Copy

Handige bouwstenen
voor uw bestek

Handige bouwstenen voor uw bestek
Architecten willen graag zelf de vormgeving, afwerking en afmetingen van deuren bepalen. Maar hoe weet u dan zeker dat de houten binnen- en/of buitendeuren voldoen aan alle eisen op het gebied van brand- rook-, geluid- en inbraakwerendheid? Door in uw bestek gebruik te maken van de kant-en-klare bestekteksten van GND. Makkelijk en mooi gaan prima samen!

Download nu de bestekteksten van GND.

BENG dwingt tot beter isoleren 

Vanaf 1 januari 2020 moeten alle bouwaanvragen voor nieuwe gebouwen voldoen aan de BENG eisen. Hierdoor krijgt energiebesparing voorrang op energieopwekking. In veel gevallen wordt in de berekening van de thermische schil van woningen gerekend met forfaitaire u-waarden voor deuren in plaats van de werkelijke (veelal beduidend betere) u-waarde van de fabrikant. Het is voor BENG daarom beter om de u-waarden van de fabrikant te gebruiken. 

Lees hier meer over. 

GND-zekerheidsklasse III:
complete deursets geleverd en gemonteerd 

Wie is er eigenlijk verantwoordelijk als het gaat om de functionele prestaties van deuren? De fabrikant, de aannemer of degene die de deuren plaatst? Om te voorkomen dat partijen naar elkaar wijzen als er iets fout gaat, kunt u kiezen voor GND-zekerheidsklasse III. De fabrikant is dan verantwoordelijk voor zowel de levering als de montage en biedt garantie op de kwaliteit en prestaties. Zo combineert u ruime mogelijkheden in vormgeving, afwerking en afmetingen met zekerheid.

Lees meer over de verantwoordelijkheden.

Nieuwe eisen rookwerende deuren

Stikken door rook is doodsoorzaak nummer 1 bij brand. Rookwerendheid van binnen- en buitendeuren is dus cruciaal voor de veiligheid. In het nieuwe Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL) zijn aangescherpte eisen voor koude en warme rook opgenomen als weerstand tegen rookdoorgang van bouwkundige constructies.

Lees verder wat de nieuwe eisen inhouden. 

Inzicht in prestaties van deuren

Vanaf de introductie in 2016 zijn al meer dan 400.000 deuren uitgevoerd met het nieuwe GND-garantie- en zekerheidslabel. Makkelijk voor u en uw opdrachtgever; u vindt het label met de QR-code aan de scharnierzijde van de deur. Door de QR-code op het label te scannen, is direct te zien in welke zekerheidsklasse de deur valt en wat de prestaties zijn op het gebied van geluid-, brand-, rook- en inbraakwerendheid. Met de gratis “GND deurscanner”-app is een GND-deur altijd en overal, zelfs offline te checken.

Bekijk de voordelen

Geïnteresseerd in GND-deuren? We ontmoeten u graag op 12 juni aanstaande tijdens het Nationale Congres Brandpreventie in Echteld. 
www.congres-brandpreventie.nl
  
Copyright © 2018 GND Garantiedeuren, All rights reserved.