Copy
Editie 15.10.2016
View this email in your browser
Traditioneel ontmoet modern 

Nieuwe workshops voor elke leeftijd

Openingstijden
 
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten


Telefoon: 023-53 400 79

Contact en inschrijving:
info@desampler.nl

Voor Facebook of de website klikt u onderaan op een van de twee icoontjes.


Pickwickeriaans borduren


Pickwickeriaans borduren


Experiment 2


Scheve huisjes


Scheve huisjes


Textiel collage waxpapier


Textiel collage waxpapier


Werken met Tyvek


Werken met Tyvek


Jan Patek Janet Clare


Quilting pleasures Adlico


Patronen met malletjes

Meer uitgebreide informatie over workshops en cursussen kunt u op onze website lezen. Gewoon even op het groene pictogram onderaan klikken. Toch nog vragen? Bel Tamara: 023-5340079
Beste quiltsters,

De herfst is begonnen en dat merken we in de winkel heel goed. Uw keus voor lichtere stoffen verandert langzaam naar de wat meer donkere tinten en de wat kleinere quiltpatronen maken plaats voor grotere objecten. Logisch als je bedenkt dat de avonden gaan lengen en er meer tijd is om lekker op de bank te zitten en met een nieuw aangekocht patroon te fröbelen. We zien het trouwens ook aan de inschrijvingen op onze workshops en cursussen. Die lopen veelal heel snel vol en dus is er alles aan gelegen om weer nieuwe ideeën te ontwikkelen. Welnu, die hebben we. Unieke workshops zelfs! U leest er alles over in de onderstaande kolom.
TRADITIONEEL

Workshop Pickwickeriaans borduren.

Al over een maand, op zondag 13 november, geeft Jeltje van Essen uit Deventer een tweetal heel aparte workshops met als thema 'Pickwickeriaans borduren'. In een tijdsbestek van 2 uur leert zij u hoe je een Anton Pieck borduurwerk voorbereidt door dit werk in te kleuren met Derwent Watercolour pencils. Hoe werkt het? U krijgt een zelf te kiezen Anton Pieckpatroon plus achtergrondstof plus een borduurpakket en gaat dat vervolgens inkleuren en borduren. De kleurpotloden lenen we uit maar als u dat wilt, zijn die ook voor € 17,50 te koop. 

Wilt u meer weten over deze unieke workshop, kijk dan eens op de blog van Jeltje: 
            http://100rozen.blogspot.nl 

Datum: zondag 13 november

Tijd: 11.00 - 13.00 of 14.00 - 16.00 uur
Prijs: € 42,50 inclusief lunch!
Inschrijven kan via de website, zie de link 'Nieuws en agenda' of door een mailtje te sturen naar info@desampler.nl


NOG SLECHTS EEN PAAR OPEN PLAATSEN IN NOVEMBER BIJ BABETTE VAN HATTEM
Heeft u wellicht inspiratie en creativiteit over? Dan kunt u nog inschrijven op een van de vier workshops van Babette van Hattem:

- Machinaal quilten 'Echo's en rasters" Docente Babette van Hattem is speciaal voor u uit Italië overgekomen. Datum: woensdag 16 november, van 10.00 - 16.00 uur Prijs: 60,- inclusief lunch.
- Machinaal Vliegerquilten. Wederom van en door Babette van Hattem. Niet makkelijk, maar wel als je weet hoe het moet. Babette leert het u op donderdag 17 november van 10.00 - 16.00 uur. Prijs: € 60,- inclusief lunch.
-
Trapunto quilten. Babette leert u haar Italiaanse specialiteit. U krijgt niet alleen les, maar ook een interessant verhaal over deze vorm van quilten. Datum: woensdag 9 november, tijd 10.00 - 16.00 uur. Kosten: € 60,- Inclusief lunch.
- Machine quilten voor beginners. Het, dit seizoen, laatste optreden van Babette van Hattem. Woensdag 23 november, tijd 10.00-16.00 uur. Een succes-workshop, want de eerste sessie liep gelijk vol. Prijs: € 60,- inclusief lunch.

Meer weten over het werk van Babette van Hattem? Surft u naar: quiltstudiobabette.com     Nog beter is het misschien om een keer naar de winkel te komen. Op de eerste etage hangen de drie genoemde objecten tentoongesteld. Wel zo leuk om te zien wat u zelf gaat maken.

Inschrijven via de website of door een mailtje te sturen naar: info@desampler.nl
WORKSHOPS en CURSUSSEN 1E HELFT 2017
Natuurlijk zijn we ook al bezig met het programma voor de eerste helft van 2017. En reken maar dat we ook hier weer met een prachtig programma komen. De eerste workshops staan al op de agenda en ja, daar wordt ook al op ingeschreven. Wilt u ook vooruitlopen? Doe het dan nu, dan is uw plaats verzekerd! 

- Dieren in het wild. Deze workshop van Mara Brands is iets heel aparts. Het gaat om een dierenprint naar keuze, waar een rand omheen gezet wordt en waarin de achtergrond doorloopt. Zo wordt de “foto” groter en vierkant gemaakt. De dieren krijgen als het ware meer uitzicht. Een prachtig project waarbij u kunt kiezen uit acht prints. De stof voor de rand krijgt u erbij. Misschien is uw werk aan het eind van de dag nog niet helemaal klaar, maar u weet dan wel hoe je die verder af moet maken.
Datum: zaterdag 4 februari, tijd: 11.00 - 16.00 uur. De prijs houden we betaalbaar: € 45,- Inclusief lunch.

