Copy
Extra Editie 18.09.2016
View this email in your browser
Uitslag tassenwedstrijd

Open dag werd feestje!

Openingstijden
 
Dinsdag tot en met vrijdag 10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten

 

Contact en inschrijving:
info@desampler.nl

Voor Facebook of de website klikt u onderaan op een van de twee icoontjes.


Latte art


1e prijs


2e prijs


3e prijs


Eervolle vermeldingOriginaliteitsprijs

 
Beste quiltsters,

Wat een dag was zaterdag 10 september. Wat een geweldige Open dag, wat een succes, wat een opkomst, wat een gezelligheid

Naar schatting hebben we tussen de 250 en 300 bezoeksters mogen ontvangen. Om 10.00 uur stond iedereen van ons klaar en 5 minuten later was het in de winkelruimte al een drukte van belang. Voor wie het niet kon meemaken, geven wij nu een kort verslag.

Om te beginnen kon de ingehuurde barista, Mikael Ekman, gelijk aan de bak (koffie). 'Koffie met liefde' noemde hij het zelf en dat toonde hij door prachtige figuren te tekenen op het melkschuim.  'Latte art' ofwel de Kunst van het melkschuimen is de professionele term.

Ook Simone de Jong van Soedidee kreeg het druk met haar prachtige borduurpakketten en wist menigeen te overtuigen niet alleen een rustgevende bezigheid kan zijn, maar ook een vorm van kunst.

Gaandeweg de dag werd het steeds drukker en het moet gezegd, ook het prachtige weer speelde mee. Hartelijk dank dus aan het KNMI of wie anders daarvoor verantwoordelijk is.

Op de eerste etage demonstreerde Los Naaimachines de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van naaimachines. De 'scan en cut' van Brother sprong daarbij zeker in het oog en wij denken er sterk over om een dergelijk apparaat aan te schaffen. Graag horen we hoe u daarover denkt. Uw reactie mag u sturen naar tamara@desampler.nl 

Ook op de eerste etage liet Clazien Zwaan (Kennemer Quilthuis) met een filmpje zien wat haar kunsten zijn op de long arm machine. U kon het van dichtbij bekijken, want aan de muur hing een fantastische, door haar doorgequilte Stonefield van Fanny Eikelenboom.

Dido's jewels had een veelkleurige stand met Ibiza armbandjes en poppenhuis miniaturen. Met name de jongere bezoeksters keken belangstellend hoe vaardig die armbandjes gemaakt werden.

Nog meer trekkers in de workshopruimte waren de de demonstraties van Tineke Rutte en Fanny Eikelenboom. Zo liet Tineke de lattenmethode zien (en dus niet de lastenmethode, foutje van de automatische spellingscontrole in de vorige Nieuwsbrief) en Fanny het maken van yoyo's. Velen drongen zich rond deze stand en leerden in korte tijd een paar nieuwe technieken. Belangstelling? U kunt die yoyo's in de winkel verkrijgen in rondjes, bloemetjes en hartjes.

Tja, en dan waren er nog twee aanwezigen, waar als het goed is, niemand iets of nauwelijks iets van heeft gemerkt. Dat was onze filmploeg die vaak geruisloos door de hele meute heen liep. Een interviewtje hier, soms eentje daar, maar altijd scherp voor de leuke dingen van die dag. Inmiddels zijn de opnamen bewerkt en zijn we trots dat wij u het vier minuten durende filmpje kunnen laten zien. U vindt het op YouTube; de link treft u onder in mijn blog aan. Natuurlijk staat het filmpje ook op onze website. Ga naar de rubriek 'Blogs en meer' en dan wijst de weg zich vanzelf.

Tassen wedstrijd
Halverwege de dag werd de uitslag van de tassenwedstrijd bekendgemaakt. Ruim 20 inzendingen werden beoordeeld door een onafhankelijke jury die bijna twee uur nodig had om tot een gewogen oordeel te komen.

De uiteindelijke winnaars zijn geworden:

1e prijs, een waardebon van € 30,-
Winnares is mevrouw Coby Silvius

2e prijs, een waardebon van € 20,-
Winnares is mevrouw A. van Velzen

3e prijs, een waardebon van € 10,-
Winnares is mevrouw van der Plas 


Naast deze drie prijswinnaars ontkwam de jury er niet aan om nog een eervolle vermelding toe te kennen voor de meest creatieve, maar niet helemaal aan de voorwaarden gehouden tas. Deze prijs is voor mevrouw Nelie Beerthuizen.

De prijs voor originaliteit werd trouwens ook nog eens extra toegekend. Frank himself was de winnaar met de omkeerbare AH/Jumbo tas. "Een lumineus idee, maar met quilten had het niets te maken" oordeelde de jury hard.
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Ze zeggen wel eens: wat je erin stopt, krijg je terug. Volgens mij klopt dat aardig, want u wilt niet weten hoeveel energie de Open Dag heeft gekost. O, begrijp mij niet verkeerd, want als ik het over energie heb, dan bedoel ik positieve energie. Natuurlijk loop je die dag wel een paar vermoeide voetjes op (ik heb maatje 36), maar alle reacties van u geven mij een extra lading. Nee, daar hoef ik echt niet voor naar het Nuon of Essent. 

Natuurlijk heb ik lang niet alles in mijn eentje gedaan. Vele handen maakten ook nu weer licht werk en ik ben iedereen die mij heeft geholpen dan ook uiterst dankbaar. Ik voel me oprecht trots om de navolgende namen te noemen. In alfabetische volgorde zijn dat: Willem Brand, Fanny Eikelenboom, Mikael Ekman, Patricia van Houwelingen, Simone de Jong (Soedidee), Gerard Kaandorp, Miranda (Los Naaimachines), Tineke Rutte, Nicolette van der Schot, Irma van Schijndel, John van der Wal, Cathelijn Wijnands en Clazien Zwaan (Kennemer Quilthuis).
Dank, dank, dank. Jullie waren geweldig!


Rest mij als laatste nog u de link naar het filmpje te geven:

                                  https://youtu.be/kXGbs4aAF9M                  


Tot de volgende blog!   

                                   
                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.