Copy
Editie 17.10.2015
View this email in your browser
Planning 2016 al in gang

Cursussen en workshops in bedrijf 

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten


 


Heks (a) Gonnetje
(Creatie: Dineke Jansen)Workshop applicatie Dit kunt u ook!
(Creatie: Rachel van den Bosch)Polka DotsVerrassing voor uzelfNieuwe batiks

 
Beste quiltsters,

We beginnen deze Nieuwsbrief met een serieuze noot. Zo u onze Facebookpagina volgt weet u al dat wij naarstig op zoek zijn naar een klant. En dus herhalen wij hier ons verzoek: 

Lieve mevrouw, u was op vrijdagmiddag 2 oktober rond 15.00 uur met uw man in de winkel. U had nog een kadobon van twee jaar geleden die niet meer inwisselbaar was. U kreeg ter compensatie een 2016 agenda en een setje quiltnaalden. U kocht 6.30 mtr. stof en twee keer vulling, t.w. 1,50 mtr. en 1.80 mtr. Tegen 15.30 uur rekende u af en verliet de winkel.
Herkent u zich? Dan wordt u dringend verzocht mij te bellen: 06-218 924 18. Dank u wel.

Heks (a) Gonnetje
Is ze leuk of is ze leuk? Onze nieuwste (tijdelijke) aanwinst in de etalage is heks (a) Gonnetje. Wilt u haar, in deze Halloweenperiode ook maken? Tamara weet hoe. 
Workshops
De meeste workshops zijn inmiddels volgeboekt. Wilt u deze herfst toch nog ergens aansluiten, dan zijn er nog enkele plaatsen vrij bij de workshop Boutis (met Franse lunch!), Easy piecing, Machine quilten, Paper piecing en Veren uit vrije hand. Kijkt u voor data, tijdstippen en kosten even op onze site. Inschrijven doet u door een e-mail te sturen aan info@desampler.nl 
Supergoof en Claire Boeter
En nu we het toch over workshops hebben gunnen we u een kijkje in twee workshops van afgelopen week. U ziet foto's van de workshop Applicatie die door Ingrid van der Harst ofwel Supergoof werd gegeven en die van Claire Boeter met haken als onderwerp. Het waren twee uiterst gezellige en leerzame sessies, waarvoor wij iedereen van harte willen bedanken. 
Nieuw! 
U bent het inmiddels gewend; elke nieuwsbrief besteden we aandacht aan een deel van nieuwe stoffen die recent zijn binnengekomen. Nu graag uw aandacht voor de 'Polka Dots'. Leuke pakketjes met 40 stofjes die uiteraard op elkaar zijn afgestemd. Heeft u even geen inspiratie? Dan is dat geen probleem want in de nieuwste Simply Moderne staat een patroon voor een prachtige quilt die u met deze polka dots kunt maken. Elk charmpack kost € 18,50.

Ook het schap met batikstoffen is weer stevig aangevuld. De vraag ernaar wordt steeds groter en het moet gezegd 'niet zonder reden', want ze zijn prachtig. Het lijkt alsof de ontwerper ze met een fluwelen touch heeft aangeraakt en ja, dan kan je er maar moeilijk vanaf blijven. Het voorbeeld dat we u laten zien is slecht een klein deel. De rest moet u echt in de winkel komen bekijken. Wedden dat u ook 'getouched' wordt?

Kent u het nieuwste boek van Jacqueline Morel? De titel luidt: Le petit Monde ofwel The little World. Dit lijkt ons nu echt een cadeau om voor uzelf te kopen en stiekem nog even te verbergen. Bij sinterklaas of kerst kunt u dan uitroepen: "O, wat een verrassing! Dat de sint/kerstman daaraan gedacht heeft........." 
TWEE NIEUWE CURSUSSEN EN EEN NIEUWE WORKSHOP
De voorbereidingen voor het cursus- en workshopseizoen 2016 zijn al in volle gang. Met name voor beginnende quiltsters staan er twee nieuwe cursussen gepland. Dus dames, wilt u zich ook de beginselen van deze geweldig leuke en creatieve hobby aanleren, dan is dit uw kans!
Ook Tile staat weer op de agenda. Deze workshop was een van de meest succesvolle workshops in 2015. U kunt erbij zijn, mits u nu intekent! 

Quilten voor beginners (dinsdagcursus)
Data: 26.01, 09.02, 23.02, 08.03, 22.03 en 05.04
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Docente: Cathelijn Wijnands
Cursusgeld: € 90,- (zes lessen)


Quilten voor beginners (zaterdagcursus)
Data: 23.01, 13.02, 05.03, 19.03, 09.04, 30.04
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Docente: Tineke Rutte
Cursusgeld: € 90,- (zes lessen)

Workshop Tile (Dé succesworkshop 2015!)
Datum: vrijdag 26.02
Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Docente: Maria van Zijderveld
Cursusgeld: € 50,- (incl. lunch)

Inschrijven: info@desampler.nl
En u weet: bij vol = vol komt u op de wachtlijst.
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Toevallig (?) vroeg iemand tijdens een van de laatste workshops mij: "Hé, Tamaar, hoe hebben jij en Frank elkaar eigenlijk leren kennen"? Tja dames, dat is natuurlijk een privé verhaal, maar omdat ik het toch in de groep heb verteld, ligt het nu als het ware op straat. Kan ik het net zo goed hier nog een keer vertellen, toch? Kijk, het zat zo: ik was net gescheiden en volgde een opleiding management bij Schoevers. Frank was daar docent communicatie en ik volgde zijn les public relations. U moet daarbij weten dat ik ook nog eens een full time baan had en de zorg voor 3 kinderen. Druk, druk, druk, dus. Zit ik die avond bij hem in de klas en kon een stevige gaap niet onderdrukken. Frank keek mij aan en zei: "Je moet eens een keer op tijd naar bed gaan". (Terzijde: Frank is een volbloed Amsterdammer en zegt dus wat ie denkt.) "Ik ga altijd op tijd naar bed" antwoordde ik ietwat pinnig. "Dan moet je eens een keer alléén op tijd naar bed gaan" antwoordde Frank ad rem.  "Ik ga altijd alléén op tijd naar bed" zei ik weer. En toen dacht Frank, ook net gescheiden: "Die is van mij". En hoe het verder allemaal ging vertel ik u niet! Zeker niet in deze blog, want het vervolg is even geheim als uw fantasie groot is. Wat u wel nog mag weten is dat dit verhaal zich zo'n 20 jaar geleden afspeelde en dat we over een paar dagen op 27 oktober 14 jaar getrouwd zijn. Mooi verhaal, toch? Nou, weet u dat ook weer. Enne,....niet verder vertellen hoor, want u weet al veel te veel van mij.


Tot de volgende blog!
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015 De Sampler, All rights reserved.