Copy

Bij de geluidwerendheid van deuren en kozijnen (deursets) gaat het om de luchtgeluidsisolatie van scheidingsconstructies. Het is  belangrijk om te weten welke onderdelen essentieel zijn en invloed hebben bij de geluidsmeting van de deursets. GND heeft technisch adviesbureau DPA Cauberg-Huygen gevraagd toe te lichten welke onderdelen de essentie vormen om te komen tot een goede geluidwering. De informatie vindt u in een pfd over luchtgeluidsisolatie.

Labeling geluidwerende deuren 

Met de introductie van het nieuwe GND label is ook de prestatie op het gebied van geluidwerendheid af te lezen. GND gebruikt hiervoor de in het laboratorium gemeten geluidswaarde van de functionele deurset (Rw, p). In één oogopslag is te zien in welke geluidscategorie 0,1,2,3 of 4 de deurset valt.

'Deurprestaties verkennen?
Label scannen!
 

Wilt u snel inzicht in alle prestaties van een buiten- of binnendeur? Download de gratis app ‘GND deurscanner’ in de App Store of in Google Play. Check ook de geluidwerendheid.

Volgt u GND al op Linkedin?


Op de GND-LinkedIn-pagina publiceren we regelmatig feiten, cijfers, normen en nieuwsberichten over ontwikkelingen in de markt van houten binnen- en buitendeuren.

De verantwoordelijkheden en daarbij horende garanties voor de verschillende GND-zekerheidsklassen® zijn uitgewerkt in de verantwoordelijkhedenmatrixen binnendeuren en buitendeuren die zijn na te lezen op gnd.nl. Daarmee bieden wij u helderheid en zekerheid!
  
Geïnteresseerd in GND-deuren? We ontmoeten u graag tijdens een beurs of event bijvoorbeeld op: 
 

16 november

Nationale Kennisdag Brandpreventie 2016
Copyright © 2016 GND Garantiedeuren, All rights reserved.uitschrijven    gegevens wijzigen