Copy
Editie 15.11.2016
View this email in your browser
Langere avonden, goed besteed.

Herfst laat zich gelden. Ook bij u? 

Openingstijden
 
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten


Telefoon: 023-53 400 79

Contact en inschrijving:
 
info@desampler.nl
 
Voor Facebook of de website klikt u onderaan op een van de twee icoontjes.
Alle genoemde data, prijzen en gegevens vermelden wij onder voorbehoud van typefouten en/of overige wijzigingen.

 

Cadeaubon: altijd goed!


Certificaat
 
De DIDO


Scheve huisjes
 

Textiel collage waxpapier


Werken met Tyvek


Experiment 2


Tot in de Puntjes


Easy piecing


Tile


Hundertwasser


Ronde Bargello


Glas in loodKerststof


Past & present By Ellie's quiltplace

Makower: net binnen


Makower: net binnen


Uilpakket


Uw eigen FOEP

 
Beste quiltsters,

Het is volop herfst en dat is maar goed ook. Tijd om met regelmaat op de bank (of waar dan ook) met een quilt bezig te zijn. Wij zijn er klaar voor en hebben precies die stoffen in huis waar u op zit te wachten. Tegelijk moet (nou ja, moet...) u eens op onze site kijken naar de nieuwe cursussen en workshops die we regelmatig met nieuwe items aanvullen. Ja, ja, u ziet het goed: voor 2017 hebben we al meer dan een dozijn nieuwe sessies op het programma staan.
Wedden dat er ook iets voor u bij is?

CADEAUBON
De meesten van u weten het natuurlijk, maar nu de Sint weer in het land is, kan een herinnering geen kwaad. Voor wie geen cadeautje kan bedenken, heeft de Sampler Cadeaubonnen tegen iedere waarde. U krijgt ze feestelijk ingepakt en ze zijn onbeperkt geldig. Makkelijk aan te schaffen en altijd welkom!
NIEUW: CERTIFICAAT
De Sampler heeft weer iets nieuws. Doet u mee aan een cursus of een workshop dan sluit u af met het verkrijgen van een 'Certificaat van Deelname'. Inmiddels zijn de eerste certificaten al uitgereikt (u heeft dat op Facebook al kunnen zien) en het bleek een schot in de roos. Menig deelneemster ziet haar maatschappelijke carrière met sprongen toenemen, want een Sampler certificaat staat garant voor kennis en kunde. Ook gecertificeerd worden? Schrijf u dan in op een van de nieuwe cursussen of workshops. 
NIEUW: DE DIDO
Dat is leuk! Raak nooit meer uw schaartje of wat dan ook kwijt want met de DIDO valt het gelijk op. De DIDO is een enorm leuk hebbedingetje voor elke quiltster. Bovendien is de DIDO gepersonaliseerd, ofwel op naam gemaakt. De Dido kunt u bestellen door een mailtje te sturen naar info@desampler.nl onder opgave van uw initialen. Vermeld ook uw keuze voor een strijkboutje, naaimachientje, schaartje, quiltlapje of klosje. Met een paar dagen kunt u de DIDO in de winkel afhalen of sturen wij u die toe. De DIDO kost € 4,95 plus eventuele verzendkosten. Leuk voor de Sint of onder de kerstboom, toch?.
WORKSHOPS 2016 VOLGEBOEKT
Voor de ruim twintig georganiseerde cursussen en workshops in de tweede helft van 2016 bestond grote tot zeer grote belangstelling. Praktisch alle sessies werden vrij snel volgeboekt en dus bleef er weinig over wanneer u toch uw creativiteit kwijt wilde. Niet getreurd echter, want voor de eerste helft van 2017 hebben we ook al een prachtig programma samengesteld. Misschien nu al een goed voornemen maken? Zie verderop.
MASTERCLASS
Met medewerking van een van onze toeleveranciers, Rhinetex te Andelst, geeft Desiree Langenhorst op vrijdag 2 juni 2017 van 10.00 - 12.00 uur een twee uur durende Masterclass. Ze vertelt u alles en méér over Aurifill-garens. We weten het, het is nog ver weg, maar wanneer u hier bij wil zijn dan is reserveren nu al gewenst. We verwachten namelijk grote toeloop, want het is GRATIS en bovendien krijgt u nog een leuke goody bag mee. Ook gratis! Zeg eerlijk, Hollandser kan het toch niet?
WORKSHOPS EN CURSUSSEN 2017
In 2017 zijn we er weer in geslaagd om een heel apart programma neer te zetten. Een aantal van die workshops hebben we al in de vorige Nieuwsbrief genoemd, maar er zijn er in de tussentijd ook een heleboel bijgekomen. Het is allemaal veel te veel om hier te noemen en daarom verwijzen wij u liever naar onze website: Nieuws en Agenda. Neem daar eens uitgebreid een kijkje en u zal zien dat er weer hele speciale sessies te beleven zijn. Hoe dan ook, in het kort kunt u onderstaand kennismaken met de navolgende docentes en technieken.

