Copy
Gender studies: Democracy's canary?  |  Fakkeltog for fredsprisvinnerne  | Gi en solidarisk gave
The Kewpie Collection | Academic Freedom in Wartime

Gender studies: Democracy's canary?

Helt frem til 1986 hang gruvearbeidere et bur med kanarifugl i gruvene. Da fuglen sluttet å kvitre var det åpenbart slutt på surstoff, og gruvearbeiderne måtte komme seg ut.

"Gender studies is like the canary in the coal mine" sier den ungarske historikeren og kjønnsforskeren Andrea Petó.
Angrep på kjønnsstudier er også et angrep på demokrati og akademisk frihet. Ungarn er et av flere land der kjønnsstudier er under angrep.

Hvordan henger dette sammen?
Vi ønsker deg velkommen til panelsamtale om dette spennende teamet.

Tid: 7.desember, 13:00-15:00
Sted: Domus Bibliotheca 

Fakkeltog for fredsprisvinnerne

10.desember arrangeres det tradisjonsrike fakkeltoget for å hedre vinnerne av årets Nobels fredspris 

Årets fredspris går til belarusiske menneskerettighetsforskjemperen Ales Bjaljatski, den russiske menneskerettighetsorganisasjonen Memorial og ukrainske Center for Civil Liberties. De tildeles prisen for sin enestående innsats for å dokumentere krigsforbrytelser, maktmisbruk og brudd på menneskerettigheter. Årets fredspris hedrer sivilsamfunnets rolle i autoritære regimer, og i krise og krig.

Les mer her.

Bli med for å vise din støtte til årets vinnere!

GI EN SOLIDARISK GAVE!

Kjenner du noen som ønsker seg mer demokrati og fred? Gi de et SAIH-gavekort til jul!

Når du gir bort et SAIH-gavekort, støtter du vårt arbeid for høyere utdanning og akademisk frihet. I en tid hvor demokrati og menneskerettigheter er truet, kjemper vi sammen med over 30 partnerorganisasjoner i 7 land for at studenter og akademikere skal ha frihet til å studere og forske for å bidra til mer rettferdige og inkluderende samfunn.

Kjøp gavekort her!

The Kewpie Collection


SAIH og OsloMet har denne høsten hatt et samarbeid om utstillingen av "The Kewpie Collection". Bildesamlingen om den sør-Afrikanske frisøren og skeive ikonet Kewpie tilhører vår partner GALA, og dette er første gangen samlingen har blitt vist utenfor Sør-Afrika. 

Samtidig har Nasjonalmuseet startet et treårig forskningsprosjekt om hvordan skeivhet kan forstås i lys av islamsk kultur og historie. Prosjektet skal avsluttes med en kunstutstilling. 

Her kan du lese kunstkritikk.no artikkel om "Afrikanske perspektiver på skeivhet", som omhandler både utstillingen og prosjektet.

Academic Freedom in Wartime
 

Her kan du se opptak av vår lansering av  Free to Think og seminaret "Academic Freedom in Wartime".
Arrangementet, som ble holdt på UiT, fokuserte blant annet på forskersamarbeid på tvers av landegrenser og særlig fokus på Russland.

Hvilke angrep opplever akademikere og høyere utdanningsinstitusjoner? Hva er "Shrinking space" og hvordan påvirker det vårt arbeid? 
Du kan se opptaket her.

Arrangementet var et samarbeid mellom SAIH, Scholars at Risk Norway, Universitetet i Tromsø, Amnesty Region Nord og SAIH Tromsø.
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Copyright © 2022 SAIH, All rights reserved.

Our mailing address is:
Mariboes gate 8, 0183 Oslo

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp