Copy
Editie 12.12.201
View this email in your browser
2016 eindigt met internationaal 'vuurwerk'

Oosterse invloeden: Japan en Bali

Openingstijden
 
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten

LET OP: KERSTSLUITING

In de week tussen Kerstmis en Nieuwjaar is de Sampler beperkt open. Noteert u daarom de navolgende data:
 
- Dinsdag 27.12: gesloten
- Woensdag 28.12: geopend     van 10.00 - 16.00 uur
- Donderdag 29.12: geopend   van 10.00 - 16.00 uur
- Vrijdag 30.12: geopend           van 10.00 - 16.00 uur
- Zaterdag 31.12: gesloten

Vanaf 03.01.2017 gelden weer de openingstijden als vanouds.

Telefoon: 023-53 400 79

Contact en inschrijving:
 
info@desampler.nl
 
Voor Facebook of de website klikt u onderaan op een van de twee icoontjes.
Alle genoemde data, prijzen en gegevens vermelden wij onder voorbehoud van typefouten en overige wijzigingen.

 

Tamara is vandaag jarig!!

 

Cadeaubon: altijd goed!

 
De DIDOScheve huisjes

 

Textiel collage waxpapierWerken met TyvekTot in de PuntjesEasy piecingHundertwasserRonde BargelloGlas in lood
Psssst dames.... Hier Frank even stiekem een alinea vooraf aan de echte Nieuwsbrief. Ze weet namelijk niet dat ik dit schrijf. Tamara is vandaag, 12 december, jarig. Dus als u haar wil feliciteren, laat dan haar Facebook-account ontploffen! Een mailtje sturen mag ook naar: tamara@desampler.nl  Hoop dat ze veel reacties krijgt. De rozen in de fotokolom zijn symbolisch van u. OK?

Beste quiltsters,

In deze Nieuwsbrief geven we gehoor aan een eerdere oproep die wij deden en waarin we u vroegen naar uw wensen. U herinnert zich dat wellicht nog. Welnu, we weten nu waar uw voorkeur naar uitgaat, maar zoals Rome ook niet op één dag gebouwd is, kan natuurlijk niet alles tegelijk worden uitgevoerd. Toch hebben we een paar zaken gelijk opgepakt: uw vraag naar Japanse stoffen en Bali Batiks. Lees rustig verder, want uw wensen worden verhoord! Zeker op deze stoffen! 
CADEAUBON
Een gewild cadeautje onder de kerstboom! De Sampler cadeaubon is verkrijgbaar tegen iedere waarde en is onbeperkt geldig. U krijgt de bon feestelijk ingepakt en dus zijn 'ho-ho-ho'-kreetjes straks vaak gehoord in vele huiskamers.
De DIDO
Nu we het toch over cadeautjes hebben, in de vorige Nieuwsbrief lieten we u dat leuke Dido-hebbeding al zien. Inmiddels zijn er al zo'n twintig verkocht en daarmee blijkt hoe grappig u dat vindt. Ze zijn trouwens nog steeds te bestellen door uw initialen, kleur en voorkeur voor strijkboutje, naaimachientje, schaartje, klosje of quilten te mailen naar frank@desampler.nl
Met een weekje heeft u dat presentje voor onder de kerstboom dan in huis. Kosten:  € 4,95
JAPANSE STOFFEN
Velen van u houden van Japanse stoffen. De Sampler heeft inmiddels een bijzonder aardige collectie in de bakken staan. Het zijn prachtige geweven stoffen in poederkleur die het oog strelen. Kom rustig kijken en oordeel zelf. Het is echt de moeite waard!

         
BALI BATIKS
Absoluut ongekend en uniek is de collectie Bali batiks die we pas kort geleden in huis hebben. Maar liefst 35 rollen met 'fluwelen' patronen schitteren in de winkel. Deze stoffen worden niet alleen als quiltstof gebruikt, maar vaak ook als voering in bijvoorbeeld tassen. Het zijn werkelijk prachtige motieven en omdat woorden te kort schieten beelden we er onderstaand een aantal af, maar de rest moet u toch echt zelf komen bekijken.

                               
 
LAUNDRY BASKET
Ook net binnen: een selectie Laundry Basket stoffen in rood- en blauwachtig patrol. Grote patronen in combinatie met bijvoorbeeld bijpassende stippeltjes-stof kunt u bijvoorbeeld heel goed bij de workshop Broderie perse gebruiken. Let op: de voorraad is echt beperkt, dus hebben deze stoffen uw voorkeur dan is snelheid geboden.

                    
WORKSHOPS EN CURSUSSEN 1e helft 2017
Op de workshops en cursussen die in de eerste helft van 2017 op het programma staan, wordt al behoorlijk ingeschreven. Wij raden u aan even een blik te werpen op het programma dat op onze site vermeld staat, want er zitten heel uitdagende onderwerpen bij. Nu inschrijven voorkomt dat u straks op de wachtlijst komt te staan. Actie is derhalve het advies!!

