Copy
Editie 28.09.2015
View this email in your browser
Quiltseizoen van start

Herfst, herfst, wat heb je mooie kleuren! 

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: geslotenOpen dag 12.09.2015Nieuwe stoffenQuiltmania Agenda 2016
Extra workshop Quilten machine beginnersExtra workshop TileKatja Marek met de Millefiori

Bee vrije inloop

Donderdag 1 oktober is er weer een vrije inloop bee. Als het net zo wordt als vorige maand dan wordt het wederom even druk als gezellig. Bent u er ook?
 
Beste quiltsters,

We kunnen niet anders beginnen dan met de Open Dag van zaterdag 12 september jl. Wat heeft u er een feest van gemaakt! Omdat niet iedereen Facebook leest herhalen we hier dat er toch zeker 150 bezoeksters (en een handvol bezoekers) zijn geweest. Iedereen werd feestelijk ontvangen met een drankje en een hapje, waarna men langs de 'kraampjes' toog. Vol bewondering keek men naar de long arm machine van Clazien Zwaan en de nieuwste naaimachines van de firma Los. Anderen volgden een mini workshop steam a seam of haken met By Claire garens. Ook Simone 'Soed Idee' oogstte succes met haar borduurpakketten. Daar tussendoor liep dan nog een camaraploeg om alles vast te leggen. Die reportage kunt u terugvinden op onze site. Surf naar 'Nieuws en Agenda' en u ziet in de rechterkolom de link naar het filmpje. Wilt u nu al kijken? Copy/paste dan de navolgende link: http://www.youtube.com/watch?v=ybEAsekmakE 
Vanaf deze plaats bedanken wij iedereen die heeft meegewerkt aan deze succesvolle dag. Het was groots!

Cursussen en Workshops
Bent u toch bezig met surfen over de pagina Nieuws en Agenda, dan ziet u gelijk welke cursussen en workshops op het programma staan. En inderdaad, veel sessies zijn volgeboekt maar wilt u toch uw creativiteit kwijt dan zijn er best nog wat mogelijkheden. Aanschuiven is bijvoorbeeld nog mogelijk bij de workshops Paper piecing, Boutis, Log Cabin, Easy piecing en Veren uit vrije hand. Alle gegevens over data, tijden en kosten vindt u op onze webpagina terug. Inschrijven doet u door een mailtje te sturen naar het bekende adres: info@desampler.nl

Nieuwe workshops!
U las het net: veel workshops en cursussen zijn volgeboekt. Omdat er naar sommige workshops veel vraag is lijkt het ons zinnig een paar extra workshops toe te voegen. Voorlopig plannen we er twee in:
Machine quilten voor beginners
Wij hebben docente Babette van Hattem bereid gevonden om een tweede workshop 'Machine quilten voor beginners' te geven. De datum is bepaald op woensdag 11 november van 10.00 - 15.30 uur.   Kosten € 50,- inclusief lunch. 
Tile
Ook hier veel vraag naar een extra workshop. We voldoen er graag aan. De derde (!) workshop Tile staat gepland op vrijdag 26 februari 2016 van 10.00 - 15.00 uur. Docente: Maria van Zijderveld.                           Kosten: € 50,- inclusief lunch.

U kunt nu voor beide workshops inschrijven op info@desampler.nl en bij genoeg deelneemsters gaan deze workshops wederom van start.


Nieuwe stoffen
Met regelmaat bestellen en ontvangen wij nieuwe stoffen. In deze Nieuwsbrief kunnen we u niet alles laten zien, het is simpelweg gewoon te veel. Een paar krenten uit de pap ziet u in de fotokolom hiernaast. Van al die sterretjes word je toch vrolijk?

