Copy
ÅRSMØTE 2022 | D2 LEDESTJERNE | AMIR ER LØSLATT | RAPPORT OM AKADEMISK YTRINGSFRIHET

SAIHs årsmøte 2022 og nytt arbeidsutvalg

29. og 30. april gikk SAIHs årsmøte av stabelen. På dagsorden var viktige saker som tema for politisk kampanje, medlemsavgift, og prinsipprogram, i tillegg til valg til arbeidsutvalg, styret og andre viktige verv i SAIH. 

Som arbeidsutvalg for 2022/2023 ble Hector Ulloa, Martine Billing og Selma Bratberg gjenvalgt. 

Her kan du lese om hva de tenker om å blir gjenvalgt og hva de tenker blir viktig det kommende året. 

Les vår sak om årsmøte her. 

"Ledestjerne med livet som innsats"

Nylig gjenvalgt leder av SAIH, Hector Ulloa, er valgt som en av DNs ledestjerner for 2022. Hector kom til Norge gjennom Students at Risk, og har jobbet for studenters rettigheter i Honduras, i Norge og internasjonalt. 

"Jeg visste jo at det var farlig, det vi holdt på med. Samtidig tenkte jeg at jo mer synlig jeg ble, desto vanskeligere ville det være for myndighetene å fjerne meg. Så det ble egentlig strategien: bli enda mer synlig."

Les hans historie her.

Se intervju med Hector her.

Faksimile fra D2/Dagens Næringsliv.

Ledig stilling hos SAIH - Økonomirådgiver


Vil du jobbe med økonomi i Norges største solidaritetsbevegelse for studenter og akademikere?

Vi leter etter en stødig økonomirådgiver med internasjonalt engasjement og erfaring. Du vil få en viktig rolle i å videreutvikle SAIH som en trygg organisasjon med god økonomiforvaltning, -praksis og -kultur.  

Kom og jobb med oss!

Journalist Amir Aman Kiyaro løslatt!

SAIH har fulgt Amirs sak i flere måneder, og endelig er Amir ute av fengsel!
Dette er en seier for ytringsfrihet og pressefrihet!

Amir Aman Kiyaro var på jobb for Associated Press (AP) da han 28. november ble fengslet i Etiopia, anklaget for å bistå det etiopiske myndigheter anser som terrorgrupper.

- Han er journalist. Det skal ikke være straffbart. Selv om Amir er ute av fengsel, er han ikke fri så lenge han har en anklage hengende over seg. Vi håper og forventer at han ikke blir tiltalt, sier Hector Ulloa, leder for SAIH.

Kiyaro studerte i Norge i perioden 2015-2018 gjennom Students at Risk og var da aktiv som frivillig i SAIH. Les mer om saken på SAIH.no
 

Rapport om akademisk ytringsfrihet

30.mars la Ekspertgruppa for akademisk ytringsfrihet, ved leder Anine Kierulf frem deres rapport. "NOU 2022:2 - God ytringskultur må bygges nedenfra, hver dag" inneholder ekspertgruppens råd og forslag til tiltak for å verne om akademisk frihet. 

SAIH ga sine innspill til ekspertgruppa i oktober, og er glade for å se at utvalget anbefaler støtte til Students at Risk og Scholars at Risk. 

I desember arrangerte vi, i forbindelse med lansering av Free to Think, debatt om akademisk ytringsfrihet. Du kan se opptak av arrangementet her.

Her kan du se Khronos arrangement "Den store debatten om ytringsfrihet i akademia"

SAIH i media
Harvard-ledere holdt slaver på campus. Nå blar universitetet opp en milliard

"Selv om Norge ikke var en kolonimakt, så har Norge en kolonial fortid i form av koloniseringen av Sàpmi, hvor akademia var sentral. Det var noe av utgangspunktet da SAIH for noen år siden sparket i gang en debatt om avkolonisering av akademia, skriver han videre."
 
Rapporten om akademisk ytringsfrihet går internasjonalt

" Vi snakker ofte om akademisk frihet og hvordan man forstår det i de ulike landene og med partnere våre. Det er litt forskjellig syn. Da har jeg nevnt dette utvalget sin rapport og de er kjempenysgjerrige på å lese den. Vi er helt overbevist selv om at det har en verdi å ha en samtale globalt også om akademisk ytringsfrihet, sier Hegna."
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Copyright © 2022 SAIH, All rights reserved.

Our mailing address is:
Mariboes gate 8, 0183 Oslo

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp