Copy
Editie 18.04.2016
View this email in your browser
Overvloed aan initiatieven

De Sampler is op dreef .....en hoe!

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten

     
Woensdag 27 april a.s. (Koningsdag) is de Sampler gesloten!

 Feathered Star
 


Easy piecingTransparantQuilten beginnersCursus appliquerenThreadpaintingBali batikDi Ford HallDimples

    

   
Prachtige boekenserie
 

SUPERGOOF KOMT!

Met lichte drang (Haha) hebben we Ingrid van der Harst bereid gevonden om in het najaar nog een aantal workshops te geven. Wat te denken van de workshop 'FOEP' en de workshop 'BRODERIE PERSE'. Enig idee wat ze bedoelt? Nee? Wij ook niet, maar Ingrid verzekert ons dat het top-workshops gaan worden. We zijn zeer benieuwd. Trouwens, nu we toch met Ingrid contact hadden visten we gelijk ook een beetje naar haar bekende trunkshow en haar workshop Ramen lappen. Misschien nog een keer, Ingrid? Wij willen wel, u ook dames? Laat het maar weten: info@desampler.nl

DE SAMPLER HELPT


Ethiopie pakketjes
Beste quiltsters,

We hebben in de afgelopen maanden goed naar u geluisterd en ook de ontwikkelingen in quiltland goed gevolgd. Concreet betekent het dat we uw opmerkingen, vragen en/of wensen hebben genoteerd, geïnventariseerd en nu gaan implementeren. U leest er alles over, naast het gewone nieuws, in onderstaande alinea's. 
Data om te noteren.
Nog ver, heel ver weg is het tweede halfjaar 2016. Toch hebben we alvast twee data die u dient te weten. Om te beginnen onze vakantieperiode. De Sampler sluit van zondag 14 t/m maandag 29 augustus. 

Belangrijker om te weten is de geplande Open Dag. Deze druk bezochte happening vindt plaats op
zaterdag 10 september. We zijn momenteel bezig met een heel interessant programma samen te stellen en we verzekeren u dat er weer een aantal unieke aanbiedingen en demonstraties komen.
WORKSHOP PROGRAMMA 2016

Workshops 1e halfjaar
Onderstaand treft u de workshops waar u nog kunt aansluiten. Zie voor verdere informatie onze website.

Feathered Star
Maria van Zijderveld geeft op vrijdag 6 mei a.s. de workshop Feathered Star. U maakt een prachtig begin om later verder uit te breiden tot bijvoorbeeld een medaillonquilt. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. Kosten: € 50,- inclusief lunch. 

Easy piecing
Op dinsdag 7 juni is Maria van Zijderveld nog een keer bij de Sampler en geeft zij de workshop 'Easy piecing'. Dit is een interessante workshop voor quiltsters die graag willen leren hoe je, op een eenvoudige manier, allerlei blokken op de naaimachine kan maken. Heel handig voor beginnende quiltster. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. Kosten voor deze workshop: € 50,- inclusief lunch.

Transparant
De tweede EXTRA workshop van Wil Fritsma. De eerste workshop was in een mum van tijd volgeboekt en ook nu weer is er nog slechts een enkele plaats vrij. Dus: snelheid geboden als u aan deze aparte, hoogst creatieve sessie wilt meedoen. Datum: zaterdag 7 mei. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten: € 75,- inclusief lunch.
                
Workshops 2e halfjaar 

Cursus Quilten voor gevorderden I
Met voorrang is deze cursus bestemd voor de deelneemsters die de beginnerscursus uit het eerste halfjaar hebben gevolgd. Docente: Tineke Rutte. Is er plaats dan kunt u natuurlijk aansluiten. Cursusdag: zaterdag. Data: 17.09, 08.10, 22.10, 12.11, 03.12 en 17.12 Tijd: 13.00 - 15.00 uur  Kosten: € 90,- voor zes lessen.
 
Cursus Quilten voor gevorderden II
De tweede cursus voor gevorderden wordt geleid door Maria van Zijderveld. Haar naam en faam staan garant voor top-resultaten. Doet u mee? Noteer dan de dinsdagen: 20.09, 04.10, 25.10, 15.11, 29.11 en 20.12. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Kosten: € 90,- voor zes lessen.

Cursus Quilten voor Beginners
Bij voldoende belangstelling starten we in september met een nieuwe cursus 'Quilten voor beginners'. Docente: Cathelijn Wijnands. De navolgende dinsdagen staan gepland: 27.09, 11.10, 01.11, 22,11, 13.12 en 10.01 Tijd: 10.00 - 12.00 uur Kosten: € 90 voor zes lessen.

Cursus appliqueren 
Een zeer populaire cursus waarop snel wordt ingeschreven. Stapt u in? Noteer dan de navolgende dinsdagen: 13.09, 04.10, 25.10 en 29.11 Tijd: 13.30 - 15.30 uur. Kosten: € 60.- voor vier lessen. Docente: Cathelijn Wijnands

Workshop Threadpainting
Een prachtige workshop van Marjon Hoftijzer die we hebben moeten verplaatsen naar het tweede halfjaar. Noteert u vrijdag 23 september van 10.30 - 16.30 uur. Kosten: € 55.-

NB. In verband met komende media-aandacht over deze kunstvorm raden wij aan om u NU alvast in te schrijven als u belangstelling heeft voor dit onderwerp. We verwachten t.z.t. namelijk een grote toeloop!
 
Inschrijven? Stuur uw mail naar: info@desampler.nl

Nieuwe stoffen. Just arrived.
Volgt u ons op Facebook? Dan weet u dat we de afgelopen weken weer heel wat balen stof hebben binnengekregen. We pakken er de hoogstandjes uit. 

Hoffman Bali Batiks. Er was veel vraag naar Bali Batikstoffen en als gezegd, we hebben goed naar u geluisterd. Vandaar dat er nu maar liefst 17 prachtige designs aan het batik-assortiment is toegevoegd. Echt, ze zijn geweldig!

Ook binnengekomen: de meest mooie stoffen uit de Di Ford Hall Giggleswick collectie. We hebben 15 rol van deze beroemde Australische ontwerpster. Kijk eens naar de patronen en oordeel zelf. Wij zijn spetter-enthousiast. U vast ook. 

Dan kwamen er nog eens acht rol Dimples binnen van Makower. Misschien zegt u dit wat minder, maar juist deze stoffen zijn uitermate geschikt om als basisstof te gebruiken. Welke keus u ook maakt, u zit altijd goed.

Boeken
Inspiratie opdoen? Dan bevat onze bibliotheek vier fantastisch mooie, nieuwe uitgaven van Quiltmania.

De eerste is getiteld: Ratsburg Road Quilts van Linda Koenig. Een boek met prachtige 'Show and Tell' stories, patronen en afbeeldingen. Prijs: € 30,-
 
H
et tweede boek dat we willen aanbevelen is van Brigitte Giblin. Titel: Feathering the Nest 2. Ook hier weer prachtige foto's en duidelijke patronen. Prijs  € 30.-

Ook boek drie is een creatieve topper: Cloth and Thread, Pieces of the Past. Auteur: Kaye England. Waant u zich in oud-Britse stijl, geniet van de sfeer uit het verleden. Inhoud: schitterende foto's en duidelijke patronen Prijs € 30.-

Komen we bij boek vier. Titel: Creating Heirlooms van Carolyn Konig. Dezelfde story: veel patronen, foto's en verhalen. Prijs: € 30.-

