Copy
Editie 15.08.2015
View this email in your browser
We zijn er klaar voor!

Zomeren en nazomeren 

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten 
     zaterdag
 
12 SEPTEMBER

    OPEN DAG

 

Fietsje


By Claire haakgarensCollectie Judie RothermelSimply Moderne


Machine quilting


Veren uit vrije hand
Beste quiltsters,
Op Facebook vermeldden wij het al: onze vakantie zit erop en dus zijn we klaar voor het tweede half jaar 2015. Een periode die, naar wij inschatten wel weer eens behoorlijk druk kan worden. Veel workshops en cursussen zijn namelijk al volgeboekt, aan de andere kant kunt u met gemak nog inschrijven op een aantal andere leuke onderwerpen. Neem maar eens een kijkje op onze site. Bovendien zijn er nog twee extra workshops ingelast. U leest er onderstaand meer over. Hoe dan ook, we gaan vast en zeker weer een prachtige nazomer in.
Open dag
Velen wisten het al en hebben 12 september in hun agenda genoteerd: de Open dag van de Sampler! Op die zaterdag bieden wij een barstensvol programma met veel interessante items. Een volledig dagprogramma krijgt u nog in de volgende nieuwsbrief, maar nu kunnen wij alvast verklappen dat sowieso de navolgende twee mini workshops staan gepland:  mini workshop 'steam a seam' en mini workshop 'haken' met By Claire garens.
 

Wilt u informatie over naaimachines? Dat komt goed uit, want de firma Los, gevestigd in Leimuiden, is aanwezig en demonstreert de nieuwste machines op quilt- en sashikogebied.

Trots zijn we op Clazien Zwaan van het Kennemer quilthuis die het gebruik van de long-arm quiltmachine laat zien. Wilt u het zelf ook eens proberen? Dat kan en mag! 

Ook aanwezig is Simone de Jong van Soed Idee. Simone is 'leading lady' op het gebied van borduren. U kent haar wellicht als de bedenkster van 'Randje per week'.  Simone heeft vele borduurpakketten bij zich en wij weten zeker dat er iets van uw gading bij is.

Tja en uiteraard kunt u verder de hele dag genieten van alle hapjes en drankjes die klaarstaan. Tel daarbij de mogelijkheid om onderling contact te leggen en u weet nu al dat deze Open Dag een unieke dag gaat worden!

Fietsje
Toch even apart vermelden: wij kwamen in Frankrijk op een braderie zo'n leuk fietsje tegen dat wij die niet konden laten staan. Eigenlijk bedoeld om bloembakjes in te plaatsen, hebben wij er nu stofjes in gedaan. Gewoon voor de leuk.
NIEUW: Claire haakgarens
Nog maar even in de herhaling: de Sampler heeft voor Haarlem en omgeving de alleen-vertegenwoordiging van de bekende BY CLAIRE haakgarens. Nu haken, naast quilten, steeds meer aan populariteit wint is dat goed om te weten. U kunt alle 50 kleuren terugvinden in een apart schap, tezamen met een aantal boeken en benodigd haakmateriaal. Een bolletje BY CLAIRE garen kost € 2,45. Haakt u ook in?
NIEUW  Net een paar dagen binnen: de prachtige collectie van Judie Rothermel for Marcus Brothers. Ze zijn echt prachtig en passen helemaal in dit seizoen. Het plaatje is al mooi, in de winkel zijn ze nog mooier.
NIEUW tijdschrift
De Franse uitgever van Simply vintage en QuiltMania heeft een nieuwe titel op de markt gebracht: Simply Moderne. Deze uitgave verschijnt in plaats van de bekende Specials, de edities die in het voorjaar, najaar, zomer en winter uitkomen. Ook het nieuwe Simply Moderne verschijnt in de Nederlandse taal. Wij vinden het een prachtuitgave en dus bestellen we een ruim aantal. Nummer 1 ligt nu in de winkel voor € 9,90
Twee nieuwe workshops!!!!
Babette van Hattem hebben we gevraagd om twee workshops te komen geven en gelukkig heeft zij toegezegd om twee heel gewilde onderwerpen te brengen.

- Workshop machinequilten voor beginners.
Datum: woensdag 18 november. Tijd: 10.00 - 15.30 uur. Maximaal 14 deelneemsters. Kosten     € 50,- inclusief lunch, exclusief materiaal. U kunt nu inschrijven via info@desampler.nl                 
Let op: Bij voorkeur werkt u op uw eigen machine, want daar bent u uiteraard het meest mee bekend.


- Workshop Veren uit Vrije Hand (Niveau 1)
Datum: woensdag 25 november. Tijd: 10.00 - 15.30 uur. Maximaal 14 deelneemsters. Kosten     € 55,- inclusief lunch, exclusief materiaal. Deze workshop is bestemd voor deelneemsters die al enigszins gevorderd zijn. U kunt nu inschrijven via info@desampler.nl
Let op: Bij voorkeur werkt u op uw eigen machine, want daar bent u uiteraard het meest mee bekend.

Wilt u meer informatie over deze workshops? Ga naar de website van de Sampler en kijk even onder het kopje Nieuws en Agenda. Daar vindt u een vollediger beschrijving.
Tamara's Blog
Beste patchworksters, quiltsters
 
Daar ben ik weer, dames!

Samen met Frank heb ik een fantastische vakantie gehad. We waren dit jaar in Normandië en om precies te zijn in Honfleur. Dat is een vrij toeristische, maar niet al te grote watersportplaats met een gezellig haventje en vele restaurants waar 'poisson' eigenlijk wel overal op het menu staat. Vanuit Honfleur hebben we vrijwel elke dag een rit gemaakt naar een plek die ons interessant leek. Heel veel indruk bijvoorbeeld maakten de landingsstranden op ons. Overal aan de kust zie je daar nog restanten van de Amerikaanse, Canadese en Engelse legers die Europa zo'n 70 jaar geleden hebben bevrijd. Machtig mooi om te zien waren ook de krijtrotsen. Wow, de hoogte alleen al....ja, het was een hele klim, maar absoluut de moeite waard om te doen. Voor wat betreft bezochte steden sprong Rouen er uit. Prachtige stad met als een van de hoogtepunten het monument dat precies op de plaats staat waar in 1431 Jeanne d'Arc werd verbrand. Voor het overige hebben we schitterende kerken en basilieken bezocht en zijn we zelfs ook nog een dag naar Parijs geweest. Op de Avenue des Champs-Elysées kosten twee lichte lunches plus twee drankjes dan wel € 50,-, maar Frank zegt dat je dat zo niet moet zien. Frank zegt: je huurt voor een uur twee vierkante meter 'Champs' en krijgt er vervolgens gratis en voor niks een lunch en een drankje bij. Tja, dat is ook een redenering.
Al met al, we hebben veel gereden, veel gelopen en veel gezien. Hoop oprecht dat, als u ook op vakantie bent geweest, een even goede tijd heeft gehad. Kom daarom gewoon een keer naar de winkel om wat verder te babbelen. Zou ik erg leuk vinden. Doen hoor!

Tot de volgende blog!
                              
                                                                                    
                         


 
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015 De Sampler, All rights reserved.