Copy
UTTALELSE MOT RUSSLANDS INVASJON AV UKRAINA | ARRANGEMENT - AKADEMISK FRIHET I KRIGSTID

SAIHs uttalelse mot Russlands invasjon av Ukraina

"War times are also special times for solidarity – we stand up, together with many more, to defend democracy, the right to education, and human rights."
 
Vi fordømmer på det sterkeste Russlands invasjon av Ukraina. Vår solidaritet går ut til alle som er berørt av krigen, og har fått sine liv brutalt endret av en uberettiget konflikt som vil få store økonomiske konsekvenser, føre til flere brudd på menneskerettighetene, skape mer polarisering i samfunnet og ta livet av uskyldige mennesker.

Du kan lese hele vår uttalelse her.

Vi har samlet en liste med ressurser og ordninger for studenter, akademikere og menneskerettighetsforkjempere som trenger støtte og hjelp.

Akademisk frihet i krigstid

Samtidig med den faktiske krigen i Ukraina, foregår det en informasjonskrig hvor våpnene består av sensur og propaganda.

Er det mulig å ha samarbeid med russiske akademikere, uten å samtidig støtte Putins regime? Hvordan er situasjonen for russiske akademikere og for akademisk frihet i krigstid?

Med det bakteppet inviterer vi til debatt om akademisk frihet i Russland. Frokostarrangementet foregår på Kulturhuset i Oslo den 21.mars, men du kan og bli med digitalt!

Se all informasjon på Facebook. 

Solidaritet med studenter

Mandag 21. mars lanserer SAIH en kampanje i solidaritet med studenter fra Ukraina, så vel som studenter fra Russland og Hviterussland som er mot krigen og risikerer mye ved å protestere.

Våre lokallag vil være tilstede på campus rundt om i landet med stands, stunt og arrangementer, og vi vil invitere våre medlemmer og samarbeidspartnere til å delta i kampanjen på ulike måter. Følg med på SAIH i sosiale medier fra mandag av.

Hva skjer?
Akademisk frihet i krigstid

21.mars, 0830, Kulturhuset
og digitalt

Er det mulig å ha samarbeid med russiske akademikere, uten å samtidig støtte Putins regime? Hvordan er situasjonen for russiske akademikere og for akademisk frihet i krigstid? Paneldebatt med Svein Stølen (UiO), Julie Wilhelmsen (NUPI), Tore Nesset (UiT)
Inna Sangadzhieva (NHC), Hector Ulloa (SAIH).

Se arrangementet her.
Fra krise til håp: LIVE-innspilling av Podcast

31.mars, 18:30, Godthåb Bar&Cafè

Leder av SAIH, Hector Ulloa skal delta i denne live-innspillingen av "Fra krise til håp"s episode om drap og forfølgelse på sosiale ledere.

Arrangementet er et samarbeid mellom Norges Sosiale Forum og Latin-Amerikagruppene i Norge.

Mer informasjon
Facebook
Instagram
Twitter
Website
Copyright © 2022 SAIH, All rights reserved.

Our mailing address is:
Mariboes gate 8, 0183 Oslo

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp