naar eigen ontwerp, een 10 maanden durend 'Blok van de Maand', waarbij u elke maand een patroon krijgt toegestuurd. Na die periode kunt u de delen tot een prachtige quilt samenvoegen. Thema van het geheel: de natuur. Dat betekent vijf applicatieblokken en vier patchworkblokken met vazen, bloemen, hele leuke bijtjes, vogels, vlinders en verder alles wat u in de natuur ook maar tegenkomt. Het uiteindelijke formaat zal ca. 75 inch bedragen.

U kunt op dit BOM project nu voor-inschrijven. De kosten zijn meer dan redelijk: per maand betaalt u € 9,50 plus € 2,25 aan portokosten. Aanvragen doet u via het bekende mailadres: info@desampler.nl

Facebook 1
Volgt u ons al op Facebook? Daar plaatsen wij een of meerdere keren per week de laatste nieuwtjes en opmerkelijke feiten. Wist u trouwens dat Facebook ook statistieken bijhoudt? Daarom is het leuk te vermelden dat we met grote regelmaat melding krijgen dat onze berichten uitstekend scoren. Veel 'viewers' en veel reacties. Trots zijn we op het feit dat we inmiddels meer dan 1.000 'vind-ik-leuks' op onze naam hebben staan. Overbodig te zeggen dat we daar erg blij mee zijn. Dank u wel!
Facebook 2
Over Facebook gesproken, werden wij een paar weken geleden verrast door een geweldig leuke blog van Judith Julchens. Judith, afkomstig uit Duitsland, was op reis en deed op haar trip de Sampler aan. Ze 'erblickte' de winkel en werd zo enthousiast dat zij op haar blog haar ervaringen beschreef. Dat stuk willen we graag met u delen. Met een simpele copy/paste kunt u het hier terugvinden:


https://septembersquiltdelight.blogspot.nl/2016/04/de-sampler-patchwork-auf-niederlandisch.html
 
de Sampler helpt Ethiopië! 
We ontkomen er niet aan om het bericht over Ethiopië te herhalen. U leest kranten, u kijkt naar het Journaal en u kent dus de bittere noodzaak om een helpende hand uit te steken. Dat kan! Een van onze klanten, die regelmatig in dat land komt heeft al haar Afrika-stoffen verzameld en daar leuke pakketjes van gemaakt. Per bundel zijn er negen stuks lapjes van 15 cm x 55 cm. U kunt deze pakketjes in de winkel verkrijgen voor 15 euro. Let wel: deze 15 euro komen volledig ten goede aan een zak Tef, het hoofdvoedsel aldaar.

Verantwoording
Tot ons (meer dan) grote genoegen laten wij u weten dat het door u ingebrachte bedrag momenteel op € 660,- staat. Dat betekent dat 11 gezinnen een maand lang te eten hebben. Geweldig! Dank u wel!!

In de tweede week van juni gaat onze klant weer naar Ethiopie. In een van de volgende nieuwsbrieven verwachten we u de eerste foto's van de voedseluitreiking te kunnen laten zien.
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Deze keer wil ik het eens niet over mijzelf hebben maar over Janna de Rover. Ik ben namelijk groot bewonderaar en ik wil u graag aan haar voorstellen. Janna is opgeleid als lerares landbouwhuishoudkunde en wellicht zit de natuur haar daarom in het bloed. In haar vrije tijd begon ze met tekenen en schilderen van vooral aquarellen. Begin jaren '90 ontdekte ze patchwork en quilten en richtte ze zich op onderwerpen die zij al reizend met haar man maakte. De foto's die zij op die reizen maakte, inspireerde haar vervolgens weer om landschapsquilts te creëren. 

Haar werk is inmiddels 'wereldberoemd'. Zo exposeerde zij niet alleen in Nederland, maar ook in Belgie, Duitsland, Frankrijk, ja zelfs tot aan Canada aan toe. Met recht mag ik dan ook zeggen dat het mij een grote eer en genoegen is dat zij bij de Sampler de workshop 'landschap-quilt' (foto in de kolom) wil geven. Ziehier de gegevens:

 
Workshop Landschap-quilt

Datum   : Donderdag 8 december 2016
Tijd        : 10.00 - 16.00 uur.
Kosten  : € 75,- (inclusief lunch)

Wilt u erbij zijn dan is nu inschrijven echt al nodig. We verwachten namelijk een stormloop en er zijn maar maximaal 12 plaatsen beschikbaar! 


Inschrijven: info@desampler.nl of via de website

Tot de volgende blog!

            


          


                 
                                    
                            
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.