Copy
Editie 14.02.2016
View this email in your browser
Verandering wordt merkbaar

NIEUW: Experimentele technieken  

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten
Aquarel quiltenFeathered Star


Machine quiltenVeren uit vrije handTrapunto


Liberty Claude Monet


Experiment


Russische bloemenpracht
 


Boeken boeken boekenWyndham


Messenslijper
Beste quiltsters,

Het was misschien even wachten op deze Nieuwsbrief, maar nu is het zover dat we weer genoeg nieuws hebben om u weer van alles en nog wat op de hoogte te stellen. Nee, we hebben niet stilgezeten, maar het juist erg druk gehad met de workshops en het inkopen van nieuwe stoffen. We geven u in deze Nieuwsbrief alvast graag een voorproefje. 
WORKSHOP PROGRAMMA 2016
Zoals gebruikelijk liep het workshop programma weer heel snel vol. We zijn heel blij met uw enthousiaste deelname, want het betekent dat quilten nog steeds heel populair is. Niet alleen de oudere jongeren, maar ook jongere jongeren zien we steeds meer in de winkel. Niet alleen voor wat betreft de traditionele technieken, maar ook moderne varianten zijn erg in trek. We zitten dus goed in ons workshopaanbod!

Welke workshops bieden nú nog plek?

Aquarel quilten
Op woensdag 24 februari komt Marjon Hoftijzer een tweede workshop 'Aquarel quilten' geven. Tijd: 10.30 - 16.30 uur. Kosten: € 60,- inclusief lunch. Meer weten? Neem een kijkje op de website van Marjon: http://www.marjonhoftijzer-boer.nl Wat zij u leert is echt prachtig!

Feathered Star
Ook Maria van Zijderveld staat weer ingepland met haar bekende workshop Feathered Star. Op vrijdag 15 april geeft zij deze prachtige techniek. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. Kosten: € 50,- inclusief lunch. 
              
    Vier workshops van Babette van Hattem                 Zie ook: www.quiltstudiobabette.com

Machine quilten voor beginners
Op donderdag 10 maart komt Babette van Hattem naar de Sampler voor een herhaling van een van de meest succesvolle workshops van vorig jaar. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten € 60,- inclusief lunch. 

Veren uit vrije hand 1
'Veren uit vrije hand 1' is een prachtige beginners-workshop die eerdere deelneemsters veel inspiratie gaf. Bekijk de foto's maar die wij eerder al op Facebook publiceerden. Dit dient u te weten als u wilt deelnemen: Dag: dinsdag 15 maart. Tijd: 10.00 -16.00 uur. Kosten: € 60,- inclusief lunch.

Veren uit vrije hand 2
We gaan een stapje verder, ietwat ingewikkelder, iets voor de meer ervaren quiltsters. 'Veren uit vrije hand 2' is het logische vervolg op 'Veren uit vrije hand 1'. Dag: woensdag 16 maart, tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten: € 60,- inclusief lunch. Deze workshop is bijna volgeboekt, dus wie het eerst komt...

Trapunto
Voor wat betreft de uitleg van Trapunto verwijzen wij u naar de vorige Nieuwsbrief (te lezen op onze website: Nieuws en Agenda). Nu laten we u weten dat u zich hiervoor nog kunt inschrijven. Trapunto is een zeer uitdagende workshop waarmee u uw toekomstige quilts meer speciale accenten kan geven. Niveau: makkelijk. Dag: zaterdag 12 maart. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten: 60,-* inclusief lunch. 

* Let op!
Voor deze workshop heeft u een stoffenpakket nodig dat bestaat uit een wateroplosbaar garen, stoffen en 2 x tussenvulling. Deze materialen worden voor u op maat gesneden en meegenomen! Extra kosten hiervoor: € 28,50.


         
         Workshops 2e halfjaar 2016

De voorbereidingen voor het tweede halfjaar zijn in volle gang. Zowel een workshop als een cursus staan nu al definitief gepland. Hoewel nog een tijdje te gaan, kunt u er al voor inschrijven.

Workshop Experiment 1
In de workshop ‘Experiment 1’ leert u verschillende technieken, onder andere echo quilting, meerlagen applicatie, het gebruik van verschillende steken als quiltsteek, naaien met de tweelingnaald, gelaagde technieken en het gebruik van watersolubles. Elke techniek wordt op een apart blok (sandwich) verwerkt en direct gequilt. Het is daarom van belang, de blokken met een speciale methode te verbinden.

