Copy
Editie 04.07.2016
View this email in your browser
Genoeg te doen op quiltgebied

Het wordt een uitdagende zomer!

Openingstijden
Dinsdag tot en met vrijdag
10.00 - 17.30 uur

Zaterdag: 10.00-17.00 uur
Zondag: gesloten
Maandag: geslotenContact en inschrijving:
info@desampler.nlTas voorbeeld 1Tas voorbeeld 2Rowan van Kaffe FassetAangekochte TefBlij met elke gift
 
 
OPEN DAG 10 september 

Het programma voor de Open dag begint al aardig vorm te krijgen. We denken dan ook dat het weer een drukte van belang zal worden. Wat kunt u onder meer verwachten? Uiteraard tal van aanbiedingen, een aantal mini-workshops en demonstraties. Ook Simone Soedidee is weer aanwezig met haar borduurwerken, zo ook de firma Los met de laatste ontwikkelingen op het gebied van naaimachines. Elders is Nicolette bezig met haar armbandcreaties en bent u liefhebster van poppenhuizen dan is er een stand met outlet-miniaturen.
 
WERELDKAMPIOEN 
 
Het geheel wordt opgeluisterd door een barista die u heerlijke koffie schenkt. Let wel, deze barista is niet zo maar een koffieschenker, nee, hij heeft een aantal jaren geleden deelgenomen aan de wereldkampioenschappen en is daar als winnaar uitgekomen.

Kortom, maak kennis met deze vakman en geniet van zijn meest uitzonderlijke koffie-creaties!


Beste quiltsters,

Zo langzamerhand gaan we richting de vrije dagen en dus richting een periode zonder de hectiek van het dagelijkse leven. Legt u die tijd de quiltschaar neer of trekt u er juist extra tijd voor uit? Hoe het ook zij, wij dagen u uit om een leuk project ter hand te nemen en daarbij ook nog eens kans te maken op een mooie prijs. Hieronder en in mijn blog leest u er alles over.
Maak een omkeerbare tas en win!
Voor de komende twee maanden heeft de Sampler een uitdagende, maar niet moeilijke opdracht voor u in petto. Die opdracht luidt:

“Maak een zo creatief mogelijk omkeerbare tas en win één van de drie beschikbaar gestelde prijzen”.

Het kost u niets, want zowel het patroon als deelname is geheel gratis. Hoogstens vergt het een uurtje denken, inspiratie opdoen en creatief vermogen ontwikkelen. Dat is alles!
 
Waar gaat het om?
Kijk naar de foto’s en u ziet al een paar mooie afbeeldingen van omkeerbare tassen.
Kunt u dat ook? Dan kunt u stof, schaar en alles wat u verder denkt nodig te hebben alvast klaarleggen. Nu begint het denkwerk, waarbij u moet weten dat alles mag mits u binnen de gestelde afmetingen blijft. 

Beschrijving.
Alle informatie over deze uitdaging kunt u op onze website terugvinden. Surf naar de link 'Blogs en meer' en u vindt in de rechterkolom alle gegevens. Doet u ook mee? Laat het ons maar weten via de mail of in de winkel.

Kaffe Fasset box
Heeft u aankomende zomer redelijk wat vrije tijd en wilt u eens een groot project ter hand nemen? Dan is dit wellicht een geweldige tijdsbesteding: de Rowanbox van Kaffe Fasset!! Onderwerp: bowls and vases.
Deze prachtige box (alleen de doos is al een hebbeding) kost: € 258,-, maar dan bent u ook de hele zomer onder de pannen!
WORKSHOPS en CURSUSSEN 2E HELFT 2016
Van de 20 cursussen en workshops is er al een groot aantal volgeboekt. Op de website vindt u altijd de actuele stand van zaken, de data, tijden en verdere informatie.

Waar is nog plaats?

- Cursus appliqueren: nog twee plaatsen vrij
- Cursus quilten gevorderden (dinsdag): nog één plek vrij
- Cursus quilten gevorderden (zaterdag) nog twee plekken vrij
- Trunkshow van Supergoof: vorig jaar door veertig (!) dames bezocht. U kunt er dit jaar nog bij zijn.
- Workshop Broderie perse. De tweede sessie omdat de eerste onmiddellijk werd volgeboekt. Nu nog slechts één plek vrij.
- Workshop Landschap: Nog vier plekken vrij. Haast u!
- Workshop Echo's en rasters: Babette van Hattem op haar best. Sluit u aan.
- Workshop Trapunto + lezing: Quilten op z'n Italiaans. Een uitdaging!
- Workshop Machine quilten voor beginners: Nog drie plekken vrij

- Workshop Ramen lappen: De tweede sessie omdat de eerste razendsnel werd volgeboekt. Nog maar vier plekken vrij
- Workshop Threadpainting: een van onze toppers. U kunt er nog bij zijn als u snel bent.

