Copy
Editie 04.09.2016
View this email in your browser
We zijn er weer!!

Zaterdag 10 september: open dag!

Openingstijden
 
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten

 

Contact en inschrijving:
info@desampler.nl

Voor Facebook of de website klikt u onderaan op een van de twee icoontjes.Ballet with KF (Irma van Schijndel)


Still of the Night


Dido's jewels


Mikael Ekman


Workshop Mara Brands


Simone Soedidee


Los NaaimachinesKlazien Zwaan (maar dan anders)


Landschapsquilt (Janna de Rover)


De eerste BOM


Ramen lappen


VliegerquiltAppliqueren


Experiment
Beste quiltsters,

Daar zijn we weer! Terug van vakantie en weer volop in bedrijf. Er komt ons een drukke tijd tegemoet met de 'Open dag', de jurering van de 'Omkeerbare tas' wedstrijd, de start van alle workshops en cursussen, de nieuwe stoffen die binnenkomen en nog veel meer. Uiteraard houden we u weer van alles op de hoogte met deze Nieuwsbrief. Ja, u kunt nog veel quiltplezier van ons verwachten!
WORKSHOPS en CURSUSSEN 2E HELFT 2016
Veel workshops en cursussen staan op het punt te beginnen. Wilt u nog deelnemen? Kijk dan op de website voor de meest actuele stand van zaken. Ook is het mogelijk om 'onder voorbehoud' in te schrijven.
Voor de aankomende periode is er nog (vaak zeer beperkt) plek bij de............


- Cursus appliqueren.
Start: dinsdag 13 september 
- Cursus quilten beginners. 
Start: dinsdag 27 september
- Cursus quilten gevorderden.
Start: dinsdag 20 september

- Cursus quilten gevorderden. 
Start: zaterdag 17 september
- Workshop Experiment. 
Wegens annulering. zaterdag 1 oktober en 5 november (is één workshop over twee data!)

- Workshop Landschap. 
Donderdag 8 december

- Workshop Echo's en rasters. 
Woensdag 16 november
- Workshop Trapunto + lezing:
Woensdag 9 november
- Workshop Machine quilten beginners:
Dinsdag 8 november

- Workshop Ramen lappen 1: 
Vrijdag 25.11
- Workshop Ramen lappen 2: 
Vrijdag 14 oktober
- Workshop Vliegerquilt: 
Donderdag 17 november

WORKSHOPS en CURSUSSEN 1E HELFT 2017
Natuurlijk zijn we ook al bezig met het programma voor de eerste helft van 2017. En reken maar dat we ook hier weer met een prachtig programma komen. De eerste twee workshops staan al op de agenda en ja, daar wordt ook al op ingeschreven. Wilt u ook vooruitlopen? Doe het dan nu, dan is uw plaats verzekerd! Meer informatie vindt u op de website.

- Workshop Dieren quilten. Docente Mara Brands geeft op zaterdag 4 februari een geheel 'eigen stijl' workshop waarin dieren een centrale rol spelen. Ze doceert zo exclusief dat zelfs wij de stoffen die ze gebruikt niet in voorraad hebben. Ze neemt ze dus zelf mee. Wordt een absoluut unicum! 

- Workshop 'Ballet with Kaffe Fasset'
Let op! Voor deze workshop zijn de eerste aanmeldingen al binnen en dus raden wij u aan snel in te schrijven! Natuurlijk is dat niet onverwacht, want we hebben echt twee grootheden in huis gehaald: Willyne Hammerstein en Kaffe Fasset. Willyne leert u 'Ballet with KF' zelf te maken. Datum: zaterdag 28 januari. Kijk op de site voor meer informatie, maar nog beter, kom naar de winkel. In de etalage treft u dit pronkstuk namelijk al aan. Dit prachtwerk is van Irma van Schijndel, die haar quilt ons tijdelijk heeft uitgeleend. Heel veel dank daarvoor!
BOM (herhaling)
U kunt zich nog steeds aanmelden voor het 'Blok of the Month' van Susan Smith. Start: deze maand!  "The Rowdy Flat library Quilt" is de titel. Hoe werkt het? Gedurende 10 maanden krijgt u elke maand een patroon toegestuurd. Na die periode kunt u al die delen tot een prachtige quilt samenvoegen. Thema van het geheel: de natuur. U maakt vijf applicatie- en vier patchworkblokken met vazen, bloemen, vogels en vlinders. Het uiteindelijke formaat zal een prachtige quilt van ca. 75 inch opleveren.
De kosten zijn meer dan redelijk: per maand slechts € 9,50 plus € 2,50 aan portokosten. Opgeven doet u via info@desampler.nl

Nieuwe stoffen
In Slovenië hebben we uilen gezien of beter gezegd gehoord, want hun schutkleuren zijn meer dan perfect. Gelukkig kunt u ze bij ons van dichtbij bekijken want Hoffman fabrics heeft zojuist een serie prachtige 'Still of the Night' patronen binnengebracht. Kortom: haal het woud maar in huis!
PROGRAMMA OPEN DAG
zaterdag 10 september
10.00 uur - 17.00 uur

Het programma voor de Open dag is een haast overladen programma. Er is voor ieder wat wils en het zal, zo verwachten we, weer een drukte van belang worden. Dit zijn de hoogtepunten:

- Mikael Ekman, u wist het al uit een vorige nieuwsbrief, is wereldkampioen barista geweest. Dat betekent dat hij u een uniek kopje koffie aanbiedt. Wat Mikael u voorschotelt is van absolute wereldklasse en alleen al een bezoekje aan de Sampler waard.
Let op: Mikael is er van 10.00 - 14.00 uur!

