Copy
Editie 15.06.2016
View this email in your browser
Zomerse gedachten 

"Laat de zon maar werken..." (Loesje)

Openingstijden
Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur

Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: geslotenContact en inschrijving:
info@desampler.nlBOM project


Marcus fabrics


Hoffman batiks


Andover fabrics
 

Andover fabrics


Michael Miller by Barbara Brackman

 WERELDKAMPIOEN         OP OPEN DAG 

Heeft u de Open dag op 10 september al in uw agenda staan? Ik zou het maar doen, want we zijn hard bezig met het samenstellen van een absoluut uniek programma. Het is nu nog te vroeg om al in detail te treden, maar één ding kunnen wij alvast verklappen: wanneer u komt, gaat u kennismaken met en genieten van een kampioen. Niet zomaar een kampioen, nee, een heuse, echte                  wereldkampioen!

Meer zeggen we niet. Op termijn krijgt u alle details. Dus even geduld nog.
Beste quiltsters,

Jawel! Hij is er: zomer 2016. De zon schijnt (meestal) volop, buiten is het weer groen gekleurd en iedereen kijkt gelijk vrolijker. In de winkel zien we dat ook. Bijna elke dag komen nu nieuwe stoffen binnen die naadloos in dit seizoen passen. U reageert daar heel actief op en pikt die nouveautés er gelijk uit. Even actief trouwens schrijft u op het workshop- en cursusprogramma in. Zo actief zelfs dat enkele sessies gelijk al werden volgeboekt. In een paar gevallen hebben we de docentes gelukkig bereid gevonden om een extra workshop te geven. U leest er onderstaand alles over.
WORKSHOPS en CURSUSSEN 2E HELFT 2016
Op onze website treft u een keur aan van 20 cursussen en workshops. Van beginners tot gevorderden, van traditioneel tot modern, voor iedereen is er de mogelijkheid om lekker creatief bezig te zijn. 

Een paar onderwerpen willen we graag extra benadrukken. Hier volgen ze:

- de workshop 'Ramen lappen' van Ingrid van der Harst werd in no time volgeboekt. Vandaar dat er een tweede sessie met Supergoof werd afgesproken. Was het voor u niet meer mogelijk om op de eerste workshop in te schrijven, noteer dan vrijdag 14 oktober en schrijf u gelijk in. 

- hetzelfde geldt voor de workshop 'Broderie perse' van Ingrid van der Harst. Ook hier moesten we een tweede workshop plannen. Deze vindt plaats op donderdag 29 september en ook daarvoor kunt u uiteraard nu gelijk al inschrijven.

- razend populair is en blijft de Trunkshow van Supergoof. De inschrijving hiervoor loopt, maar is nog niet vol. Datum: zondag 18 september. Nog niet geboekt? Doe het dan nu!

- min of meer hetzelfde geldt ook voor de tweedaagse workshop 'Experiment' van Wil Fritsma. Ook hier twee workshops, één op twee zaterdagen (01.10 en 05.11) en één op twee zondagen (02.10 en 06.11). Wilt u meedoen dan moet u snel zijn, want beide workshops zijn nagenoeg vol.

- ook de workshops van Babette van Hattem, Marjon Hoftijzer en Janna de Rover zijn zeer gewild. Wilt u deelnemen, maar weet u het nog niet zeker of kunt u die datum nog niet overzien? Schrijf u dan 'onder voorbehoud' in. Ongeveer zes weken voor de betreffende datum zullen wij u benaderen voor een definitief ja of nee. Gewoon doen dus!
Nieuwe stoffen en patronen.
Talloze nieuwe stoffen zijn de afgelopen weken binnengekomen. Kijk maar eens in de fotokolom hiernaast. U treft er ontwerpen van Andover fabrics, Marcus fabrics, Michael Miller by Barbara Brackman en nieuwe batiks van Hoffman. Van de Michael Millerstoffen hangt een voorbeeldquilt in de winkel. Deze quilt fabriceerde Irma van Schijndel in korte tijd. Veel dank daarvoor, Irma! 
BOM
De Sampler komt vanaf september 2016 met een Blok of the Month van Susan Smith. De naam luidt: "The Rowdy Flat library Quilt". Wat houdt dit in? Susan, bekend in Australie en in de rest van de wereld, presenteert, naar eigen ontwerp, een 10 maanden durend 'Blok van de Maand', waarbij u elke maand een patroon krijgt toegestuurd. Na die periode kunt u de delen tot een prachtige quilt samenvoegen. Thema van het geheel: de natuur. Dat betekent vijf applicatieblokken en vier patchworkblokken met vazen, bloemen, vogels, vlinders en verder alles wat u in de natuur tegenkomt. Het uiteindelijke formaat zal een prachtige quilt van ca. 75 inch opleveren.

U kunt op dit BOM project nu vóór-inschrijven. De kosten zijn meer dan redelijk: per maand betaalt u € 9,50 plus € 2,25 aan portokosten. Aanvragen doet u via het bekende mailadres: zie linksboven.

Verantwoording 'de Sampler helpt Ethiopië! 
U kent de actie 'de Sampler helpt Ethiopie' natuurlijk. Welnu, onze klant is inmiddels naar dat land afgereisd met een totaalbedrag van € 840,- Daar past maar één kreet bij: WOW! Wat geweldig! Het betekent namelijk dat er nu zo'n 15 zakken voedsel kunnen worden gekocht waar vele, vele gezinnen een maand lang van kunnen eten. Dat is fantastisch! Heel, heel hartelijk dank voor uw bijdrage. In de volgende nieuwsbrief verwachten we u de eerste foto's van de voedseluitreiking te kunnen laten zien.
Facebook
Niet belangrijk, maar wel leuk: onze FB pagina is al door meer dan 1.000 fans geliked. Om precies te zijn: 1031. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, want het betekent dat u ons waardeert. En eerlijk gezegd: dat is andersom ook zo! 
Kosten bee bijeenkomst
Wel belangrijk maar niet leuk is het bericht dat wij de prijs van alle bee-bijeenkomsten per 1 juli iets moeten verhogen. Gestegen kosten van het pand, de koffie etc. maakt het noodzakelijk om de tegemoetkoming in de onkosten van € 2,50 naar   € 3,00 te brengen. Laat het u niet weerhouden om te komen, want al die gezellige ochtenden wilt u toch niet missen?

                   
 
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Ai, wat gaat de tijd toch snel. Zo rond deze periode is het alweer twee jaar geleden dat Frank en ik er lucht van kregen dat de Sampler haar activiteiten zou beëindigen. De rest is velen bekend: na behoorlijk wat kluswerk hebben we de schappen weer gevuld en eerlijk gezegd zijn we daar nog steeds mee bezig. Maar ja, Rome is ook niet op één dag gebouwd, toch? Hoe dan ook, de Sampler staat weer recht overeind en niet alleen voor quiltliefhebsters uit Haarlem en omgeving. Opvallend is dat onze winkel zo langzamerhand niet alleen landelijke bekendheid aan het verkrijgen is, maar ook zelfs internationaal gevonden wordt. Aldus verwelkomen wij met enige regelmaat vaste klanten uit Belgie, Duitsland, Engeland en Noorwegen. Tel daarbij de vele nationaliteiten die de winkel aandoen wanneer ze het Frans Halsmuseum bezoeken en dan weet u dat ik dagelijks oefen op mijn vroeger aangeleerde talenkennis. Het zij gezegd, het gaat mij steeds beter af en het went al om met regelmaat van de ene taal naar de andere te switchen. 

Over switchen gesproken, momenteel schakelen we hier thuis van de ene voetbalwedstrijd naar de andere. Niet dat ik zo'n voetballiefhebber ben, maar ja, Frank heeft de TV gewoon op NPO 1 gezet en kijkt wanneer hij tijd en zin heeft. Zelf kijk ik half mee, maar altijd met al mijn lapjes op schoot en de iPad en iPhone onder handbereik. Klopt het dat ik vermoed dat velen van u op dezelfde manier de avonden zo doorbrengen? Kopje koffie of een colaatje erbij, iets hartigs om te eten en de avond kan niet meer stuk. Is dat Hollandse tuttigheid? Nou ja, als dat zo is, dan is het maar zo. Ik vind het heerlijk.

Tot de volgende blog!            
                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.