- Workshop Vliegerquilt: Vlieg mee naar grote hoogten. Dit wordt een topper.

Wilt u aan een van bovenstaande sessies deelnemen, maar weet u het nog niet zeker of u die datum wel kan? Schrijf u dan 'onder voorbehoud' in. Ongeveer zes weken voor de betreffende datum zullen wij u benaderen voor een definitief ja of nee. Gewoon doen dus!
BOM
Hier geen limiet voor wat betreft het aantal inschrijvingen. U kunt zich gewoon aanmelden voor het Blok of the Month van Susan Smith. Start: september 2016.  "The Rowdy Flat library Quilt" luidt de titel, wat inhoudt dat u gedurende 10 maanden elke maand een patroon krijgt toegestuurd. Na die periode kunt u de delen tot een prachtige quilt samenvoegen. Thema van het geheel: de natuur. U maakt vijf applicatie- en vier patchworkblokken met vazen, bloemen, vogels en vlinders. Het uiteindelijke formaat zal een prachtige quilt van ca. 75 inch opleveren.

U kunt op dit BOM project nu inschrijven. De kosten zijn meer dan redelijk: per maand slechts   € 9,50 plus € 2,50 aan portokosten. Aanvragen doet u via het mailadres bovenaan.

Verantwoording 'de Sampler helpt Ethiopië! 
Daar zijn ze dan: een paar foto's uit Ethiopië. De gezinnen die we hebben kunnen helpen zijn uiterst dankbaar voor de gift die u heeft gedaan. Het was een meer dan geslaagde actie en ook volgend jaar kunt u erop rekenen dat wij weer een goed doel zullen uitkiezen en ondersteunen. Dank u wel voor uw gulle bijdrage allemaal!!
Expositie Janna de Rover
Het zal u niet zijn ontgaan dat Janna de Rover op 8 december een workshop Landschap quilten bij de Sampler komt geven. In de Nieuwbrief van mei heeft u daar al de afbeeldingen van kunnen bewonderen. Wilt u meer van het werk van Janna zien? Dat kan, want zij exposeert tot eind juli in het MCA (Medisch Centrum Alkmaar) veel van haar beroemde quilts. De toegang is vrij. Heeft u tijd, zin en gelegenheid? Gun uzelf dan een uurtje om haar prachtige werken te gaan bekijken. 
 Inloop bee
Wellicht overbodig om te vermelden, maar voor de zekerheid dient u te weten dat ook in de vakantieperiode de inloopbee op donderdag 4 augustus gewoon doorgaat. Trouwens die van a.s. donderdag 7 juli mag u natuurlijk ook niet missen!

Weet overigens dat deze beeën voor iedereen vrij toegankelijk zijn? Dus wanneer u deze periode of volgende maand in de buurt vakantie viert, ook dan bent u van harte welkom. Tijd: 10.00 - 12.00 uur. Als kleine bijdrage in de onkosten vragen wij slechts € 3,00.
Tamara's Blog

 
Beste patchworksters en quiltsters,

U heeft het gelezen: er is de aankomende maanden genoeg te doen op quiltgebied. Grote projecten alswel kleine. Met als extra uitdaging onze 'prijsvraag' of 'competitie'. O, wat zou ik het leuk vinden als velen van u zouden meedoen. En zo moeilijk is het niet, hoor. Even mij laten weten dat u deelneemt, even het patroon ophalen of laten toesturen, dan uw creatieve ader openzetten en gaan met die banaan.... Mijn winkeltje stelt voor de meest creatieve uitwerkingen drie cadeaubonnen in het vooruitzicht, een van € 30, een van € 20 en een van € 10 euro. U kunt alle gegevens op de website terugvinden (zie de link 'Blogs en meer'). De uiterste inleverdatum is 3 september terwijl de uitslag op de Open dag van 10 september bekend wordt gemaakt. U heeft dus pakweg twee maanden de tijd om uw creatie vorm te geven.

Voor dit moment draai ik, samen met Tineke de laatste weken voor mijn vakantie. Zelf ben ik de laatste twee weken van augustus naar Slovenië. Niet getreurd echter, want de winkel gaat niet permanent dicht. Tineke draait dan een zomerrooster en zal op de twee dinsdagen, vrijdagen en zaterdagen aanwezig zijn. 

Kortom, of u nu thuisblijft of erop uittrekt, ik zorg er wel voor dat u lekker bezig kunt blijven.

Mooie zomer!!


Tot de volgende blog!            
                                                     
Facebook
Facebook
Website
Website
Copyright © 2016 De Sampler, All rights reserved.