- Simone SoedIdee is er nu voor het tweede jaar met haar borduurpakketten. Vorig jaar bleek haar aanbod een succes en dus was het een Goed Idee om SoedIdee weer te vragen om te komen. 

- Zeker onder jongeren is het uiterst cool om eigen, unieke armbandjes en halskettingen te maken. Hoe dat gaat laat Dido's Jewels zien. Het zijn trouwens ook heel mooie geschenkjes voor uw (klein)kinderen. Wedden dat ze zoiets 'stevig vet' vinden?

- Dido's Jewels heeft trouwens meer in petto. Is uw hobby wellicht ook het maken van poppenhuizen en het inrichten met miniaturen? U vindt bij dezelfde stand een ruime collectie Outlets. Dat betekent dus uiterst scherpe prijzen waar u alleen deze zaterdag van kan profiteren.

- Ook de firma Los naaimachines uit Roelofarendsveen is er weer! Miranda laat u de allernieuwste technieken op het gebied van naaimachines zien. Wilt u het zelf proberen? Dat mag!

- Natuurlijk kunt u ook weer van alles leren tijdens een aantal demonstraties. Over de hele dag zijn er 'optredens' van
* Clazien Zwaan (Kennemer quilthuis). Zij laat u het doorquilten van de Stonefield quilt zien.
* Fanny Eikelenboom. Vertelt u alles over het gebruik van yoyo's
* Tineke Rutte. Demonstreert de lastenmethode.
* Janna de Rover. Ja, ja, we lieten u al weten dat Janna de Rover, met vele internationale exposities op haar naam, op 8 december een workshop 'Landschapsquilten' komt geven. U kunt haar ontmoeten, want ze komt ook naar de Open Dag. 


- Uitslag Omkeerbare Tas. De jury heeft heel wat hoofdbrekens doorstaan om tot een oordeel te komen en de winnaars te kiezen uit twintig inzendingen. Ja, ja, u bent méér dan goed bezig geweest, want er waren heel wat creatieve hoogstandjes bij. Om 14.00 uur worden de drie winnaars bekend gemaakt. Bent u erbij?

- Besteedt u zaterdag meer dan € 50,-? Dan krijgt u gratis een goed gevulde goody bag mee naar huis. Altijd de moeite waard, toch? (Op = op)
 
TOT SLOT: AANBIEDING VAN DE DAG
 

 
Dit alles is een prima idee om zaterdag 10 september langs te komen
           
           
U bent van harte welkom!
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Daar ben ik weer! Terug van weggeweest. Slovenië was dit jaar de bestemming. We zaten in de buurt van Bled, tegen de Oostenrijkse grens aan. Ons huis, of beter gezegd het huis van onze dochter grensde aan een prachtig natuurgebied. Uiteraard hebben we dat doorkruist, maar niet zonder slag of stoot.

Zo zag ik bijvoorbeeld op de kaart een leuke locatie die heel dichtbij lag. "Daar wil ik heen, Frank" zei ik. Frank zegt (bijna) nooit nee en dus gingen wij op pad in een vreemde, gehuurde auto. Probleem was echter dat tussen de plek waar wij waren en die leuke locatie waar we naar toe moesten een berg lag. Dat betekende een rit van twee en een half uur (hemelsbreed misschien 15 kilometer) met 51(!) haarspeldbochten.Temperatuur beneden 31 graden, boven op die berg...14 graden. Maar prachtig was het, vooral de arenden die daar rondvlogen. Machtig om te zien hoe ze, zonder een enkele 
vleugelslag, zich kilometerslang lieten meevoeren op de thermiek. 

Ook heb ik nog geroetst. Wat dat is? Wel, er is daar een ski-helling waar je in de zomer met de stoeltjeslift naar boven kan en terug kan roetsen in een soort kuipje. Naar boven duurt 20 minuten, naar beneden 2 minuten. Het was doodeng, maar een beetje quiltster doet dat 'even'. Haha.

Tenslotte ook nog een quiltwinkel in Oostenrijk bezocht. Moest ik natuurlijk naar toe en was voor Frank weer twee uur heen en twee uur terugrijden. Tja, dat wilde ik nu eenmaal graag. Bleek een hele leuke winkel met een eigenaresse die nota bene Nederlands sprak omdat haar moeder van Nederlandse afkomst was. Dus, bent u in de buurt van Leibnitz, ga er gerust een kijkje nemen.

Ach, ik kan nog vele blogs volschrijven met onze ervaringen, maar ik moet me nu echt voorbereiden op de Open dag van zaterdag 10 september. U komt toch ook? Vertel ik u graag meer.

O ja, nog 1 ding! Heel, heel veel dank aan Tineke Rutte die een aantal dagen de winkel heeft beheerd alsof het haar eigen snoepwinkel was. 10, ik hou van je! Tot de volgende blog!   

                                   
                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.