- Quilten voor beginners (zaterdag).
Zes lessen, gegeven door Tineke Rutte, dienen als prima basis voor uw toekomstige hobby. We starten op zaterdag 21 januari van 13.00 - 15.00 uur. Kosten voor zes lessen: € 90,- 

- Quilten voor gevorderden (dinsdag)
Zes lessen door Maria van Zijderveld.
Start: 7 maart. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Docente: Maria van Zijderveld. Kosten € 90.-


- Dieren in het wild.
Workshop van Mara Brands. Datum: zaterdag       4 februari 2017. Tijd: 11.00 - 16.00 uur. Prijs:         € 45,- Inclusief lunch. Zie de beschrijving op de website. Heel apart! Voor een foto zie onze website.

- Scheve Huisjes
Workshop van Marjon Hoftijzer. Datum: dinsdag  21 februari  Tijd: 10.30 - 16.30 uur. Prijs: € 70,-        inclusief lunch. Maximaal 10 deelneemsters!

- Textielcollage Waxpapier
Workshop door Marjon Hoftijzer. Weer zo'n pareltje van Marjon! Datum: vrijdag 14 april. Tijd: 10.30 - 16.30 uur.  Prijs: € 70,-  Ook hier maximaal 10 deelneemsters!

- Workshop Werken met Tyvek
Workshop door Marjon Hoftijzer. Creativiteit ten top! Datum: zaterdag 8 april. Tijd: 10.00 - 16.00 uur Prijs: € 70,-  Maximaal 10 deelneemsters!

- Workshop Experiment 2 (zaterdag)
Na het overweldigende succes van Experiment 1 van Wil Fritsma, volgt nu Experiment 2. Velen hebben al hun plek gereserveerd, maar als u heel snel bent kunt er nog bij. 
Data zaterdag: 11 februari en 22 april van 10.00 - 16.00 uur
. Kosten: € 150.- (Twee dagen les dus) Maximaal 10 deelneemsters.

- Workshop Experiment 2 (zondag)
 Hier hetzelfde als bij de zaterdag editie: snel handelen is vereist! Data zondag: 12 maart en 9 april, ook van 10.00 - 16.00 uur. Kosten: € 150.- (Twee dagen les dus) Maximaal 10 deelneemsters.
 
Meer weten over Wil Fritsma? Bezoek haar website: http://www.wilfritsma.nl

- Cursus Tot in de Puntjes
Irma van Schijndel leert u uiterste precisie in foundation piecing in drie lessen. Data: woensdag 15 februari, 8 maart en 29 maart. Tijd: 10.00 - 12.00 uur Kosten: € 60.- Maximaal 10 deelneemsters.

- Workshop Easy piecing
De perfecte workshop tussen de beginnerscursus en de cursus gevorderden in. Al eerder had u deze workshop bij de Sampler kunnen volgen, maar deze sessie liep snel vol. U heeft nu een tweede kans op dinsdag 7 februari van 10.00 - 15.00 uur. Docente: Maria van Zijderveld. Kosten: € 50,- 

- Workshop Tile
Ook Tile gaat in de herhaling op vrijdag 31 maart van 10.00 - 15.00 uur. Docente: Maria van Zijderveld. Kosten: € 50.- Op de website staat wat u ervan moet weten.

- Cursus Hundertwasser
Spraakmakend creatief! Anke Margré laat u kennismaken met een wel heel aparte quilttechniek. Voor deze workshop gebruikt u het liefst uw eigen naaimachine, maar voor € 2,50 een Sampler machine huren kan ook. Er zijn er zes. Wel even apart reserveren a.u.b.!  Datum en tijd: dinsdag 28 februari, 28 maart en 25 april.
Kosten: € 50,-


- Workshop Ronde Bargello
Jobina de Boer eindelijk terug bij de Sampler! Zij geeft op 23 februari van 10.00 - 15.30 uur de bekende 'ronde bargello' techniek. Kosten € 47,50 Meer info? Kijk op onze website.

- Workshop Glas in lood
Nee, geen echt glas in lood, maar quilt-glas in lood. U kunt naar eigen smaak en inzicht zelf een pracht-object creëren. Docente: Jobina de Boer. Datum: zaterdag 11 maart van 10.00 - 15.30 uur. Kosten: € 47,50
 
Voor beschrijving van bovengenoemde cursussen en workshops, maar ook voor sessies die later in 2017 plaatsvinden, verwijzen wij u graag naar onze website. 

NIEUWE STOFFEN

KERSTSTOF
Met de snelheid van het licht vloog de afgebeelde kerststof (zie fotokolom) de winkel uit. Binnen een mum van tijd moesten we helaas 'nee' verkopen. We hebben daarom alles op alles gezet om nog een aantal meters te verkrijgen en met behulp van een goede klant die toevallig toch in de USA was, hebben we weer een (zeer beperkt) aantal meters op voorraad. Kortom, wilt u deze stof alsnog in huis halen, dan is snelheid echt geboden. Kom naar de winkel of bel Tamara nú: 023-5340079.

NIEUW Past & present By Ellie's quilt place
Een collectie stoffen van een nieuwe Belgische ontwerpster. We hebben tien rollen warme, diepe tinten in een prachtige kwaliteit. Zeg niets over Belgen, want we houden van ze! 

Ook net binnen een ruime collectie stoffen van Makower. Uw kleur zit er ongetwijfeld bij. 
Let op: het lijken net uni stoffen, maar het is een heel bijzondere kwaliteit. Kenmerkend is namelijk de geweven structuur in mooie grijstonen. Ze zijn vaak moeilijk te krijgen, want deze tinten zijn erg in de mode en veel gevraagd door jonge moeders die ze voor de babykamer gebruiken. 

UILPAKKET
Helemaal 'in' tegenwoordig: uilen! De Sampler haakt op die trend in en heeft een aantrekkelijk totaalpakket samengesteld. U krijgt de beschrijving plus de benodigde stof voor slechts € 39,95 
Kijk, dat is weer zo'n leuk cadeau-idee voor Sinterklaasavond. 

FOEP EN HET VOGELHOEDJE
De workhop Foep was een van de grote successen die de Sampler dit jaar mocht organiseren. Het was dan ook een aandoenlijk onderwerp met een heel lief resultaat. We zijn daarom erg blij dat Ingrid van der Harst een Foep-pakket heeft samengesteld. Voor € 29,95 haalt u uw eigen Foep met vogeltjes in huis. 
Wedden dat het u een glimlach oplevert?
Lievvvvvv: ons kersthoekje
Achter in de winkel hebben we een apart kersthoekje ingericht. U vindt er scrap bags, pakketjes, kleine stofjes en nog veel meer. Alles op Kerstmis gericht. Wedden dat als u ervoor staat, vanzelf Jingle Bells gaat neuriën?

            
Tamara's Blog

 

Hallo mevrouw,
 
Daar ben ik weer,
Weet u nog van de vorige keer?
Misschien heeft u mij al gehoord,
Toen ik uw rust ’s nachts heb verstoord.
Ik was namelijk even op uw dak
Met een vreeslijk grote zak.
Helaas, uw schoorsteen was te smal
Dus moest ik terug, weer richting stal.
Toen heb ik Piet eens laten kijken
Wat hij eig'lijk naar beneden had moeten smijten
Het bleek een wonderschone deken
In uw jargon, een ‘quilt’ geheten
Het was een heel mooi exemplaar
Afgewerkt, dus kant en klaar.
Nu heeft u pech
Want het ding is weg.
Ligt nu op Amigo’s brede rug
En komt dus never nooit meer terug.
Kortom, wilt u zelf een nieuwe maken?
Dan weet ik een adres ter zake
Ze hebben veel op dit gebied:
(Tenminste, dat zei quiltjes-Piet)
Stoffen, naalden en patronen
Om uw hobby te bekronen.
Ga daarom eens bij Tamara langs
En u heeft een hele grote kans
Dat u zonder veel te vragen
Onmiddellijk bij haar zal slagen.
 
Dan nu tenslotte de moraal
Van dit eindeloos verhaal:
Heeft u wensen van ied’re aard,
de Sampler is altijd een bezoekje waard!
 
Sint Nicolaas

                      
                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.