Copy
Editie 04.08.2016
View this email in your browser
Vakantie!

Maak het hoofd maar leeg!

    Openingstijden
 
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.30 
Zaterdag: 10.00-17.00 
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten


Let op! Afwijkende tijden.

Van 14 t/m 31 augustus is de winkel geopend, echter alleen op dinsdag 16, vrijdag 19, zaterdag 20, dinsdag 23, vrijdag 26 en zaterdag 27 augustus. 

Op de woensdagen en donderdagen is de winkel dus gesloten, zo ook op dinsdag 30 en woensdag 31 augustus.


Vanaf donderdag 1 september gelden weer de gebruikelijke openingstijden zoals bovenaan vermeld. En niet vergeten...uiteraard is er die dag van 
10.00 -12.00 de bekende  inloop-bee. 
 

Contact en inschrijving:
info@desampler.nl

Voor Facebook of de website klikt onderaan op een van de twee icoontjes.

Omkeerbare Tas 


Ballet with Kaffe Fasset


Workshop vliegerquilt 


Pakket kerststerren


Prachtige kerstpatronen


Kom gauw voor blauw


Achtergrondstof
 

Drukte op Open dag 2015


Barista kofie
Beste quiltsters,

Dit is de laatste Nieuwsbrief voor onze vakantie. Dat wil zeggen dat wij, Tamara en Frank, van 14 t/m 31 augustus afwezig zijn. Is de winkel dan gesloten? Het antwoord is: gedeeltelijk. De winkel blijft  op twee dinsdagen, twee vrijdagen en twee zaterdagen geopend. Tineke Rutte is dan onze perfecte vervangster. Zie voor precieze dagen de kolom hiernaast.
Wedstrijd omkeerbare tas.
De eerste inzendingen van onze competitie 'Omkeerbare tas' zijn inmiddels binnen. U kent de opdracht: 

“Maak een zo creatief mogelijk omkeerbare tas en win één van de drie beschikbaar gestelde prijzen”.

Wilt u meedoen? Lees de beschrijving op onze site (link: Blogs en meer) en weet dat het u niets kost want alles is geheel gratis. Er zijn drie mooie prijzen te winnen voor de meest creatieve uitvoeringen: 1e prijs: cadeaubon van € 30,-, 2e prijs: cadeaubon van € 20,-, derde prijs: cadeaubon van € 10,- De moeite van een avondje prutsen (nou ja...) waard, toch?
 
U heeft nog een maand de tijd, want de uiterste inleverdatum is 3 september.
WORKSHOPS en CURSUSSEN 2E HELFT 2016
Veel workshops en cursussen lopen gestaag vol. Wilt u zich nog inschrijven dan kan dat bij:

- Cursus appliqueren: nog twee plaatsen vrij
- Cursus Quilten beginners: nog twee plaatsen vrij

- Cursus quilten gevorderden (dinsdag): nog drie plaatsen vrij
- Cursus quilten gevorderden (zaterdag): nog twee plaatsen vrij
- Workshop Broderie perse: nog slechts één plek vrij.
- Workshop Landschap: nog vier plekken vrij. 
- Workshop Echo's en rasters: Babette van Hattem op haar best. Nu kunt u nog inschrijven!
- Workshop Trapunto + lezing: Babette van Hattem leert u quilten op z'n Italiaans. Een uitdaging!
- Workshop Machine quilten voor beginners: nog drie plekken vrij

- Workshop Ramen lappen 1: nog één plek vrij
- Workshop Ramen lappen 2: Supergoof komt wegens enorm succes voor een tweede sessie. U kunt inschrijven
- Workshop Vliegerquilt: Babette van Hattem neemt u mee naar grote hoogten. (Zie foto)

Op de website vindt u altijd de actuele stand van zaken, de data, de tijden en verdere informatie.
Wilt u aan een van bovenstaande sessies deelnemen, maar weet u het nog niet zeker of u die datum wel kan? Schrijf u dan 'onder voorbehoud' in. Ongeveer zes weken voor de betreffende datum benaderen wij u voor een definitief ja of nee. Gewoon inschrijven dus!
WORKSHOPS en CURSUSSEN 1E HELFT 2017
Inderdaad, het is pas augustus, maar wij denken graag vooruit. Vandaar dat er al twee workshops staan gepland voor begin 2017. Het zijn niet de minste docentes die wij ontvangen. Kijk maar.

- Workshop Dieren quilten. Docente Mara Brands geeft op zaterdag 4 februari een geheel 'eigen stijl' workshop waarin dieren een centrale rol spelen. Ze doceert zo exclusief dat wij zelfs de stoffen die ze gebruikt niet in voorraad hebben. Een absoluut unicum dus. Met enige tijd zullen we alle verdere informatie hierover publiceren.

- Workshop Ballet with Kaffe Fasset
Als we toch met superlatieven bezig zijn dan is de workshop 'Ballet with KF' van Willyne Hammerstein er zeker ook een. Noteer alvast de datum: zaterdag 28 januari. Die dag combineren we twee grootheden die u zelden of nooit aantreft. Nadere informatie volgt, maar een foto van dit prachtproject dat u ook kunt gaan maken, laten we u nu al graag zien. Zie de fotokolom.
BOM
Al heel veel deelneemsters gingen u vóór, maar u kunt zich nog gewoon aanmelden voor het Blok of the Month van Susan Smith. Start: september 2016.  "The Rowdy Flat library Quilt" is de titel. Hoe werkt het? Gedurende 10 maanden krijgt u elke maand een patroon toegestuurd. Na die periode kunt u al die delen tot een prachtige quilt samenvoegen. Thema van het geheel: de natuur. U maakt vijf applicatie- en vier patchworkblokken met vazen, bloemen, vogels en vlinders. Het uiteindelijke formaat zal een prachtige quilt van ca. 75 inch opleveren.
De kosten zijn meer dan redelijk: per maand slechts € 9,50 plus € 2,50 aan portokosten. Opgeven doet u via info@desampler.nl


BOM Bee
Hoe leuk is het om als deelneemster aan het BOM project een enkele keer bij elkaar te komen, ervaring uit te wisselen, elkaar tips en trics te geven, te vergelijken en de voortgang te bespreken. Welnu, dat kan. Op verschillende data organiseren wij 1x per maand een BOM bee en wel op de navolgende woensdagen van 10.00 - 12.00 uur: woensdag 28 september, 26 oktober, 30 november, 21 december, 25 januari, 22 februari, 22 maart, 26 april, 24 mei, 28 juni en als laatste 19 juli. Uiteraard krijgen de deelneemsters hier nog apart bericht van.
Nieuwe stoffen
In de fotokolom treft u een keur aan van nieuw binnengekomen stoffen. En dat zijn er heel wat! Volgt u ons op Facebook dan heeft u al een voorproefje gehad. Is dat niet het geval dan wordt u vast blij van de blauwtjes, de kerststerren en andere kerststoffen. (jaja, je moet vooruitdenken!)
Tenslotte laten we u graag nog een heel aparte achtergrondstof zien en wel voor het geval dat u op uw top uitgekeken bent. De oplossing: draai de quilt maar om en ga de krant lezen....

OPEN DAG

zaterdag 10 september 

Het programma voor de Open dag is rond!. En hoe!  Er is een haast overladen programma, met voor ieder wat wils. Het zal dan ook weer een drukte van belang worden.  Het gehele draaiboek kunt u met een paar dagen terugvinden op onze website, zie de link 'Blogs en meer'. Een paar hoogtepunten willen we u nu alvast laten weten. Uiteraard zijn er aanbiedingen, zo ook een aantal mini-workshops en demonstraties. Ook Simone Soedidee is weer aanwezig met haar borduurwerken en de firma Los met de laatste ontwikkelingen op het gebied van naaimachines. Heel apart is de stand met armbandcreaties en bent u liefhebster van poppenhuizen dan is er een stand met outlet-miniaturen.
 
WERELDKAMPIOEN 
Het geheel wordt opgeluisterd door Mikel Ekman, voormalig wereldkampioen (!) barista. Hij tovert u heerlijke koffie op de meest verrassende manieren.
Kortom, maak kennis met deze vakman en geniet van zijn meest uitzonderlijke koffie-creaties!
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Even rust, even niks. We gaan naar Slovenië dit jaar. Meestal is de bestemming 'la douce France', maar aangezien de dochter van Frank in Slovenië een huis heeft gekocht, gaan we nu daar eens kijken. We verblijven in de buurt van Bled, vlakbij een natuurgebied en een groot meer. Het schijnt er prachtig te zijn. Er is echter wel een nadeel: we mochten alleen haar huis bewonen op voorwaarde dat we ook het gras gingen maaien. Zullen we (lees Frank) maar doen dan, toch?

Tja, en wat neem je dan mee op vakantie? U raadt het al: naast wat boeken, uiteraard ook een voorraad lapjes, naaispullen en verder alles wat ik nodig heb om lekker te quilten. Het zijn nu eenmaal twee van mijn hobby's waar ik uitstekend mijn hoofd mee kan leegmaken. 

Voor wat betreft de winkel laat ik deze met een gerust hart over aan Tineke Rutte. In de kolom hierboven ziet u dat zij er op de dinsdagen, de vrijdagen en de zaterdagen is, met uitzondering van dinsdag 30 augustus en woensdag 31 augustus. Hoe dan ook, u hoeft dus nooit om iets verlegen te zitten. 

Afsluitend wens ik u een hele mooie maand augustus. Gaat u nog weg dan wens ik u tevens heel veel plezier. Wees voorzichtig allemaal!


Tot de volgende blog!            
                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.