Copy
Editie 13.01.2016
View this email in your browser
 Ruim aanbod voor iedereen

Workshop programma 2016 

Openingstijden

Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur
Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: gesloten

Aquarel quiltenFeathered Star


Mariners CompassMachine quiltenMachine quiltenVeren uit vrije handTrapunto365 dagen quilt

 
Verkiezing Gezelligste Winkel
Weet u nog, vorige maand? De verkiezing van de gezelligste winkel? Welnu, de uitslag is bekend en het moet gezegd: u heeft massaal gestemd! Precies 68 keer kregen we uw voorkeur met een heel hoge gemiddelde score. Op een haar na, 3 stemmen om precies te zijn, won De Groene Godin echter de bokaal. Uiteraard gaan onze felicitaties naar deze winkel, maar we zeggen gelijk toe volgend jaar een sportieve revanche te willen! 
Beste quiltsters,

Een nieuw jaar met nieuwe initiatieven. Dat is wat de Sampler u belooft in 2016. Zo begonnen we eind vorig jaar al nieuwe cursussen en ook nieuwe workshops te ontwikkelen. Dankzij de medewerking van zowel Babette van Hattem als van Marjon Hoftijzer als van Wil Fritsma denken we dat we weer een prachtig programma hebben weten samen te stellen. Staat wel tegenover dat we moeten oppassen voor ons eigen succes, want met grote snelheid lopen heel veel workshops na aankondiging gelijk vol. Voor u betekent het dat u snel moet inschrijven, want anders is de wachtlijst echt uw lot.
WORKSHOP PROGRAMMA 2016
Onderstaand volgt een opsomming van eerder ingeplande, maar ook nieuwe workshops.U treft er oude en nieuwe technieken. Veel informatie kunt u op onze website terugvinden, maar ook op de websites van onze docentes. Aan u de keus welke workshop u gaat volgen!

Aquarel quilten
Omdat de workshop van 19 januari razendsnel werd volgeboekt komt Marjon Hoftijzer een tweede workshop 'Aquarel quilten' geven. Deze workshop staat gepland op woensdag 24 februari van 10.30 - 16.30 uur. Kosten: € 60,- inclusief lunch. Meer weten? Neem een kijkje op de website van Marjon: http://www.marjonhoftijzer-boer.nl en verbaas u over haar kunstzinnigheid. Kunt u dat ook? Ja echt, dat kunt u ook! 

Feathered Star
Ook Maria van Zijderveld staat weer ingepland met haar bekende workshop Feathered Star. Op vrijdag 15 april geeft zij deze prachtige techniek. Tijd: 10.00 - 15.00 uur. Kosten: € 50,- inclusief lunch.
NB. Voor deze workshop is een maximum van tien en een minimum van zes deelneemsters vereist. Schrijf u snel in, want deze workshop is een van onze toppers.


Mariners Compass
Babette van Hattem, u kent haar, is de docente die garant staat voor geweldig leuke creatieve vormen. Wat zij precies gaat doen, kunt u op onze site lezen en wilt u nog meer weten, surf dan naar 
www.quiltstudiobabette.com 
Geplande datum: woensdag 9 maart. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten € 60,- inclusief lunch.

Machine quilten voor beginners
Ook op donderdag 10 maart komt Babette van Hattem naar de Sampler voor een herhaling van een van de meest succesvolle workshops van 2015. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten € 60,- inclusief lunch. Voor het hele oeuvre van Babette kent u nu haar website: zie hierboven.


Veren uit vrije hand 1
En we gaan door met Babette, want u vraagt er zelf om! En dus geeft zij niet één, maar liefst twee workshops 'Veren uit vrije hand'. De eerste workshop is 'Veren uit vrije hand 1'. Een prachtige beginners-workshop die eerdere deelneemsters veel inspiratie gaf. Bekijk de foto's maar die wij eerder op Facebook publiceerden. Dit dient u te weten als u wilt deelnemen: Dag: dinsdag 15 maart. Tijd: 10.00 -16.00 uur. Kosten: € 60,- inclusief lunch.

Veren uit vrije hand 2
We gaan een stapje verder, ietwat ingewikkelder, iets voor de wat meer ervaren quiltsters. 'Veren uit vrije hand 2' is het logische vervolg op 'Veren uit vrije hand 1'. Dag: woensdag 16 maart, tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten: € 60,- inclusief lunch.

Trapunto
We horen het u vragen: "wat is Trapunto?" Welnu, Trapunto is een techniek die wordt gebruikt om een quilt op te vullen, dus meer reliëf te geven. Het Italiaanse woord ‘trapuntare’ betekent namelijk gewatteerd of opgevuld. Het is een eeuwenoude handquilt-techniek die ook op de machine goed toe te passen is. Iedereen kan kiezen uit een basisontwerp waarmee je de verdere techniek eigen kunt maken. Delen van de te maken quilt zullen een dubbele laag tussenvulling krijgen, waarbij de opgevulde delen extra geaccentueerd worden. Trapunto is een zeer uitdagende workshop waarmee u uw toekomstige quilts nog meer speciale accenten kan geven. Niveau: makkelijk. Dag: zaterdag 12 maart. Tijd: 10.00 - 16.00 uur. Kosten: 60,-* inclusief lunch. Docente: Babette van Hattem.

* Let op!
Voor de workshop Trapunto heeft u een stoffenpakket nodig dat bestaat uit een wateroplosbaar garen, stoffen en 2 x tussenvulling. Deze materialen worden voor u op maat gesneden en door Babette meegenomen! Extra kosten hiervoor bedragen € 28,50.


Nu inschrijven op een van de bovengenoemde workshops? Stuur uw mail naar:                                               info@desampler.nl
Bee
Kent u de betekenis van het woordje 'beeën'? Een van onze klanten tipte ons en wist te melden dat de term 'bee' niet van 'bij' of het samenwerken van bijen komt, nee, het woord 'bee' is afkomstig van het oud-Engelse woord 'bene' dat 'weldoend' betekende. Dit begrip is terug te vinden in de agrarische sector, want vroeger hielpen boeren elkaar bij het oogsten en vroegen dan om een 'bene', wat 'hulp' betekent. Tja, en dan komen we bij de term 'beeën', waarbij mensen elkaar dus helpen met oogsten, naaien, knutselen of...quilten. Interessant nietwaar?  
Mailadressen
De meesten van u weten ons goed te bereiken. Bijna iedereen kent namelijk het e-mailadres 'info@desampler.nl'. Nu wil het geval dat deze box af en toe behoorlijk volloopt en erg onoverzichtelijk wordt. Vandaar dat wij twee nieuwe mailadressen hebben aangemaakt. Mailt u ons over algemene informatie, workshops en cursussen dan blijft het 'info' adres gewoon in de lucht. Wilt u Tamara specifiek iets vragen of vertellen dan kan dat via 'tamara@desampler.nl'. Gaat het over administratieve zaken, facturering bijvoorbeeld, dan is Frank de aangewezen persoon en hij is te bereiken onder 'frank@desampler.nl. Mail die u ontvangt van fwvds@mac.com is afkomstig van onze computer thuis. Het is maar dat u het weet.
365 dagen Challenge
De 365 dagen challenge loopt lekker, maar is in Haarlem e.o. nog geen echt succes. Dat ligt zeker niet aan de hoeveelheid stoffen die u nodig heeft, want wij hebben meer dan genoeg keus. 
Doet u wel mee? Dan organiseren we vier kwartaalbijeenkomsten waar u aan kunt deelnemen. Deze bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk en bedoeld om ervaring, tips en trics uit te wisselen. De data die u kunt noteren zijn: dinsdag 1 maart, dinsdag 14 juni, dinsdag 13 september en dinsdag 13 december 2016. Tijd: 10.00 - 12.00 uur 

Wel vragen wij om u even aan te melden op: info@desampler.nl  Dank u wel.
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

Gaat het goed met u? Ik hoop het van harte en wens u alle goeds toe in 2016. Veel geluk, creativiteit, inspiratie en gezondheid! Voor wat betreft dat laatste kan ikzelf, letterlijk, best een steuntje in de rug gebruiken, want al een paar weken loop ik met stevige pijn in de onderrug rond. Dat betekent elke paar dagen een fysiobehandeling, pijnstillers slikken en rusthouden. Maar ja, doe dat maar eens met een eigen winkel. Retailers onder u kennen het probleem. Het betekent trouwens ook dat ik zo nu en dan even wat hulptroepen moet inzetten. Voor thuis is Frank uiteraard de klos (ach, gossie) en voor in de winkel heb ik gelukkig de volle medewerking van Tineke Rutte. Het kan dus een keer voorkomen dat u niet mij, maar Tineke aantreft. Weet dan dat zij heel kundig en creatief is en dat ook zij u prima van advies kan dienen. Voor de rest mag ik hopen dat mijn fysiek zich snel zal herstellen en mocht u nog tips hebben waarbij u wellicht zelf baat heeft gehad....mail ze me a.u.b.: tamara@desampler.nl Ik zou er heel blij mee zijn, want ik wil zo snel mogelijk weer kunnen bewegen als een.....eh....longarm machine(?)


Tot de volgende blog!
                 
                                    
                            
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.