Copy
Editie 07.11.2015
View this email in your browser
Dezelfde opzet, maar ook anders

Nieuwe ontwikkelingen in 2016 

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten
Cadeaubon: altijd raakAquarel quilten 1


Aquarel quilten 2TransparantCollection for a Cause NurtureLe petit Monde
(Creatie Tineke Rutte)


Mille Couleurs by 3 sisters


Haken met ByClairePssst... ik kom eraan!
Beste quiltsters,

Inmiddels staat ons cursus- en workshop- programma voor 2016 vol in de steigers en zijn we hard bezig om eenzelfde succesvolle serie neer te zetten als in 2015. Kenmerkend daarbij is een nieuwe creatieve lijn die de Sampler momenteel aan het ontwikkelen is. Ter geruststelling: we verlaten de bestaande opzet natuurlijk niet, maar voegen er wel een paar totaal nieuw concepten aan toe. Leest u mijn blog maar. Wilt u verder op de hoogte blijven van die nieuwe ontwikkelingen dan raden wij u aan om onze website regelmatig te bezoeken. Klik voor het volledige programma op de link 'Nieuws en Agenda' want daar vindt u steeds de meest actuele stand van zaken. 
Last minute
Voor wat betreft deze en volgende maand zijn er nog een paar workshops waar u aan kunt deelnemen. Er zijn nog enkele plaatsen vrij bij de workshop Boutis (met Franse lunch!), Easy piecing, Machine quilten, Paper piecing en Veren uit vrije hand. Ook hier verwijzen wij u naar de site voor data, tijdstippen en kosten. Inschrijven doet u door een e-mail te sturen aan: info@desampler.nl 
Cadeaubon
Zo langzamerhand komen de feestdagen weer in zicht. Sinterklaas en kerst lenen zich bij uitstek voor mooie cadeaus op patchwork- en quiltgebied. Vaak is echter het probleem dat kiezen voor iemand anders toch lastig is. De Sampler cadeaubon is dan bij uitstek een geschikt geschenk. Onze cadeaubon is in ieder bedrag verkrijgbaar en natuurlijk maken wij er al een cadeautje op zich van.
CURSUSSEN EN WORKSHOPS 2016
Onderstaand een (voorlopig) overzicht van cursussen en workshops die in voorbereiding zijn en waarop u nu al kunt inschrijven.

Quilten voor beginners (dinsdagcursus)
Data: 26.01, 09.02, 23.02, 08.03, 22.03 en 05.04
Tijd: 10.00 - 12.00 uur
Docente: Cathelijn Wijnands
Cursusgeld: € 90,- (zes lessen)


Quilten voor beginners (zaterdagcursus)
Data: 23.01, 13.02, 05.03, 19.03, 09.04, 30.04
Tijd: 13.00 - 15.00 uur
Docente: Tineke Rutte en/of Bibi Maks
Cursusgeld: € 90,- (zes lessen)

Workshop Tile (Succesworkshop 2015!)
Datum: vrijdag 26.02
Tijd: 10.00 - 15.00 uur
Docente: Maria van Zijderveld
Cursusgeld: € 50,- (inclusief lunch)

NIEUW! Workshop Aquarel quilten
Quilten en aquarelleren combineren! De Sampler introduceert een totaal nieuw concept dat u wordt aangeleerd door docente Marjon Hoftijzer. Deze workshop staat gepland op 19 januari van 10.30 - 16.30 uur. Wat gaat u maken? Een geprinte foto op A4 is het uitgangspunt. Vervolgens gaat u aquarelleren op stof. Let wel: deze techniek kan iedereen! Uitgebreidere informatie vindt u op onze website. Kosten € 60,- inclusief lunch.

NIEUW! Workshop Transparant
Dé parel in quiltwereld: de 
workshop Transparant door Wil Fritsma. Er waren twee bijeenkomsten gepland, waarvan één onmiddellijk werd volgeboekt. Resteert een tweede workshop op 20 maart, maar ook daar zijn nog slechts enkele plekken vrij. Snel inschrijven is dus echt een 'must'. Voor deze workshop betaalt u € 75,- uiteraard weer inclusief lunch.