Deze unieke workshop bestaat uit TWEE sessies die onverbrekelijk met elkaar verbonden zijn. Data: zaterdag 1 oktober en zaterdag 5 november. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Docente: Wil Fritsma. Kosten (inclusief uitgebreide lunch): € 75.- per sessie. Meer informatie over deze en andere fabelachtige technieken van Wil vindt u op haar site: www.wilfritsma.nl  
 
Cursus Russische bloemenpracht
Een absoluut wonderbaarlijke cursus met een resultaat dat grote bewondering zal opleveren. U creëert een bloemenpracht van de eerste orde. Hoe? Dat vertelt Fanny Eikelenboom u op DRIE donderdagen en wel op 13 oktober, 27 oktober en 10 november van 10.00 - 12.00 uur. Voor de gehele cursus (dus 6 uur les!) betaalt u € 60,- (Overigens, uit zeer onbetrouwbare bron hebben we vernomen dat ook de vrouw van president Poetin belangstelling heeft om deze cursus te volgen. Het wachten is op haar inschrijving)
 
Wilt u inschrijven op een van de      bovengenoemde workshops of cursus?       Stuur uw mail naar: info@desampler.nl
 
365 dagen Challenge
Bent u ook creatief bezig met de 365 dagen Challenge? Speciaal voor u organiseren we vier kwartaalbijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen. Deze bijeenkomsten zijn kosteloos en dus vrij toegankelijk. Puur bedoeld om ervaring, tips en trics uit te wisselen. De data die u kunt noteren zijn: dinsdag 1 maart, dinsdag 14 juni, dinsdag 13 september en dinsdag 13 december 2016. Tijd: 10.00 - 12.00 uur Wel vragen wij om u even aan te melden op: info@desampler.nl 
Boeken
We hebben de bibliotheek boeken onlangs behoorlijk uitgebreid met nieuwe titels en prachtige inhoud. Heel veel foto's en patronen moeten u toch zeker inspireren om zelf aan de slag te gaan. Kom gewoon eens snuffelen en bladeren in de boeken van Kay Triplett, Willyne Hammerstein, Carolyne Konig, Kay England, Michelle Yeo of Brigitte Gibling. Wedden dat er iets voor u bij is?

Nieuwe stoffen
Er zijn in de afgelopen weken weer heel wat nieuwe stoffen binnengekomen. Een beetje sprakeloos zijn we zelf van de Liberty Moda collectie Claude Monet. Maar liefst 17 rollen stof kunt u in de winkel komen bewonderen. U kent Monet toch? Vele werken van deze impressionistische Franse schilder kunt u in het Musée d'Orsay in Parijs bewonderen. U kunt ze nu zelf in huis halen tegen een iets lagere prijs dan een echte Monet. Haha.

Ook binnen zijn prachtige Wyndham stoffen. Traditioneel, maar absoluut anno 2016. We hebben een diversiteit aan patronen waar u alle kanten mee uitkan.
Messenslijper
Snijmessen zijn niet goedkoop. U weet dat als geen ander. Een nieuw rolmes kost al gauw
€ 7,90. Daarom hebben we een beduidend goedkoper alternatief: een uiterst handig apparaat waarmee u uw bot geraakte rolmessen snel weer de nodige scherpte kan geven. 
Klanten die dit slijpertje al gebruiken zijn er erg enthousiast over. Kosten: € 37,50. Ziet u dat u met de aanschaf van vijf nieuwe messen dit geld er al snel uit hebt?
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Nu ik het zojuist toch over de schilder Monet had wil ik daar graag even op voortborduren. Want, Monet is nou precies een van mijn favorieten. Eigenlijk vind ik de gehele impressionistische school prachtig. Monet, Manet, Renoir, Pissarro, Degas en Cézanne, ik kan uren naar hun schilderijen kijken. Het Musée d'Orsay in Parijs sla ik dan ook nooit over wanneer ik in de Franse hoofdstad ben. Trouwens, u weet vast wel dat de schilderijen van deze impressionisten zich uitstekend lenen om er prachtige quilts van te maken. Google bijvoorbeeld maar eens op 'Monet quilts' (of een van de andere namen) en u krijgt een scala van prachtige werkstukken.

Wat dichterbij ben ik een paar maanden geleden ook naar de Rembrandt tentoonstelling in het Rijksmuseum geweest. Fantastisch! En nu heeft Frank inmiddels kaarten gekocht voor de Jheronimus Bosch tentoonstelling in Den Bosch. Weer zoiets dat je maar 1 keer in je leven kan meemaken. Waar ik nog wel over twijfel is de Bowie expositie in Groningen. Is er iemand van u geweest? Dan zou ik graag van u willen weten of het de moeite waard is om naar het hoge noorden af te reizen. U mag mij mailen op tamara@desampler.nl

Overigens, de smaak van Frank loopt aardig parallel met die van mij, maar Frank heeft daarnaast toch ook een eigen voorkeur die vooral moderne kunst omvat. De Spaanse schilder Miro is een van zijn favorieten en in eigen land dweept hij met Armando en Anton Heyboer, maar de absolute topfavoriet van Frank is de Amerikaan Mark Rothko. 

Jammer overigens dat de meeste van deze kunstenaars letterlijk onbetaalbaar zijn. Hoewel...Frank heeft toch echt een echte Heyboer boven zijn bureau hangen. Nu nog een echte Monet voor mij....De moraal? Nog even doorsparen Tamara!!


                                     


Tot de volgende blog!


                 
                                    
                            
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.