Aanbieding: de gehele serie bieden wij u nu aan met 20% korting. U betaalt dus geen                € 120.- maar slechts € 96.-
Website
Onze website is, na anderhalf jaar, toe aan een upgrade. Ook hier hebben we goed naar u geluisterd en uw wensen genoteerd. Vandaar dat we momenteel bezig zijn met allerlei aanvullingen, verbeteringen en verdere uitbreiding. Nu is dat overigens niet iets wat 'een-twee-drie' geregeld is, maar trouwe bezoeksters aan onze site hebben de eerste veranderingen natuurlijk al gezien. De belangrijkste aanvulling moet echter nog komen, want met een een paar weken wordt de site aangevuld met een webshop. U zal dan ook via de site kunnen bestellen. In de volgende nieuwsbrief vertellen wij u er graag meer over.
Ethiopië = de Sampler helpt!
Door alle problemen in Europa krijgt de hongersnood in Ethiopië eigenlijk veel te weinig aandacht. Je hoort er niets of nauwelijks iets over. 
Waarom deze inleiding? Wel, een van onze klanten is regelmatig in Ethiopië en vertelt dat de toestand daar werkelijk dramatisch is. Daarom wil ze graag wat doen, al is het misschien een druppel op de gloeiende plaat. Ze heeft vervolgens in haar kast gekeken en al haar Afrika-stoffen verzameld. Hiervan heeft ze leuke pakketjes gemaakt. In totaal zijn er negen stuks lapjes van 15 cm x 55 cm. U kunt deze pakketjes in de winkel verkrijgen voor 15 euro. Let op: deze 15 euro komen volledig ten goede aan een zak Tef, het hoofdvoedsel dat in Ethiopië gegeten wordt. Wanneer u nu weet dat zo'n zak Tef genoeg is voor een maand voedsel per gezin, dan is uw 15 euro natuurlijk meer dan goed besteed. 
U kunt de bevolking van Ethiopië een klein beetje helpen door zo'n prachtig pakketje Afrika stoffen in de winkel af te halen. Doet u mee? We vragen wel om deze pakketjes contant af te rekenen. (Dus geen pin, want het geld gaat echt rechtsreeks naar de gezinnen die dat nodig hebben.)
Bij voorbaat heel hartelijk dank voor uw hulp. In de volgende nieuwsbrief zal er verantwoording worden afgelegd van de ingekomen gelden.
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Weet u wat zo leuk is? U bent vaak zo open en eerlijk tegen mij. En dus komt u vaak met allerlei ideeën of aanbevelingen om de Sampler nog meer het middelpunt van Quiltland te maken. Ja, ja, ik zei het al aan het begin van deze Nieuwsbrief: "we luisteren goed naar u"..... Daarom komen we bijvoorbeeld met een ruimer assortiment Bali batikstoffen, mooiere boekuitgaven en meer creatieve workshops.
Zo ook zijn we bezig met een website die interactiever gaat worden, waar gewenste informatie duidelijker staat aangegeven en waar heel veel items straks ook via de webshop kunnen worden aangeschaft. 

Ook in de winkel willen we wat veranderen. Nee, wees niet bang...de Sampler gaat zeker niet overhoop, maar we willen wel een ietwat veranderd beeld op de begane grond en in de workshopruimte op de eerste etage. Voorbeeld? Wanneer u rondkijkt dan hangen er prachtige quilts aan de muur, maar....die hangen er al een tijdje. En dat beeld zou ik graag willen veranderen.
             
                         
Maar.......... daar heb ik uw hulp bij nodig! 

Kortom, mijn vraag aan u is: heeft u een quilt waarvan u zegt: "die vind ik mooi genoeg om tijdelijk uit te lenen" dan mag u mij mailen (tamara@desampler.nl). Graag zelfs. Uw quilt hang ik dan of in de winkel of in de workshopruimte op de eerste etage. In de 'wall of fame' zeg maar.

Voorts zoek ik dames die tijd, zin en gelegenheid hebben om een quilt (of haakwerk) voor mij te maken. Weet u, ik quilt uiteraard zelf heel veel, maar o...gingen er maar 48 uur in een etmaal. Ik zoek dus helpende handen die voor mij (nou ja, de winkel uiteraard) bepaalde ontwerpen en/of ideeën kunnen uitwerken. Als u dat wil doen, dan vraag ik u contact met mij op te nemen. Ik zal u graag mijn wensen vertellen.
Uw mailtje mag naar: tamara@desampler.nl
 en uiteraard neem ik dan snel contact met u op.

Heel hartelijk dank alvast!!


Tot de volgende blog!


                 
                                    
                            
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.