Inschrijven: info@desampler.nl
En u weet: bij vol = vol komt u op de wachtlijst.

Nieuwe stoffen
Weer een klein overzicht van de laatst binnengekomen stoffen. 
- De 'Collection for a cause Nurture' van Howard Marcus vinden wij heel bijzonder.
- In de vorige Nieuwsbrief al genoemd: het opnieuw uitgegeven boek 'Le petit Monde' van Jacqueline Morel.
Dit boek is zeker iets voor de komende feestdagen!
- 'Mille couleurs by 3 sisters'. Een prachtige collectie stoffen waarmee u de donkere dagen zeker doorkomt.

Haken met ByClaire
Zeker na de workshop die Claire Boeter twee weken geleden bij ons gaf is de belangstelling voor haken weer toegenomen. Met name jongeren (de jongste was 20 jaar!) zien we regelmatig in de winkel komen voor wat bolletjes ByClaire 1 of 2. Echt leuk om te ervaren dat haken binnen die groep helemaal 'in' is. De moraal? Sluit je aan en haak in!
Quilttijdschriften snel in huis
Met regelmaat horen we nog wel eens dat de verkrijgbaarheid van QuilMania, Symply Vintage en Simply Moderne bij de boekhandel wat laat is. U kunt dat voorkomen door ons een mailtje te sturen, waarna wij u op onze distributielijst zetten. Onmiddellijk na verschijnen krijgt u dan van ons bericht dat die bladen in de winkel liggen.

(En dan nu alvast even oefenen)
"Al uw bladen in bestel
regelt u makkelijk en snel
via info@desampler.nl"

(Nou, de Nobelprijs voor literatuur zal ik er niet mee winnen. Haha.)
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

In deze blog wil ik het graag even met u hebben over het komende jaar. We hebben namelijk nogal wat prikkels in ons hoofd. Vernieuwende prikkels welteverstaan. Kijk, elke quiltwinkel in Nederland kent zijn eigen signatuur, zijn eigen vingerafdruk, zeg maar. Natuurlijk heeft de Sampler die ook, want mijn (inkoop)smaak hoeft niet gelijk te zijn aan die van een ander. Gelukkig maar, toch? Nu rommelde het al een tijdje in mijn koppie en was ik op zoek naar iets dat de Sampler nog meer een eigen gezicht zou kunnen geven. Na veel brainstormen en zeker ook naar u luisteren, denk ik dat het goed is om een nieuwe weg parallel te laten lopen aan het bestaande traject. Klinkt dat wat cryptisch? Laat ik het anders zeggen: kijkend naar al mijn lieve klanten, u dus, zie ik dat er steeds meer jongeren in de winkel komen. De quilt- en haakwereld leeft dus blijkbaar weer bij een volgende generatie. Maar....die 'jonkies', ik heb het over dertigers en veertigers, vragen wel steeds vaker om meer eigentijdse ontwerpen en andere creatieve technieken. Ik kan daar helemaal inkomen en dus gaan we daar in 2016 op inspelen. Hoe? Om te beginnen met workshops waar die nieuwe technieken worden gedoceerd door docentes die daar heel veel ervaring mee hebben. Ten tweede wordt de collectie stoffen verder uitgebreid met meer moderne varianten en fellere kleuren. Denk bijvoorbeeld aan ontwerper Kaffe Fasset waarvan ik deze week de hele nieuwe collectie heb ingekocht en die binnenkort zal binnenkomen. 
Al met al verlaten we ons huidige (inkoop)beleid dus niet, maar voegen we er langzaam maar zeker wel een nieuwe lijn aan toe. Ofwel: laat de volgende generatie maar komen!!Tot de volgende blog!


                          

                                Fellere kleuren 
 
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2015 De Sampler, All rights reserved.