- Quilten voor beginners (zaterdag).
Zes lessen, gegeven door Tineke Rutte, dienen als prima basis voor uw toekomstige hobby. We starten op zaterdag 23 januari van 13.00 - 15.00 uur. Wilt u erbij zijn? Schrijf u dan nu in, want zoals elk half jaar loopt deze cursus snel vol. Kosten voor zes lessen: € 90,- 

- Experiment 2
Het logische vervolg op de meer dan succesvolle workshops Experiment 1 van Wil Fritsma, dit seizoen. We plannen gelijk maar twee workshops in en wel één op twee zaterdagen en één op twee zondagen. 

Data zaterdag: 11 februari en 22 april van 10.00 - 16.00 uur
Data zondag: 12 maart en 9 april, ook van 10.00 - 16.00 uur

Let op! De kosten voor Experiment 2 bedragen per workshop € 75,- In totaal dus € 150,- 

Wat u allemaal precies gaat doen staat op onze website vermeld. Zie de rubriek Nieuws en Agenda. U kunt daar ook alvast inschrijven.

Meer weten over Wil Fritsma? Bezoek haar website: http://www.wilfritsma.nl
MODERN

DRIE NIEUWE WORKSHOPS MET MARJON HOFTIJZER

Ja, we halen echt de top van creatief Nederland in huis! Kijk maar eens in de fotokolom. Daar ziet u een drietal eigen ontwerpen van Marjon Hoftijzer. Deze technieken komt zij u aanleren. Nu al inschrijven lijkt ons gewenst, want we zien de 'hoos' al komen.

- Scheve huisjes. Een fantastische workshop op dinsdag 21 februari van 10.30 - 16.30 uur. Kosten: € 70,- inclusief lunch.
- Textielcollage waxpapier. Totaal iets anders, maar hoogst creatief. Zeg eerlijk: prachtig toch? Deze workshop staat gepland op vrijdag 14 april van 10.00 -16.00 uur. Kosten: € 70,- Inclusief lunch.
- Werken met Tyvek. Onbekend? Vanaf nu niet meer, want dit is Kunst met een grote K. U kunt erbij zijn op zaterdag 8 april van 10.00 - 16.00 uur. Kosten: € 70.- Inclusief lunch.


Meer weten over Marjon Hoftijzer? Bezoek haar website: www.marjonhoftijzer-boer.nl/home
Nieuwe stoffen
Zoals gebruikelijk weer een kleine collage van nieuwe stoffen. Het zou veel te ver gaan om u hier alles te laten zien, want daar ontbreekt simpelweg de ruimte voor. We geven u een paar 'highlights'.

- Jan Patek, Janet Clare en Moda basics. Heerlijke stoffen die het oog doen strelen.

- Quilting treasures van Adlico. Zo zacht als de herfst (als die zacht wordt, tenminste)

Ook nieuw in het assortiment: Patroon met Malletjes
Ontwikkeld en uitgebracht door Ingrid van der Harst (Supergoof): drie prachtige patronen met plastic malletjes die uw werk een stuk makkelijker maken. In drie varianten: sterretje, vingerhoedje en klosje. Vanaf € 16,50 per pakket.

 
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Herfst is altijd een van mijn favoriete seizoenen. De vele kleuren in het bos, de paddestoelen, het wat onstuimige weer, ik geniet ervan. Waar ik ook van geniet is mijn winkel. We bestaan nu net iets meer dan twee jaar en in die periode hebben we het aanbod van stoffen behoorlijk kunnen uitbreiden. Datzelfde geldt voor het aantal workshops en cursussen die we per half jaar initiëren. Veruit de meeste worden snel volgeboekt en bij een enkele organiseren we zelfs een tweede (ingelaste) sessie. Maar dan? Met uw goedvinden word ik nu even serieus, want wanneer ik vooruit denk dan moet ik, net zoals elke ondernemer, afgaan op uw wensen. Marketing heet dat. En daarmee komt de aap uit de mouw. Immers, ik kan wel een hoop zelf bedenken, maar eigenlijk hoor ik ook graag van u wat u wilt. Meestal doen bedrijven dat met een enquête, maar ik kan het u natuurlijk ook gewoon hier vragen. Vandaar is mijn verzoek om mij eens te laten weten welke soort of welke categorie stoffen u bijvoorbeeld graag in de winkel wil zien. Heeft u voorts misschien ideeën over workshops of cursussen die u wilt volgen. Verwacht u meer keus in pakketjes, losse patronen of materialen? 
Het zijn allemaal vragen die mij bezighouden en waarop ik geen direct antwoord heb en waar u mij bij kunt helpen. Kortom, concreet vraag ik u mij te mailen als u ideeën, suggesties of wat dan ook heeft. U kunt het mij laten weten via het mailadres: tamara@desampler.nl Dat hoeft overigens niet voor niets, want iedere mail zal ik belonen met een leuke attentie. Kortom, zet uw gedachten eens op de mail. Ik hoor het graag.

Dank u wel voor uw reactie.
Tot de volgende blog!   

                                   
                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.