EXTRA SALE     EXTRA SALE    EXTRA SALE
De komst van al die nieuwe stoffen betekent wel dat we ruimte moeten maken. En dat betekent weer dat we een groot aantal stoffen moeten 'dumpen'. U vindt ze achterin de winkel in aparte vakken. Het zijn meer dan 100 patronen waaruit u kunt kiezen en ze gaan weg voor de absolute bodemprijs van € 5,00 per hele meter. Voorwaarde: afname alleen per hele meter(s).
Kom maar halen!  


Agenda
Het duurt nog wel een paar maandjes, maar 2016 komt onherroepelijk naderbij. En dus hebben we de Quiltmania-agenda 2016 al in huis. Kleurrijk kan die op uw tafel of bureau liggen te pronken en kunnen alle afspraken genoteerd worden. De prijs is € 8,00 ofwel 2,2 cent per dag. Geen geld toch?

Nogmaals Katja Marek
Wanneer u ook gek bent van Fussy Cutting en Paper piecing, dan hebben we goed nieuws voor u. Want alle Millefiori Quilt-Along Rosette pakketten, t.w. de nummers 1 t/m 9 zijn nu in de winkel verkrijgbaar. Bij deze pakketten hoort natuurlijk Katja's boek 'The New Hexagon'. Dit boek met alle instructies voor het maken van de blokken kost € 25,95 U treft er 15 verschillende rozetten in aan, alle van verschillend formaat. 

Hoe werkt het? 
In feite biedt Katja u een BOM project. U koopt als basis eerst het boek van Katja bij ons in de winkel. Daarna registreert u zich (gratis!) op haar website:
www.katjasquiltshoppe.com/the-new-hexagon-millefiore-quilt-along.htm
Op deze site kunt u de rozetten downloaden en de malletjes die nodig zijn bij de Sampler bestellen of afhalen. Let wel: alle rozetten hebben steeds een andere prijs, maar dat geeft in zijn totaliteit wel een prachtig resultaat.

Meedoen?
Als u wilt meedoen aan dit project dan kunt u een mail te sturen naar: info@desampler.nl  Wij weten dan hoeveel pakketjes er besteld moeten worden.

Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Wellicht heeft u het idee dat ik mijn dag in de winkel doorbreng met stofjes snijden, stofjes laten zien, stofjes adviseren, stofjes opbergen en stofjes verkopen. Nou, dat is ook zo. Maar daarnaast vervul ik met mijn winkeltje ook een sociale taak voor mens en dier in ons straatje. Stel u voor: buurvrouw 1 is net bezig met een stevige verbouwing, maar is tegelijk ook stewardess en dus weinig thuis. "Of ik een oogje in het zeil kan houden en waar nodig even kan helpen" is de vraag. Natuurlijk doe ik dat, ik ben er immers wel. Buurvrouw 2 is net een paar weken geleden bevallen. "Ah, Tamaar, ik moet even de auto wegzetten, kan jij misschien 10 minuten op de baby passen"? Uiteraard doe ik dat Danielle, liever nog pas ik de hele dag op jouw spruitje. Buurvrouw 3 heeft een Golden Retriever, Kayla genaamd en passeert de winkel echt niet zonder een brokje gekregen te hebben. En dus onderbreek ik mijn werkzaamheden, klanten of geen klanten, om een brokje te pakken. Anders gaat Kayla echt niet met haar baas mee. Buurvrouw 4, ook stewardess, moet weg en komt met een tas koelkast-eten.  Ze vraagt: "kan jij deze spullen gebruiken? Eet ze maar lekker op hoor". Ik ben over 5 dagen weer terug". 
En zo gaat het elke dag. Soms is het bij de Sampler net een gezellige buurtkroeg. Klanten kijken soms wel eens raar op als er ineens een kinderwagen in de winkel staat of er een hond binnenkomt. Hoe dan ook, ik geniet er met volle teugen van, want het maakt elke dag weer anders dan de vorige. En als u ook wilt mee-genieten, kom gerust langs, maar weet dat noch die hond, noch die baby van mij zijn.


Tot de volgende blog!


 
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015 De Sampler, All rights reserved.