- Quilten voor beginners (dinsdag)
Zes lessen doorTineke Rutte.
Start: 17 januari. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Kosten     € 90.-


TOEGEVOEGD
- Appliqueren
De perfecte korte cursus tussen 'quilten voor beginners' en 'quilten voor gevorderden' in. Cathelijn Wijnands leert u appliqueren in vier lessen op de dinsdagen  24.01, 28.02, 21.03 en 18.04. Kosten: € 60,-

- Quilten voor gevorderden (dinsdag)
Zes lessen door Maria van Zijderveld.
Start: 7 maart. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Kosten        € 90.-


- Scheve Huisjes
Workshop van Marjon Hoftijzer. Datum: dinsdag  21 februari  Tijd: 10.30 - 16.30 uur. Prijs: € 70,- inclusief lunch. Nog drie plaatsten vrij!

- Textielcollage Waxpapier
Workshop door Marjon Hoftijzer. Weer zo'n pareltje van Marjon! Datum: vrijdag 14 april. Tijd: 10.30 - 16.30 uur.  Prijs: € 70,-  Ook hier maximaal 10 deelneemsters!

- Workshop Werken met Tyvek
Workshop door Marjon Hoftijzer. Creativiteit ten top! Datum: zaterdag 8 april. Tijd: 10.00 - 16.00 uur Prijs: € 70,-  Nog vier plaatsen vrij!

- Cursus Tot in de Puntjes
Irma van Schijndel leert u uiterste precisie in foundation piecing in drie lessen. Data: woensdag 15 februari, 8 maart en 29 maart. Tijd: 10.00 - 12.00 uur Kosten: € 60.- Maximaal 10 deelneemsters.

- Workshop Easy piecing
De perfecte workshop tussen de beginnerscursus en de cursus gevorderden in. Al eerder had u deze workshop bij de Sampler kunnen volgen, maar deze sessie liep snel vol. U heeft nu een tweede kans op dinsdag 7 februari van 10.00 - 15.00 uur. Docente: Maria van Zijderveld. Kosten: € 50,- 

- Workshop Tile
Ook Tile gaat in de herhaling op vrijdag 31 maart van 10.00 - 15.00 uur. Docente: Maria van Zijderveld. Kosten: € 50.- Op de website staat wat u ervan moet weten.

- Workshop Ronde Bargello
Jobina de Boer eindelijk terug bij de Sampler! Zij geeft op 23 februari van 10.00 - 15.30 uur de bekende 'ronde bargello' techniek. Kosten € 47,50 Meer info? Kijk op onze website.

- Workshop Glas in lood
Nee, geen echt glas in lood, maar quilt-glas in lood. U kunt naar eigen smaak en inzicht zelf een pracht-object creëren. Docente: Jobina de Boer. Datum: zaterdag 11 maart van 10.00 - 15.30 uur. Kosten: € 47,50
 
Voor beschrijving van bovengenoemde cursussen en workshops, maar ook voor sessies die later in 2017 plaatsvinden, verwijzen wij u graag naar onze website. 
 
Rectificatie
In de vorige Nieuwsbrief is een foutieve afbeelding geplaatst van een Ronde Bargello. Voor alle duidelijkheid treft u de juiste afbeelding hiernaast.
Wijziging factuurbeleid
Per 1 januari wijzigt ons factuurbeleid zich ten dele. Schrijft u zich in voor een workshop of cursus dan ontvangt u voortaan de bevestiging en factuur tegelijk. Uw inschrijving is vervolgens definitief wanneer de factuur is voldaan. Zie voor verdere leveringsvoorwaarden de notatie op onze website.
 
Tamara's Blog


 

Lieve, lieve mensen,

Het is weer 'einde jaar' en dus weer tijd om de balans op te maken over 2016. Het klinkt allemaal heel cliché, maar ja zo gaat dat nou eenmaal. Kijken Frank en ik terug op het afgelopen jaar dan zijn we meer dan tevreden. Niet alleen wordt de Sampler steeds meer het centrum van quiltend Haarlem en omstreken, nee ook vanuit andere, veel verdere streken weet men ons inmiddels te vinden. Ofwel: de winkel staat! Dat is in de eerste plaats aan u te danken en we zijn daar uiteraard heel blij mee. Neem van ons aan dat we in 2017 op dezelfde weg doorgaan en steeds nieuwe initiatieven blijven ontplooien. Dank u wel allemaal!

Speciale dank gaat in deze laatste Nieuwsbrief van dit jaar uit naar mijn rechterhand die mij geheel vrijwillig met regelmaat helpt. Ik heb het over Tineke. U kent haar vast, zeker wanneer u af en toe de winkel aandoet. Tien, ik hou van je en heel, heel veel dank! Als extra blijk van waardering krijg je daarom hieronder je eigen fotocollage terwijl je de kerstversiering aanbrengt. 

                                               

Rest ons om u nu allemaal heel plezierige dagen toe te wensen. Maak er gezellige kerstdagen van, wees voorzichtig met de jaarwisseling en stap met goede quiltvoornemens het nieuwe jaar in!
 
Tot volgend jaar allemaal!!!

PS.  Let u even op gewijzigde de openingstijden tussen Kerst en Nieuwjaar?
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.