Copy
    SLIK UNNGÅR DU FAKE NEWS-FELLA  |  STATSBUDSJETTET 2020  |  SAIH I UTVIKLINGSPODDENSIALET  

Slik avslører du fake news

Det er enklere enn noen gang å produsere og spre falske nyheter, enten hensikten er å tjene penger, påvirke deg, skape informasjonskaos eller bare ren trolling. Derfor har SAIH laget en guide for deg som ikke vil bli lurt.

De neste to ukene inviterer SAIH til en rekke spennende arrangementer om tema fake news. Få med deg alt som skjer ved å følge SAIH på Facebook! 

Statsbudsjettet 2020

Menneskerettighetskrisen må prioriteres! Statsbudsjettet legges fram i en tid preget av, ikke bare en klimakrise, men en menneskerettighetskrise. Autoritære krefter strammer grepet og menneskerettighetene angripes fra mange kanter.

Støre må prioritere akademisk frihet

I en tid hvor menneskerettigheter og demokrati er truet, gjør Støres regjering klokt i å bruke tid på akademisk frihet. Erna Solberg valgte hav og jenters utdanning som sine to viktigste kampsaker internasjonalt. Vi ser gjerne at studenters rettigheter og akademisk frihet kommer høyt på Støres liste.

Avkolonisering hos Utviklingspoddensialet!

Hector Ulloa, leder i SAIH, har besøkt Utviklingspoddensialet! Sammen med programlederne og historiker og journalist Maren Sæbø diskuterte de avkolonisering av bistand. Du kan høre episoden på blant annet Spotify.

Hva skjer? 

Live podcast - Sofie kupper Norge

26.oktober, 18:00

SAIH og Universitetet i Oslo inviterer til en spesialepisode av Sofie kupper Norge om fake news. Kveldens rådgivere er ekstremismeforsker Cathrine Thorleifsson og ekspert på incels Lasse Holmberg Josephsen.

Mer informasjon og påmelding.

Debatt - En kur mot fake news?

27.oktober, 18:00

Falske nyheter sprer seg som et virus i samfunnet. Facebook og Faktisk.no møtes til debatt om hvordan det kan stoppes. Velkommen til Kulturhuset i Oslo.

Mer informasjon og påmelding.

Film - A Thousand Cuts

4. november, 18:00

Nobels Fredssenter, Film fra Sør og SAIH ønsker velkommen til filmvisning av "A Thousand Cuts" om årets fredsprisvinner, Maria Ressa. Filmen kan best beskrives som en politisk thriller og er obligatorisk for alle som er opptatt av ytringsfrihet. 

Arrangementet er gratis, men påmelding kreves.

Peace and Democracy in Colombia

18.november, 11.30 

Finnes det en link mellom fredsprosessen og demokratiet i Colombia? Together for Peace in Colombia VIII skal se på dette og flere problemstillinger rundt fred og demokrati i dagens Colombia. 

 

SAIH i media

Triller terning på regjeringsplattformen

Sammen med andre ungdomsorganisasjoner har vi trillet terning på hvordan Hurdals-plattformen leverer på vårt felt. 

Bistandsbudsjettet 2022

I sitt budsjettforslag foreslår den utgående regjeringen å øke støtten til sivilt samfunn . Bistandsorganisasjonene kommer med sine synspunkt på budsjettet

Facebook
Instagram
Twitter
Website
Copyright © 2021 SAIH, All rights reserved.

Our mailing address is:
Mariboes gate 8, 0183 Oslo

Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp