Copy
Editie 13.04.2015
View this email in your browser
Spectaculaire vooraankondigingen

Leuke motieven als voorjaarstrend 

Openingstijden
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten
Dinsdag tot en met vrijdag

10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur


 
Beste quiltsters,
Natuurlijk zijn er de afgelopen twee weken weer prachtige stoffen bij de Sampler binnengekomen. Een paar daarvan willen we toch graag wat extra aandacht geven. Met name de motiefjes die kinderlijk leuk lijken, maar ook heel geschikt zijn voor grote mensen die nog jong van hart zijn. En dat bent u toch?
 
Pluutjes, fietsjes en zonnetjes 
Heel gecharmeerd zijn we van een paar patronen die het de komende zomer ongetwijfeld heel goed zullen doen. Het is absoluut weer eens wat anders dan de u al bekende collectie. U ziet: de Sampler biedt een heel breed assortiment: van traditionele patronen tot aan patronen van deze tijd. We hebben het!
 
Golf vingerhoeden
Ach, we geven er maar een naam aan. Wees echter gerust, de Sampler gaat geen golfballen verkopen. Wat u ziet zijn vingerhoeden van oersterk kunststof, maar van binnen als van buiten zacht aanvoelend. Dat betekent dat deze vingerhoedjes uw naalden en uw vingers sparen. Voor € 4,50 scoort u een hole-in-one.
 
Dashwood collectie
Zomers fris is de zojuist gearriveerde Dashwood collectie. Vanaf de rol of in fat quarters: aan u de keus.
Wyndham collectie
Hetzelfde geldt voor de nieuw binnengekomen stoffen van Wyndham. Ook hier zijn we heel enthousiast over.
Shadows collectie
Tot slot tonen wij graag een paar 
shadow stoffen. Nee, de foto is niet onscherp en uw ogen zijn ook nog hetzelfde, maar deze stoffen tonen met opzet een zweem van vaagheid. De creatieven onder u weten wel hoe ze deze stoffen kunnen gebruiken. U twijfelt? Vraag het Tamara, ze heeft een paar prima ideeën.
 
Tree of life
We komen graag nog even terug op de Palampore aankondiging van een aantal maanden geleden. Toevallig komen wij namelijk deze prachtige voorstelling weer tegen op de FB pagina van Mary Koval. Weet u het nog? U kon bij voorinschrijving bestellen, de aflevering zou deze maand plaatsvinden. En dat klopt. Gelukkig even toevallig (nou ja...) hebben we een klein aantal patronen extra ingekocht. Wanneer u er snel bij bent is er één van u, toevallig....
Wilt u de tree of life zien? In de winkel hangt een zgn. show-off. Zie ook de foto in de kolom. Weet u precies wat u krijgt voor € 65.-

 
Vooraankondiging I
Na het geweldige optreden van Supergoof blijft de Sampler op zoek naar nieuwe stromingen op quiltgebied. Een van die trends denken we gevonden te hebben in de Modern Art sector. Autoriteit op dit gebied is zonder enige twijfel Wil Fritsma. U kent Wil niet? Mogen wij u dan heel snel verwijzen naar haar site? Surf naar wilfritsma.nl en u zult verbaasd zijn over haar kennis en kunde. Link vervolgens eens door naar de pagina 'space between the squares'.
Prachtig toch? Zou u dat zelf ook willen maken? Welnu, dat kan! De Sampler heeft Wil namelijk geboekt en wel op 31 oktober.
 Die zaterdag bent u de gehele dag van 10.00 - 16.00 uur bij ons te gast. U gaat het begin maken van deze prachtige quilt. Zie de foto. De kosten bedragen € 70.- en dat is inclusief materiaal, de gebruikelijke drankjes en hapjes en een goed verzorgde lunch. Let op: er is slechts plaats voor maximaal 10 deelneemsters en dus geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Reserveren kan nu al door inschrijving via de mail: info@desampler.nl  Alleen de eerste 10 overboekingen ontvangen een bevestiging, latere inschrijvingen plaatsen wij op een wachtlijst. 
 
Vooraankondiging II
We vermeldden het al op onze FB pagina: Ingrid van der Harst ofwel Supergoof komt terug! We hebben twee sessies gepland met als onderwerp 'Ramen lappen'. (foto onder) Net als de Trunkshow verwachten wij weer veel belangstelling en daarom hebben we niet één maar gelijk maar twee sessies ingepland. De eerste bijeenkomst is op vrijdag 29 mei, de tweede op zaterdag 20 juni. Beide data start Supergoof om 10.00 uur en sluit zij om 16.00 uur af.
De kosten voor deze dag bedragen € 67,50, Hierin is alle catering begrepen w.o. uiteraard een goed verzorgde lunch. 
Snelle inschrijving is gewenst, want het aantal plaatsen bedraagt maximaal 12 per sessie. Schrijf u in via info@desampler.nl  Voor elke sessie geldt: alleen de eerste 12 overboekingen ontvangen een bevestiging, latere inschrijvingen plaatsen wij op een wachtlijst. 


Terzijde: om een eerlijke verdeling te verkrijgen hopen we op vrijdag diegenen te ontvangen die die door-de-weekse dag werkelijk kunnen. Op zaterdag verwelkomen wij dan graag deelneemsters die, om welke reden dan ook, juist op werkdagen bezet zijn. 

 
Tamara's Blog
Beste patchworksters, quiltsters
 
Heel in het begin van onze nieuwsbrieven heb ik u al eens verteld dat ik naast quilten ook nog een hobby heb die alles met poppenhuizen en het inrichten daarvan te maken heeft. Zo heb ik bijvoorbeeld bij ons thuis een prachtig ingericht Amsterdams grachtenpand staan. In mijn atelier staan verder nog wat huisjes die, net als mijn quilts overigens, soms maar half af zijn. Tja, tijd he? Voor diegenen die de Sampler met regelmaat bezoekt zal het opvallen dat ik in de etalage ook nog een paar tafereeltjes heb gesitueerd. Er stond al een 80 jaar oud quiltwinkeltje (nu even uitgeleend voor een expositie) en een Anton Pieckhuisje. Nu staat er een bakkerswinkeltje. Wat wil het toeval? Enige maanden geleden kreeg ik de tip en het aanbod van een ouder echtpaar om hun 'lighthouse' over te nemen. Het casco welteverstaan, maar dit echtpaar wilde er vanaf omdat zij zo langzamerhand omkwamen in de poppenhuizen. U begrijpt dat ik onmiddellijk 'ja' heb gezegd en Frank heeft daarom vorige week een busje gehuurd en het huis in het verre Overijssel opgehaald. Op de foto ziet u het misschien niet, maar dit lighthouse is groot, heel groot. En dus heb ik mij al voorgenomen om er een 10-jarenplan van te maken. Trouwens, zijn er nog meer dames die niet alleen quilten, maar poppenhuizen en de inrichting daarvan als hobby hebben? Laat het mij maar weten, misschien kunnen we elkaar op dat gebied ook helpen. Mail me maar: info@desampler.nl. Zou het heel leuk vinden als u reageert en ik beantwoord uw mail absoluut.Tot de volgende blog!

                                                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015 De Sampler, All rights reserved.