Copy
Editie 15.03.2016
View this email in your browser
"Een nieuwe lente, een nieuw geluid" (Gorter)

Lentekriebels kriebelen. Vast ook bij u. 

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten

     
       info@desampler.nl
Paaspakketje


Threadpainting


Threadpainting


Feathered Star


Russische bloemenpracht


Jaren '30 Lentestoffen


Rinske Stevens stoffen


Ralsburg Road Quilts
Beste quiltsters,

Deze keer brengen wij u veel nieuws over de stoffen die momenteel bijna dagelijks worden aangeleverd. We richten ons daarbij op de komende lente en dat betekent lieve, zachte en heldere kleuren. Ook hebben we een absoluut uniek patroon van Supergoof dat in Noord-Holland alléén bij de Sampler verkrijgbaar is. Het past naadloos in het komende seizoen. 
Pasen
Natuurlijk gaan we niet om Pasen heen. Wie nog tijd heeft kan nog vóór Pasen een lief Paasquiltje fabriceren. Doddige kuikentjes trippelen in het vrije veld. Poëtischer kunnen we het niet maken. Pasen nog vrolijker maken wel. Prijs: € 17,75
WORKSHOP PROGRAMMA 2016
Op onze website kunt u al zien dat de meeste workshops zijn volgeboekt. Wilt u uw lente-creativiteit kwijt? Dan zijn er toch nog twee mogelijkheden, waaronder een nieuwe workshop.

INGELAST!!!
Workshop Threadpainting.

Op donderdag 12 mei geeft Marjon Hoftijzer, u bekend van haar hoogstaande creatieve kunstwerken (Aquarel quilten, weet u nog?) de workshop Threadpainting. Tijd: 10.30 - 16.30 uur. Kijk op de site van Marjon voor alle verdere informatie: http://www.marjonhoftijzer-boer.nl
Kosten voor deze workshop: € 55,- inclusief lunch en materialen.


Feathered Star
De bekende workshop van Maria van Zijderveld. Op vrijdag 6 mei geeft zij deze prachtige techniek. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. Kosten: € 50,- inclusief lunch. 
                
Workshops 2e halfjaar 2016
De voorbereidingen voor het tweede halfjaar zijn in volle gang. Met de snelheid van het licht werd de workshop Experiment gelijk al volgeboekt. Voor de cursus Russische bloemenpracht kunt u nog wel inschrijven, zeker nu er een tweede cursus is toegevoegd. De belangstelling is echt groot, dus uw snelle reactie is gewenst.
 
Cursus Russische bloemenpracht
(EXTRA SESSIE: NU OOK 'S MIDDAGS)

Een absoluut wonderbaarlijke cursus met een resultaat dat bij iedereen die het ziet grote bewondering zal opleveren. U creëert een bloemenpracht van de eerste orde. Hoe? Dat vertelt Fanny Eikelenboom u op DRIE donderdagen en wel op 13 oktober, 27 oktober en 10 november van 10.00 - 12.00 uur of van 13.30 - 15.30 uur. Voor de gehele cursus (dus 6 uur les!) betaalt u € 60,- 

Quilten voor Beginners
Bij voldoende belangstelling starten we in september met een nieuwe cursus 'Quilten voor beginners'. Hoewel nog geen data peilen we graag uw belangstelling. Laat het weten wanneer u wilt deelnemen: info@desampler.nl Uw eventuele inschrijving is nu nog geheel vrijblijvend! 

Quilten voor Gevorderden
Logisch gevolg op bovengenoemde cursus is de cursus Quilten voor Gevorderden. Ook hier staan de data nog niet vast, maar (vrijblijvend) inschrijven is wel mogelijk. Stuur uw mail naar het bekende adres: info@desampler.nl

Just arrived: Nieuwe stoffen
Er zijn in de afgelopen weken weer heel wat nieuwe stoffen binnengekomen. Ze representeren het nieuwe seizoen: de Lente! Zachte, lieflijke tinten en prachtige patronen. We tonen u een tweetal voorbeelden: Jaren '30 lentestoffen en een deel van de Rinske Stevensstoffen. Helaas, alles laten zien zou niet gaan, daarvoor moet u toch echt naar de winkel komen.
Tijdschriften
Aan het aanbod tijdschriften Quiltmania, Simply Modern, Simply Vintage en andere extra uitgaven is nu ook Het Klossie toegevoegd. Prijs: € 9,95. We zijn blij dat onze mooie hobby steeds meer aandacht krijgt. Daarom: gefeliciteerd Klossie met het uitbrengen van dit eerste nummer!
Boek
Heeft u al een boek? Dit boek zeker niet. Het is de laatste aanwinst in onze bibliotheek. Titel: Ratsburg Road Quilts by Linda Koenig. Prachtige 'Show and Tell' stories die u zeker zullen boeien en inspireren. Prijs: € 30,- Mag in uw boekenkast niet ontbreken.

Ooievaarshuis van Ingrid van der Harst (Supergoof)

We hebben het grote voorrecht door u een absoluut uniek project te mogen aanbieden. In Noord-Holland alléén bij de Sampler verkrijgbaar!

U kent Ingrid uiteraard van haar geweldig gezellige 'show en tells' en haar leerzame workshops. Immers, zijn de namen Supergoof en Margootje zo langzamerhand niet befaamd? Welnu, Ingrid heeft een prachtig patroon ontworpen waardoor ook uw lentekriebels voelbaar worden.

Dit unieke patroon is los verkrijgbaar voor € 20,10 Gaat uw voorkeur uit naar een volledig pakket, dus inclusief stof dan kost het geheel € 119,95. 

In het eerste nummer van 'Het Klossie' staat dit ontwerp ruim beschreven. En terecht!
 
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Nu eens even geen kijkje in mijn persoonlijk leven, maar eerder een verrassing die mij afgelopen week overkwam. Een heel normale dag leek het te worden. Gaat ineens de deur open en wie komen daar binnen? Ik mag wel zeggen mijn, inmiddels, quiltvriendin: Ingrid van der Harst. U kent haar als Supergoof. In haar gevolg stapte haar man en troeteldier Margootje binnen. Wat een verrassing! "Tja", zei Ingrid's man, "Ingrid heeft iets leuks en we wilden je het graag laten zien. Dus, in de auto gestapt en in anderhalf uur 'even' naar Haarlem gereden." Met trots ontvouwde Ingrid haar nieuwste creatie: het Ooievaarshuis. U heeft er hierboven al alles over gelezen. Wat ik ermee wil zeggen? Heel simpel: soms telt een dag een pareltje en echt, dit was er zo een.

En nu ik het toch over pareltjes heb, laat ik graag ook mijn laatste creatie zien. Het is een combinatie van quiltblokken die met By Claire garens aan elkaar gehaakt zijn. Hoe ik dat gedaan heb? Nou, om eerlijk te zijn deed ik dat met een beetje hulp van mijn andere quiltvriendin Fanny Eikelenboom. Bijna een hele middag kreeg ik bij mij thuis les in dit soort werk. Nu kan ik het gelukkig ook! Dank je wel Fanny, je bent een echte haak-ster!                                     

 
                                                         


Tot de volgende blog!


                 
                                    
                            
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.